H0 - Slaný předměstí 3950x5700

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Můj první pokus o kolejiště

Příspěvekod HonzaM » pát 29 zář, 2017 11:13 am

Brejla píše:
Edys píše:Tak tak Točna je doma 15°. Ten poslední plánek s náčrtem koje se nám se ženou libí nejvíc. Až Milan udělá koleje tak to bude podle nás vpadat ještě lépe. Ten vyndavací modul pro průchod byl můj nápad z důvodů rozšíření možností plánovaní. Mě to nevadí. Už mám vymyšleno jak se bude zvedat ke stropu.

Taky řeším odnímatelný díl pro nouzový průchod. Zvažuji použití vyjímatelného mostu. Asi použiji dvojici mostů http://www.elektrickevlacky.cz/modelova-zeleznice-h0-stavebnice-zeleznicni-most-ocelovy-primy-1100mm_p_5960.html . Stavím koridorovou ďvoukolejnou trať a pod mostem bude výška na průchod cca 1,1 metru, což by pro podlezení mělo stačit a v případě potřeby se dvojice mostů sundá. Na koncích budou asi nasazeny na nějaké kolíky, pod mostem nebude žádný panel.

Něco jiného je nouzový průchod a něco jiného průchod během normálního provozu. U modulovky máme koleje ve výšce 110 cm a podlézání modulů nutné při provozu je dost nepříjemné. Vezmi si že bys musel podlézat pokaždé když pojedeš z hlavního na koncové nádraží a naopak. U takto velkého kolejiště je potřeba mít možnost kolem něj chodit, kdekoli může dojít k vykolejení a musíš mít možnost rychle zasáhnout. Není špatný ten poslední Milanův návrh (VII).
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod HonzaM » pát 29 zář, 2017 11:16 am

Brejla píše:Taky řeším odnímatelný díl pro nouzový průchod. Zvažuji použití vyjímatelného mostu. Asi použiji dvojici mostů http://www.elektrickevlacky.cz/modelova-zeleznice-h0-stavebnice-zeleznicni-most-ocelovy-primy-1100mm_p_5960.html . Stavím koridorovou ďvoukolejnou trať a pod mostem bude výška na průchod cca 1,1 metru, což by pro podlezení mělo stačit a v případě potřeby se dvojice mostů sundá. Na koncích budou asi nasazeny na nějaké kolíky, pod mostem nebude žádný panel.

Zveřejnil jsi někde plánek? Pokud ne, mohl bys ho zvřejnit?
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 zář, 2017 11:20 am

modeln píše:
Edys píše:Tohle mě nedělej Milane. :D :D

Milan,to vie dokonale.Ja som schvalil stvrtu verziu kolajiska Telgartska slucka,radsej som to urobil,bo asi doteraz by sme boli este len pri planovani :lol: :lol: :lol: Verim tomu,ze by som mal na vyber x-verzii,ale k dnesnemu dnu by som mal v rukach len plany a sny,a takto si sen uz pomalicky plnim.Radim,ist do toho po hlave,ked sa ti nejaky navrh paci,daj si ho spracovat,bo Milan ti kazdy den moze poslat inu verziu.Ale je proste superman v planovani,doteraz nelutujem ze som ho oslovil.Uz po niekolky krat-DAKUJEM

Aleš tě varoval :lol: :lol: :lol: .Ještě další varianta "Studie VIII".Milan
Přílohy
013Studie VII. – kopie (3).jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Brejla » pát 29 zář, 2017 11:39 am

HonzaM píše:
Brejla píše:
Edys píše:Tak tak Točna je doma 15°. Ten poslední plánek s náčrtem koje se nám se ženou libí nejvíc. Až Milan udělá koleje tak to bude podle nás vpadat ještě lépe. Ten vyndavací modul pro průchod byl můj nápad z důvodů rozšíření možností plánovaní. Mě to nevadí. Už mám vymyšleno jak se bude zvedat ke stropu.

Taky řeším odnímatelný díl pro nouzový průchod. Zvažuji použití vyjímatelného mostu. Asi použiji dvojici mostů http://www.elektrickevlacky.cz/modelova-zeleznice-h0-stavebnice-zeleznicni-most-ocelovy-primy-1100mm_p_5960.html . Stavím koridorovou ďvoukolejnou trať a pod mostem bude výška na průchod cca 1,1 metru, což by pro podlezení mělo stačit a v případě potřeby se dvojice mostů sundá. Na koncích budou asi nasazeny na nějaké kolíky, pod mostem nebude žádný panel.

Něco jiného je nouzový průchod a něco jiného průchod během normálního provozu. U modulovky máme koleje ve výšce 110 cm a podlézání modulů nutné při provozu je dost nepříjemné. Vezmi si že bys musel podlézat pokaždé když pojedeš z hlavního na koncové nádraží a naopak. U takto velkého kolejiště je potřeba mít možnost kolem něj chodit, kdekoli může dojít k vykolejení a musíš mít možnost rychle zasáhnout. Není špatný ten poslední Milanův návrh (VII).

Během provozu tam nikdo lézt nebude, pouze v případě nenadálé nehody. Tématem je koridorová dvoukolejná trať se třemi velkými nádražími (nástupiště pro 12-cti vozové soupravy) a skrytými smyčkami pro otáčení souprav. Lokálky jsou na bočních menších segmentech, ke kterým přístup je.
A navíc bude k dispozici vždy nějaké vnouče, které se lehce ohne a havárii odstraní. :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod Edys » pát 29 zář, 2017 12:13 pm

milan ferdián píše:
modeln píše:
Edys píše:Tohle mě nedělej Milane. :D :D

Milan,to vie dokonale.Ja som schvalil stvrtu verziu kolajiska Telgartska slucka,radsej som to urobil,bo asi doteraz by sme boli este len pri planovani :lol: :lol: :lol: Verim tomu,ze by som mal na vyber x-verzii,ale k dnesnemu dnu by som mal v rukach len plany a sny,a takto si sen uz pomalicky plnim.Radim,ist do toho po hlave,ked sa ti nejaky navrh paci,daj si ho spracovat,bo Milan ti kazdy den moze poslat inu verziu.Ale je proste superman v planovani,doteraz nelutujem ze som ho oslovil.Uz po niekolky krat-DAKUJEM

Aleš tě varoval :lol: :lol: :lol: .Ještě další varianta "Studie VIII".Milan

Pomooooooc
Stavím pro zábavu ne pro 100% věrohodnost. Zábava je to oč tu běží.
http://www.moje-vlacky.cz
Edys

Příspěvekod Edys » pát 29 zář, 2017 1:49 pm

Vzal jsem, na radu ženy, malířskou pásku a vyznačil si postupně všechny studie na podlaze místnosti. Z toho mě vyšlo že studie VI a VIII určitě ne. Prostorově je to blbé. Nejlépe vychází V. ale bez toho fousu dole protože jinak tam není místo na stůl. Ještě tak VII ale tam je zase málo místa na stůl. Nejlepší bude zůstat u V. a vdechnout do ní ducha z Hranic.

010StudieV. – kopie.jpg
Edys

Příspěvekod Edys » pát 29 zář, 2017 1:50 pm

A to jsem si myslel že ta místnost je veliká a bude na vláčky stačit. Největší problém se jeví dveře na špatném místě.
Kdybych neměl už 3 H0 lokomotivy začnu snad uvažovat o TT. Ne N opravdu ne :D
Edys

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 zář, 2017 1:54 pm

Edys píše:Vzal jsem, na radu ženy, malířskou pásku a vyznačil si postupně všechny studie na podlaze místnosti. Z toho mě vyšlo že studie VI a VIII určitě ne. Prostorově je to blbé. Nejlépe vychází V. ale bez toho fousu dole protože jinak tam není místo na stůl. Ještě tak VII ale tam je zase málo místa na stůl. Nejlepší bude zůstat u V. a vdechnout do ní ducha z Hranic.

Vydrž chvíli u PC.Milan
edit:

Tak potom takto dle tvé paní :wink: .Milan
Přílohy
010StudieV. – kopie (2).jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Edys » pát 29 zář, 2017 2:00 pm

milan ferdián píše:
Edys píše:Vzal jsem, na radu ženy, malířskou pásku a vyznačil si postupně všechny studie na podlaze místnosti. Z toho mě vyšlo že studie VI a VIII určitě ne. Prostorově je to blbé. Nejlépe vychází V. ale bez toho fousu dole protože jinak tam není místo na stůl. Ještě tak VII ale tam je zase málo místa na stůl. Nejlepší bude zůstat u V. a vdechnout do ní ducha z Hranic.

Vydrž chvíli u PC.Milan

Držím
Edys

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 zář, 2017 2:09 pm

Edys píše:
milan ferdián píše:

Vydrž chvíli u PC.Milan

Držím

Příspěvek výše.Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Edys » pát 29 zář, 2017 2:12 pm

milan ferdián píše:

Vydrž chvíli u PC.Milan
edit:

Tak potom takto dle tvé paní :wink: .Milan

To by šlo. Takže můžeme zase použít již hotovou koncovou :d
Edys

Příspěvekod Brejla » pát 29 zář, 2017 2:24 pm

V případě potřeby by šel ještě zúžit ten obdélníkový "otvor" uprostřed a vyjímací díl pro vstup. Pro průchod i obsluhu nebo stavbu stačí ulička široká 600 mm. Pokud je díl oboustranně přístupný, je možno jít až na šířku 1800 mm.
Brejla

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 zář, 2017 2:33 pm

Edys píše: Takže můžeme zase použít již hotovou koncovou :d

Jedině takto.Milan
Přílohy
010StudieV. – kopie (3).jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 zář, 2017 2:35 pm

Brejla píše:V případě potřeby by šel ještě zúžit ten obdélníkový "otvor" uprostřed a vyjímací díl pro vstup. Pro průchod i obsluhu nebo stavbu stačí ulička široká 600 mm.

Šlo by....
Brejla píše: Pokud je díl oboustranně přístupný, je možno jít až na šířku 1800 mm.

Za předpokladu,že člověk má aspoň dvoumetrovou výšku :wink: .Milan
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 zář, 2017 2:41 pm

Nebo takto.Milan
Přílohy
010StudieV. – kopie (3) – kopie.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště