jipol57 píše:Miloš_P:
Není to nakonec nic tak složitého, já jsem to taky zprvu moc nechápal. Přistupoval jsem k tomu moc binárně, ale jsou to dekadické hodnoty.
Prostuduj si to u p. Horáka
viewtopic.php?f=6&t=13002#p281225Po šesti CVčkách 430, 436, 442 ...
První číslo je tlačítko, kterým chceš funkci ovládat, F1 - F28 = 1-28, přičemž světla F0 = 29
Druhé je něco jako negace, většinou zůstává 0
A pak se zapínají (vypínají) výstupy FA 0 - 13, a zase F0f a F0r, jsou 14 - 15. Dekadické čislo je číslo výstupu pro zapnutí, a když u něj nastavíš 6 a 7 bit (+192), tak se výstup vypne.
Takže 3. číslo je výstup při jízdě vpřed, 4. číslo jízda vzad, a 5. a 6. zase vpřed a vzad. Pro každou skupinu je to jako 2x. Když nepotřebuji, nechám 0.
Snad jsem to napsal trochu srozumitelně, a bez chyb.
Ještě pozor, na MX, ve starých firmware, nemusí vše fungovat správně.
Keď už som bol spomenutý, tak priložím nejaké informácie.
Vyššie v texte zvýraznené - v poradí CV - 3 a 4 číslo je pre smer vpred, 5 a 6 pre smer vzad.
To znamená CV (pre prvú skupinu) 430, 431,
432, 433 - vpred, 434, 435 - vzadCV 431 (a ďalšie druhé CV v poradí v rámci ďalších skupín) je trochu špecifické CV - má veľa možností odporúčam návod a čas na pochopenie. Osobne som ako jediné rozumné využitie použil nasledovné: CV431=253 (M-KEY=253 zodpovedá F0) v spolupráci s CV430 urobí AND logiku. Viď príklad (je to iná skupina CV):

- Logika: F2 (reflektor) a zároveň [AND] F0 (biele svetlá) zapínajú pre smer vpred výstup Fo5 a pre smer vzad výstup Fo6
Obdobná logika: vypnutá klávesa F0 vypína (nedovolí zapnúť) výstupy pre smer vpred a smer vzad.

- 29 [Klávesa F0] + 128 [negácia] = 157, 192 [vypne] + 3 [výstup Fo3] = 195, obdobne 192 + 4 = 196
Aj nezvukové dekodéry majú Švajčiarske mapovanie, ale záleží na FW. Netreba riešiť somariny a špekulovať, jednoducho treba nahrať posledný FW a bude to šlapať. Jediná výnimka je dekodér MX621 a z neho odvodený funkčný dekodér MX681 - tie nemajú Švajčiarske mapovanie. Tam sa zasekol FW v prehistórii. Pre všetky ostatné MX dekodéry je posledný FW 40.22. Nové MS dekodéry sú vo vývoji, 2 veci opravia a ďalšiu vec pokazia. Napriek tomu je zväčša posledný FW najlepší (ale nie vždy)
Nebudem tu rozpisovať podrobnosti, ale v rámci Švajčiarskeho mapovania je možné nastaviť 5 skupín jasu pre výstupy.
Potom to pekne čitateľné priradenie výstupov Fo1-Fo13 [1-13] a Fo0f [14], Fo0r [15] sa zmení na vizuálne nepochopiteľný zhluk čísiel (ale logiku to samozrejme má). Opäť odkážem na manuál, lebo by som ho sem musel prepisovať...
Pýtajte sa, keď budem vedieť, odpoviem...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!