Jen pro srovnání stejně fungující nastavení pro MS450P22 u stejné Bardotky MTB H0.
Tady to logiku má a funguje to přesně podle popisu v manuálu dekodéru.
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
jipol57 píše:Miloš_P:
Není to nakonec nic tak složitého, já jsem to taky zprvu moc nechápal. Přistupoval jsem k tomu moc binárně, ale jsou to dekadické hodnoty.
Prostuduj si to u p. Horáka viewtopic.php?f=6&t=13002#p281225
Po šesti CVčkách 430, 436, 442 ...
První číslo je tlačítko, kterým chceš funkci ovládat, F1 - F28 = 1-28, přičemž světla F0 = 29
Druhé je něco jako negace, většinou zůstává 0
A pak se zapínají (vypínají) výstupy FA 0 - 13, a zase F0f a F0r, jsou 14 - 15. Dekadické čislo je číslo výstupu pro zapnutí, a když u něj nastavíš 6 a 7 bit (+192), tak se výstup vypne.
Takže 3. číslo je výstup při jízdě vpřed, 4. číslo jízda vzad, a 5. a 6. zase vpřed a vzad. Pro každou skupinu je to jako 2x. Když nepotřebuji, nechám 0.
Snad jsem to napsal trochu srozumitelně, a bez chyb.
Ještě pozor, na MX, ve starých firmware, nemusí vše fungovat správně.
Zlámalík píše:Pardon, já od té doby, co jsem objevil a zprovoznil ZCS, JMRI používám k těmto účelům velmi omezeně - ačkoliv oceňuji jeho rozsah a funkčnost, nikdy mi nesedlo to spartánské provedení a nikdy nevím, kde co hledat, ale to je můj problém![]()
Pokud potřebuju jen přeházet svícení či tlačítka, používám už jen ZCS. Chodí to online s DR/YD a hlavně tam přehledně vidím, co jsem nastavil - včetně CV pro SUSI atd.
Ke stažení: https://www.beathis.ch/zcs/index.html (freeware), pár obrazových ukázek tady: https://www.zimo.at/web2010/products/zc ... ing_EN.htm
Pro další úpravy pak ZPP Config - u nekódovaných projektů ukáže i komplet skripty a použité vzorky.
Ovšem taky nepoužívám jiné doekodéry, než ZIMO.
Ale já jsem v tomhle pořád jen mírně poučený laik, takže to možná dělám blbě, resp. určitě se hromada věcí dá dělat líp.
Edit: Ale v JMRI udržuju zálohu nastavení, aby to bylo ještě i jinde, a evidenci.
Miloš_P píše:... Škoda, že neumí udělat nějaký katalog lokomotiv jako JMRI.
JaroHo píše:Miloši, jenže MTB bardotka se mi nastavuje dobře, jestli tam mám Zimo MX nebu Silver od Lenze, to je fuk. I ty číňanské dekodíry jdou jednoduše nastavit.
Ale ZIMO MS to je teda průser. Jak jsem zmiňoval , dostal jsem se tak daleko, že F0 se mi spínají L+P bílá pozička jedno čelo a nebo druhé v závislosti na směru. Červený konce mi jdou spustit jen přes F0 a dál jsem se neposunul takže až budu mít náladu-reset dekodéru a znova...
Miloš_P píše:Jak funguje třeba skupina 3, kde není zvolen pro A1, A2 žádný výstup, mi není jasné. Pokud tuto skupinu zruším, tak se u horního světla pouze sníží jas
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník