Vláčkodráhy aneb něco pro ryzí amatéry

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Vláčkodráhy aneb něco pro ryzí amatéry

Příspěvekod Zlámalík » stř 19 lis, 2025 9:42 pm

Podpořil jsi kapitalistu a bude to pěkně držet :D
Ta hobra je asi ok - jak se to celé chová zvukově? Tlumí to dostatečně?
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod Dusan » čtv 20 lis, 2025 6:54 am

Ostafix se ti bude ještě hodit a minimálně pro jeden ještě třeba zajdeš .... :-) S tou hobrou opatrně, ráda saje vlhkost, pak bobtná a drolí se. Možná dle hesla "Nejsme tak bohatí, aby jsme si mohli kupovat levné věci", bych pořídil něco pod plovoučky. V každým hobby třeba 5mm tloušťka. Ne Mirelon !!!
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Sandy » čtv 20 lis, 2025 8:24 am

Zlámalík píše: .....
Ta hobra je asi ok - jak se to celé chová zvukově? Tlumí to dostatečně?

To nedokážu odhadnout, protože blbě slyším... :oops: Ale určitě ta konstrukce nerozonuje.

Ani mladý muž 1 to nekomentuje. A to je fajnšmekr. Koupil jsem mu starou rokáckou BR290, někdy z období před rokem 1995 , jakože "pilštyk". Nemá ani náznak přípravy na digitál. Vyčistiljsem ji, namazal a jsem z ní "poprděný", protože jezdí fakt dobře a podle mě i tiše. Ale naběhl jsem si: "Dědo, to ale není pilštyk a divně bzučí!" A to jezdíme Bardotku s pojezdem od Pletichy. Moje první ozvučená mašina bez zvukového dekoderu ( :roll:) a nic proti ní nenamítá.

Budu se muset zeptat manželky. Ta má jednak absolutní hudební sluch a jednak slyší trávu růst. A to doslova. Jednou si stěžovala, že jí zalehlo v uchu a po vyšetření na ORL jí doktor řekl, že slyší frekvence a hlasitost zvuku, které normální člověk nedává.

Dusan píše:Ostafix se ti bude ještě hodit a minimálně pro jeden ještě třeba zajdeš .... :-) S tou hobrou opatrně, ráda saje vlhkost, pak bobtná a drolí se. Možná dle hesla "Nejsme tak bohatí, aby jsme si mohli kupovat levné věci", bych pořídil něco pod plovoučky. V každým hobby třeba 5mm tloušťka. Ne Mirelon !!!

Ta hobra je primárně určena jako podklad pod plovoucí podlahy. Ležela asi patnáct let v garáži. Naštěstí naplocho. Když jsem ji vzal do sucha a tepla, tak se její mechanické vlastnosti vůbec nezměnily. Navíc ji před použitím natírám Balakrylem (jak jse již poznamenal).

Klasický styrodur pod plovoucí podlahu mám také. Předpokládám, že řada na něj přijde také.
Sandy

Příspěvekod Sandy » čtv 20 lis, 2025 8:34 am

Malý úkrok stranou.
Jako vedlejší produkt zkoušek průjezdnosti jsem zjistil, že když se vymění u pater od Bramosu původní dvojkolí za dvojkolí s osou 23,8 mm (ex KMB), tak model po popostrčení jede i v oblouku R440 jako v přímé...

VD_9.JPG

(Ilustrační foto ze zkoušek průjezdnosti :P )
Sandy

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště