Moderátor: Michal Dalecký
Lubomír píše:... To je asi opravdu jediné řešení HO...
Lubomír píše:...To je asi opravdu jediné řešení HO...
airwar píše:... vyhybky od Tilliga v Code 83, ale ty stojí cca 600-650 kč jedna vyhybky, což je na moje chápaní trochu moc za plastovej výlisek a pár kousku kovovýho profilu.
Ferda píše:airwar píše:... vyhybky od Tilliga v Code 83, ale ty stojí cca 600-650 kč jedna vyhybky, což je na moje chápaní trochu moc za plastovej výlisek a pár kousku kovovýho profilu.
Přečti si popisek u poslední fotky:
http://vlacky.netintra.cz/index.php?opt ... q&Itemid=2
Info o konci prodeje Tilligovic podloží je zatím nepodložená a podloží koupit lze. Jestli ho Tillig přestane dodávat, pak ho dodám já!
depo: Také jsem uvažoval o vlastní výrobě.
Ovšem po geometrické stránce my EW3 nepříjde až tak katastrofální: http://kubickaparabola.wz.cz/hevlin/projekt/vyhybky.jpg
Na rychlost do odbočky 40km/h, což je většina výhybek ve III. epoše to ujde. Horší je to s výškou kolejnic. To je asi opravdu jediné řešení HO...
airwar píše:... stavebnice EW3 stojí v TT cca. 210-220,- kč.
Ferda píše:airwar píše:... stavebnice EW3 stojí v TT cca. 210-220,- kč.
Za což jsou dle výše zveřejněného v H0ce 3 vexle EW3.
Jsem říkal, že máte špatné měřítko.
mnitka píše:Modelové kolejivo má jistou geometrii takže když vezmu dvě např. pravé a spojím je odbočnými větvemi do kolejové spojky nepotřebuju už nic k dosažení dostatečné osové vzdálenosti souběžných kolejí.
Skutečná výhybka a výhybka modelová je velký rozdíl![]()
Ve skutečnosti je v tomto případě mezi výhybky vloženo ještě kolejové pole buď přímé nebo do S. Proto vychází srovnání modelových výhybek a skutečných váhybek tak děsivě.
Je třeba srovnávat úhel odbočení v srdcovce
airwar píše:...3 ks vyhybek na H0 za 220 Kč? A to kupujete kde, od vetešníka? Hledal jsem asi v pěti obchodech, ale cenu pod 250 Kč za vyhybku v H0 jsem nenašel. Nejlevnější vyhybku co jsem našel je od Peco, úhel odbočení 22,5 stupňů což je z modelového hlediska terno.![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků