Bedlisch píše:Rudolf píše:
Ahoj,
rozdíl je jen v zapojení FA3 a FA4, u lokomotiv připravených na verzi C dekodéru jsou navíc 2 tranzistory a 4 odpory (minimální verze zapojení).
Verze D spíná všechny FA proti zemi, verze C spíná FA3 a FA4 proti V+ -> je to to samé, jako když chci využít SUSI jako další dva FA výstupy. Také potřebují zesilovací tranzistor se dvěma odpory pro každý výstup.
Ruda
Není to obráceně, tj logické proti zemi, normální proti V+ ?
Ano je to tak...
Je to trocha mimo temy, ale je to stale ACME. Rozobral som Gorilu a konstatujem nasledovne:
DPS je ina ako pri predchadzajucej serii ES499.0009. Tam boli reflektory natvrdo pripojene k pozickam. Na nich som urobil upravu - odpojil ich a nasledne pripojil vodicom na Fo3 /Fo4. Pouzity dekoder bol MX644D.
EDIT: Tu je link -
viewtopic.php?f=6&t=13002&start=15#p281262Nova DPS je osadena dvomi tranzistormi pripojenymi na Fo3 / Fo4 a nimi sa spina reflektor.
Su dve moznosti ako sa stym vysporiadat. Prva je, ze sa osadi MX644C. Druha moznost je zlozitejsia - pouzit MX644D, odspajkovat oba tranzistory a urobit dva prepoje. Z hladiska mapovania ziadna zmena - je to identicke.
Priestor na osadenie repro nie je gulaty ako pri starej verzii Gorily, ale je tam hranaty priestor na ekvivalent ZIMO 10x15.

- Jeden tranzistor

- Druhy tranzistor

- Cela DPS
Este k rozoberaniu.
Na oboch celach vsetky doplnky su prilepene. Ktoreho aktivneho blba to mohlo napadnut
Cvikackami som "topnu spojku" cvikol do hladka zarovno s ramom. Nic som tym padom neodtrhol. Ram s motorom drzal ako pribity. Kasna bola ciastocne prilepena o ram sedou farbou. Okrem toho do vnutra kasne trcia styri vystupky - na realnej masine sa za tento bod upevnuju lana od zeriavu pri zdvihani masiny.
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!