Z domova: mezi účastníky modelářské besedy zavítal host

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Z domova: mezi účastníky modelářské besedy zavítal host

Příspěvekod Zlámalík » sob 04 dub, 2026 10:53 pm

Ono je totiž těžké si přiznat, že jsem vlastně okopíroval ESU... To je ten problém :D

Technicky s tím problém nemám - naopak, jsem zastánce displejových ovladačů a spíš se divím, že jsou tak málo rozšířené.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod prcek » ned 05 dub, 2026 10:18 am

Tak mně by se třeba líbil ovladač s tlačítky s malými OLED, která by se dala přemalovat a přeskládat. Podobně, jako byla tato klávesnice. (bacha, je to z Ruska) https://www.artlebedev.com/optimus/maximus/faq/
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
prcek

Příspěvekod HonzaM » ned 05 dub, 2026 4:32 pm

Myslím že není vhodné o jakémkoli produktu prohlásit že nejlepší, podle mého názoru je vhodnější vyjmenovat a popsat veškeré funkce a vlastnosti a nechat na uživateli, aby si vybral čemu dává přednost. Roli hraje i zvyk a snadnost obsluhy. A také dostupnost a cena.
Je fakt, že ovladač PacoMouseDIY má opravdu hodně užitečných vlastností a ve více funkcích je vyjíměčný. Zde je přehled, předpokládám, že není nutné to překládat a už vůbec ne nějakým překladačem, jde o dost specifické pojmy z překladače často vyjdou nesmysly.
Přílohy
Funkce ovladače PACOmouseDIY.jpg
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod fulda » ned 05 dub, 2026 5:24 pm

Pro modeláře je dostupnost dobrá, stačí se podívat na to stummiforum. Třeba eNkaři tam píšou, že jich na setkání provozovali 15 najednou, nulkaři 5. Prostě každej, kolik potřebuje.
Nakupovači modelů mají tradiční problém. V modelářském světě to patří k tradicím, že co si postavím sám, to je vždy lepší. Důkazem je třeba TOHLE vlákno. Tam si také můžeš prohlédnout úžasné modely.

Cena materiálu je pochopitelně velmi dobrá - zejména pokud člověk nepočítá práci a ideálně zrecykluje něco ze staré elektroniky.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)