petr2023 píše:Závěrem tedy ještě co mne čeká, resp. co jsem si určil pro letošní rok. Předně to je dokončit elektrické zapojení, tzn. zprovoznit návěstidla vč. volné jízdy v opačném směru, přejezdy a udělat přípravu pro doplňkové osvětlení. Dalším velkým cílem je zahájení výstavby nádraží a sice nástupiště a první budovy (nejspíše začnu s Rudnou). Poslední věc, kterou bych rád udělal je dříve uvedené ztvárnění krajiny mezi zastávkami Zbuzany-Jinočany.
Další rok za mnou a tak jsem tu s již tradičním souhrnem a zároveň plánem kam dál. Minulý rok se povedlo zapojení všech návěstidel vč. pomocných obvodů pro průjezd v opačném směru. Jak už bylo zmíněno dříve, tak vjezdová návěstidla jsou zapojena v závislosti na odjezdových a zároveň na ně jsou závislé předvěsti. V tvorbě krajiny se mi podařilo dokončit první segment a sice mezi zastávkami Zbuzany/Jinočany. Celkem mne překvapilo, kolik materiálu jsem zde spotřeboval, ale s výsledkem jsem spokojen.
Bod, na který jsem ale vůbec nesáhl, bylo zahájení výstavby nádraží v Rudné. V době, kdy jsem to měl v plánu jsem se rozhodl celkově upravit trať vedoucí směrem na Hostivice. V průběhu ať už zkušebních nebo i provozních setkání s kamarády totiž v této části často docházelo k rozpojování souprav, případně vykolejování a některé lokomotivy zde drhly pluhy, nebo zůstaly vyset. Pro tato setkání totiž trať nekončí tímto provotočivým obloukem, ale je zde napojena na ocelový most, který ji převádí na jiný stůl. Zde je ze zbylého kolejiva ze start setů provizorně poskládána stanice Litovice. Trať pak ještě pokračuje do velké vratné smyčky symbolizující Hostivice. Bohužel výška tohoto stolu a mého segmentového kolejiště není totožná a tak most tvoří zároveň i výškové vyrovnání. Bohužel jeho délka není až tak dlouhá, aby tento úsek splnil veškerá sklonová doporučení a tak v místech napojení vznikly výrazné ostré přechody, kde docházelo k výše zmíněným problémům. Pár setkání jsme to s přivýráním očí tolerovali, trochu si vypomáhali dodatečným vypokládáním na Litovické straně, ale už toho bylo dost. Z výše popsaného jsem proto tento oblouk vytrhal a celý přepracoval a rovnou do něj už zapracoval klesání. No a když už jsem v tom byl, tak jsem krajinou osadil rovnou celý tento úsek, místo původně plánovaných perónů.
Pro letošní rok jsem si tedy stanovil navazující práce v krajině a sice směrem k Rudné. Zde bych rád dotáhl i zbylý úkol z loňska a sice první přejezd. Poblíž zastávky Jinočany mám totiž naplánován nechráněný přejezd se světelnou signalizací. Přes svátky jsem se pustil do mé první budovy, takže letos bych i rád splnil loňský dluh v podobě základů nádraží v Rudné vč. samotné budovy.