Pokud nebude elektrifikace tak sniž SN jen na průjezdný profil a horní nádraží udělej na oddělitelnou desku aby ses dostal pro nápravu havárie a údržbu. Dále bys musel řešit rozpojovače pro šibování... Pro krátké vlaky by mohlo být sjízdné 4 cm na metr ale víc už né ... Nebo řešit SN jako šuple ( posuvnu )...manipulace by byla mimo panel.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
V oblouku se odpor tratě zvyšuje. Nelze udělat ostrý přechod z 50 ‰ na rovinu. V přechodech stoupání/rovina se zvyšuje pravděpodobnost rozpojení nebo vykolejení vozů.
Jednou jsem si doma udělal jednoduchou zkoušku co která lokomotiva utáhne. Vzal jsem dveře od špajzky - rovná deska bez oken v délce 2 m. Na ni jsem položil koleje složené pouze z oblouků v zatočení 180 °. Na jedné straně podkládal tak, abych měl definované stoupání. Potom jsem bral postupně mašinky a přidával vozy. Velmi rychle se zjistí jaký sklon pro jakou lokomotivu a soupravu je kritický.
To bych mohl zkusit. Problém je, že jsem ještě nepostavil všechna vozidla, co chci provozovat. U takové 742 strach nemám, ale třeba 810 nebo 814 bude mít asi problém. Ještě se nabízí udělat ovál a doprpstřed vlečkový areál. Nevím, tady jsem ten plánek asi neprezentoval, ale byla to jedna z variant.
No co ta lokomotiva vyjede je jedna věc, jak na tom svahu vypadá zas druhá. Mě přijde, že sklon 4% již vypadá jak trať pro zubačku. Ja jsem snižoval most o 1,5cm abych se dostal na sklon 3,0 -3,5% kvůli tomu že mi již sklon 4% přišel nepatřičný. Ale možná je to jen můj subjektivní pocit.
Ono, i kdyby byla horní stanice na úrovni 10 cm, tak je to pořád málo. Deska má 2 cm, takže 8 cm není nic moc prostoru. Zas kdybych udělal jen nějaký vlečkový areál s odbočkou na trati v nulové rovině, tak se tam budou blbě maskovat přestavníky. Zakladní deska má 10 cm na výšku. Ach jo. Zas nevím jak dál. A to už to vypadalo tak slibně...