Konečně už mám zase částečně pohyblivou pravou ruku, a tak jsem mohl dodělat dlouho rozdělaný model. Vlastně jde jen o úpravu modelu vozu Taes/Zaz od MTB. Jak už jsem před časem psal, koupil jsem dvouvozový set těchto vozů od MTB, ale protože modely mají spoustu chyb a opravit vše prakticky nelze, putovali do zadní řady ve vitríně. Nakonec na ně taky došlo a já se rozhodl jeden vůz ze setu alespoň částečně upravit. Nechtěl jsem model nějak zásadně rozřezávat, spíš jen některé díly vyměnit, nebo poupravit. Vyměnil jsem podvozky za stejný typ, ale od Bramosu, stejně tak nárazníky nahradily odlitkové, drobné díly jako stupačky, kotvičky, madla pod nárazníky, žebříky, plošinky atd. jsou z leptů, 3D tisku a drátků. Nad posuvné dveře jsem z hliníkového plechu naohýbal okapničku. Na spodek vozu jsem naznačil brzdový systém. Původně jsem měl v úmyslu udělat ho ve zjednodušeném výrobním nátěru, tedy červenohnědá skříň, šedostříbrná posuvná střecha, větrací klapky a černý rám. Uvědomil jsem si ale, že tímto barevným schématem, bych podtrhl jednu z největších nepřesností modelu a to, moc vysoko umístěné větrací klapky. Takže zvítězilo zjednodušené barevné schéma s celočervenou skříní a černým rámem. Obtisky jsou od MArfDKnL. Mám jiné číslo i na druhý vůz ze setu, takže přestavba čeká časem i jeho. Pro srovnání přidávám foto obou vozů, před a po úpravě.