Reklamace Roco

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Reklamace Roco

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 23 úno, 2011 12:18 am

Jinak k tomu kolisani. Dnes jsem mel na prodejne p. Pokorneho a opravdu o tomto problemu nevedel ani od prodejcu a ani ze servisu. Slibil ze to ze servisem probere a da vedet. Me osobne zajima kdy se toto vlastne projevi, protoze pri tolika zkousenych modelech pri prodeji jsem to nikde nezaznamenal pro prvnim projeti na zkusebni koleji a hlavne mi tuto zavadu opravdu nikdo nereklamoval. Ctu o tom jen tady.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Tomas_C. » stř 23 úno, 2011 6:14 am

Závada s kolísáním rychlosti pane Dalecký nastává někdy během zajíždění lokomotivy a někdy až po zajetí. U mého sergeje se závada projevuje i po mohutném zajíždění a to velice nepravidelně a nadále trvá a řekl bych, že v jednom směru častěji. Motor byl rozebrán a vyčištěn i tak se závada opakuje jakoby byl přítlak uhlíku malý a docházelo zde ke ztrátám...už si to ani nedovedu jinak vysvětlit.
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Peter.sid » stř 23 úno, 2011 6:25 am

norbert píše:To Michal Dalecký: sergeje i brejlovce mám zakoupené od Vás.
Mám otázku: V případě reklamace, sergeje ze startsetu, je možné reklamovat pouze lokomotivu bez kompletního balení? Kolísání rychlosti není až tak velké, ale nevím zda se nebude do budoucna projevovat více?
A druhá otázka: U brejlovce se zvukem se mi občas stává - přestane fungovat zvuk motoru.... fungují nadále při této poruše jen zvuk brzdy, houkání a ostatní zvuky, při poruše se také rozsvítí všechny světla nezávisle na tom zda jedu jedním směrem nebo druhým směrem, nepřepínají se...svítí na jedné straně jak bílé tak i červené.
Vše musím odpojit od zdroje a při novém zapojení se všechno nově aktivuje a funguje do té doby, než se zase něco podobného objeví. Mám i video o tomto problému.
Porucha se nedá vysledovat kdy k ní dochází! Děkují za odpověď.
PS: snad objednaná zamračená nebude mít takové nedostatky! :wink:

Cau,
podobny problem s okuliarnikom som mal aj ja. Ako sa to presne chova s tymi svetlami? Pomohla mi jedna vec, niekde som to tu na fore aj pisal
Peter
Peter.sid

Příspěvekod radekkrupka » stř 23 úno, 2011 6:51 am

I já jsem zaznamenal - sergej první série (Zvolen). Zajížděl jsem ho skutečně dlouho a podle návodu. Zhruba po hodině "jízdního času" sergej najednou zpomalil na cca 40% rychlosti, objel jedno kolecko, pak zase chytil druhý dech a vyrazil kupředu a od té doby (musím to zaklepat) jezdí dobře. Zpomalení bylo podle zvuku jasně vlivem snížených otáček motoru, příčinu jsem nezjišťoval.
radekkrupka

Příspěvekod Zx1974 » stř 23 úno, 2011 8:33 am

Michal Dalecký píše:..... hlavne mi tuto zavadu opravdu nikdo nereklamoval. Ctu o tom jen tady.

Je zajímavý, že se bojíme výrobky reklamovat. Jeden čas jsem měl nastarosti analýzy reklamovaných výrobků, nepamatuji si, že bych měl v ruce výrobek reklamovaný v Čechách nebo na Slovensku. Přitom informace z reklamací, když se umí využít, fungují jako zpětná vazba pro výrobu i konstruktéry. Výrobky ve kterých se vrtal zákazník jsou, ale bezcenný.
Zx1974

Příspěvekod Donatelli » stř 23 úno, 2011 10:15 am

Znovu nezbývá než opakovat. Pan Pokorný o problému ví minimálně od Norimberku. Byl dokonce upozorňován na toto diskusní fórum i na to, že se zde probírá kvalita a možné příčiny kolísání rychlosti. Byl i upozorněn, že jeden z měřených motorků vykazoval hodnoty 1A. Pokud teď tvrdí něco jiného, tak asi za necelý měsíc zapomněl. Nic jiného mě nenapadá. Sám jsem byl svědkem té diskuze. ....
Donatelli

Příspěvekod Trainmaniak » stř 23 úno, 2011 11:45 am

Požádal mě kolega, abych vyvěsil i jeho poznatky, takže cituji:

Posílám své zkušenosti - Roco Sergej T679.1006, T679.1225, 18.201 i Brejle ČSD:

Kolísání se nikdy neprojevilo u nového modelu ihned, takže se na to nedalo přijít při zkoušení u prodejce. Jednou to bylo asi po 40 minutách jízdy v rámci záběhu, jindy až po několika hodinách provozu (samozřejmě ne v jednom kuse).
Nikdy to nebylo hned po rozjetí, vetšinou třeba až po 10 – 20 minutách ježdění. Ať je to v analogu nebo DCC, projevy jsou vždy stejné.
Model při jízdě konstantní rychlostí začne zpomalovat a zase se rozjíždět, někdy zpomalí velmi výrazně nebo je tento proces provázen škubáním. Dochází i k většímu zahřátí nebo zápachu (zřejmě uhlíky). Na zvýšení rychlosti reaguje model většinou „neochotně“ nebo vůbec, prostě třeba i při plně vytočeném regulátoru jede stále poloviční rychlostí.

Pomůže většinou krátkodobé zastavení a pak důkladné, třeba 1 – 1,5 hodinové projetí raději vyšší rychlostí v obou směrech. Někdy je ale pohled na „trápící se“ model opravdu tristní. Po tomto „zážitku“ už je většinou klid a mašina jezdí bez problémů.

Jak ale bylo popsáno, někomu se to stále opakuje

Miloš M.

No a já dodám asi tolik, že reklamaci z důvodu kolísání rychlosti nejspíš nikdo (nebo jen málokdo) nepodstoupil právě proto, že problémy po delší či kratší době mizí. Navíc jsme blázni a hračičkové a když už máme tolik očekávaný model doma, nechce se nám jej reklamovat a znovu čekat, než se nám naše hračka vrátí. :) Vrácení peněz není pro železničního modeláře zrovna to nejlepší řešení, protože on chce model, protože ty peníze šetřil právě na něj. :) Proto raději čteme, diskutujeme, radíme se a zajíždíme a ono to většinou pomáhá. Takže s úlevou můžeme reklamaci vypustit z hlavy. Možná je to špatně, protože není zpětná vazba, ale myslím, že mluvím za většinu z nás. Jiné by to bylo, kdyby problém trval a nebylo by jej možné vyřešit. Ovšem když se zamyslíme, tak co získáme reklamací? Víme, že to dělají prakticky všechny kusy, takže dostaneme buď jiný kus, nebo stejný kus s jiným motorem (a ten to bude dělat také) nebo peníze. Uznejte sami, že ten výběr za moc nestojí. :) Jediným plusem je potencionální zpětná vazba směřující k výrobci. Naopak stojí za to model zajíždět déle, protože to většinou pomáhá. U 3 strojů, které mi prošly rukama, to pomohlo. Čtvrtý ještě dostane za uši (Plzeňák), protože to není ono.
Trainmaniak

Příspěvekod DS Model » stř 23 úno, 2011 11:56 am

Ahoj,
mám 5 modelů od Roco v provozu, T679.1 a T478.3-4. Všechny modely bez výjimky kolísají na rychlostech. Po radě jednoho kolegy jsem jeden model rozebral, vyčistil DPS, motor, řekl pět kouzelných zaříkadel a pak se těšil, že je po problému. Dal na koleje (analog) a hrklo ve mně, když zase nechtěl jet. Pak si to ale nějak rozmyslel a začal jezdit. Teď je připravený na dekodér s jiným zvukem, než od Roco. Když to bude fungovat, šoupnu to na své www.
Udělám srovnání stejně, jako jsem dělal Sergeje (Trainamaniak to má na svých stránkách). Ale jen, když to bude k něčemu, ještě jsem to neslyšel..

DS
DS Model

Příspěvekod MirekTT » stř 23 úno, 2011 12:02 pm

Zkoušel někdo měřit u kolísavých lokomotiv od Roco odběr? Nejprve celkový, kolik odebírá celá lokomotiva, a pak jen odběr motorku. Někde se to přeci musí projevit. Píšete, že je rozebíráte, čistíte komutátory, tak by mně zajímalo, jestli to někdo měřil.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod George V. » stř 23 úno, 2011 12:09 pm

...je zajímavé, že se to týká modelů v TT. Mám už určitě víc jak 10 nových loko od Roco v HO a tam tento problém neznám. Nijak zvlášť je nezajíždím a problém se nevyskytl ani po víc jak půl roce, co jsem je provětral.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod TTmili » stř 23 úno, 2011 12:09 pm

Ta rada byla ode mě, a mě to pomohlo. Možná to pomůže i jiným ale David asi neměl dost štěstí a chyba byla možná jinde. U mě naštěstí kolísal jen Zvolenský sergej, u Letohradského je to v pořádku a už má odježděno celkem dost. Brejlovce nemám takže tam nevím jak to je.
No a s tím proměřením, někoho to tenkrát napadlo, říkal že mašina měla mnohem větší odběr, ale to bylo až té první vlně zlosti a nadávání a když jsem toho sergeje měl rozebraného já tak mě to samozřejmě ve vzteku nenapadlo.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Patrik Novák » stř 23 úno, 2011 12:23 pm

když jsem brejlovce zajížděl a přišli takývý ty TIKY (cuknutí zrychlení zpomalení ) tak mi to připadalo dost povědomně a už k čemu to přirovna t , bylo jako když jezdíte starým BTTB modelem resp s bttb motorem který je vyčochtaný v ložiskách a nenamazaný

proto si myslím že ty problémy nejsou z převodů ale jen a pouze z motoru resp jeho ložisek - nezaběhlá ? těsná ? nemazaná při výrobě a zakáplá mazivem až po zkompletování motoru ?

holt šetřit se musí a než si urvat od huby tak se dá něco levnějšího ? no čína je čína (můj názor)
Patrik Novák

Příspěvekod lisacik » stř 23 úno, 2011 12:35 pm

Ahojte.
Po precitani diskusie o Roco 753/754 patrim zatial k tym co vyckavaju s kupou. Osobne mam objednane u DS vsetky CSD 753, ale jednu vynimku by som rad urobil. Chcel by som si poriadit slovensku 754 k "spacakom" od L.S.Models.
Tak ma napadlo ci by nebolo dobre, aby ste nenatocili video z jazdy streckujuceho okuliernika a tak ukazali obchodnikom, p. Pokornemu... ako sa to sprava. Jedno/dve/tri videa vyrobcu hadam presvedcia.
Jano
lisacik

Příspěvekod Bery » stř 23 úno, 2011 5:37 pm

norbert píše: A druhá otázka: U brejlovce se zvukem se mi občas stává - přestane fungovat zvuk motoru.... fungují nadále při této poruše jen zvuk brzdy, houkání a ostatní zvuky, při poruše se také rozsvítí všechny světla nezávisle na tom zda jedu jedním směrem nebo druhým směrem, nepřepínají se...svítí na jedné straně jak bílé tak i červené.
Vše musím odpojit od zdroje a při novém zapojení se všechno nově aktivuje a funguje do té doby, než se zase něco podobného objeví. Mám i video o tomto problému.

Ahoj,
tak mam obdobny problem. Vcera k veceru mi kolega dovezl T679.1225 se zvukovym dekoderem. Od prvniho posazeni na koleje mne prekvapilo, ze po zapnuti svetel sviti soucasne na obe strany a ani za jizdy svetla neprepina. Vyzkousel jsem zvuk a ten sel normalne. Nechal jsem ho na oba smery po cca 10 minut zajizdet na testovacim ovalu (bez zvuku a zhasnuta svetla). Pred spanim jsem si chtel jeste poslechnout zvuk a nic... Bohuzel nepomuze ani vse odpojit od zdroje. Zvuk stale nejde a svetla se neprepinaji. Kolisani rychlosti jsem zatim nezaznamenal, ale jelikoz predpokladam, ze predchozi problem pujde resit jedine reklamaci, tak uz jsem ho vice netrapil.
Bery

Příspěvekod PaMi » stř 23 úno, 2011 5:59 pm

Bery píše:Ahoj,
tak mam obdobny problem. Vcera k veceru mi kolega dovezl T679.1225 se zvukovym dekoderem. Od prvniho posazeni na koleje mne prekvapilo, ze po zapnuti svetel sviti soucasne na obe strany a ani za jizdy svetla neprepina. Vyzkousel jsem zvuk a ten sel normalne. Nechal jsem ho na oba smery po cca 10 minut zajizdet na testovacim ovalu (bez zvuku a zhasnuta svetla). Pred spanim jsem si chtel jeste poslechnout zvuk a nic... Bohuzel nepomuze ani vse odpojit od zdroje. Zvuk stale nejde a svetla se neprepinaji. Kolisani rychlosti jsem zatim nezaznamenal, ale jelikoz predpokladam, ze predchozi problem pujde resit jedine reklamaci, tak uz jsem ho vice netrapil.

Zkoušel jsi resetovat dekodér?
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)