Ale to už dávno existuje v podobě LocoIO
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
fulda píše:IMHO si Zdeno dost protiřečíš. Pokud tam všechno je, tak jak to, že vznikají odlišnosti?
Já myslel, že to že vzniká lidová tvořivost je důsledek špatné definice.
A ještě víc se mi líbí lokální působnost normy, to naštěstí uživatelé XpressNetu neznají, tam je svět daleko černobělejší - buď to chodí všem a všude a nebo je to krám.
Nijak, neřekl jsem, že to máš ovlivnit.zdeno píše:Jak to muzu ja ovlivnit ??
zdeno píše:fulda píše: Uz ted je problem pouzivat DT402 na Uhlenbrock a Piko centralach.
Tezko mne muzes za to obvinovat. Je to politika a to je vzdycky svinstvo.
fulda píše:Nijak, neřekl jsem, že to máš ovlivnit.zdeno píše:Jak to muzu ja ovlivnit ??
Jen jsem řekl, že jsi tvrdil, že norma obsahuje všechno a pak jsi začal popisovat lidovou tvořivost.
Já si tedy myslím, že norma má dost děr z toho co se dnes používá - Třeba F28, jízdu v soupravě a tak. Vím že se to dá všeljak vyhackovat, ale tvorba univerzálních paketů není řešení.
Skutečně? a které to jsou?Jirka_US píše:Funkce F28 stejne jako jizda v souprave (dle NMRA) u vyrobku Digitrax funguje bez problemu. Lenz u svych vyrobku nektere funkce (dle NMRA) pro jizdu v souprave nema implementovane...
No jak jsem napsal - používá se to tak, že ovladač tvoří univerzální pakety, které centrála jen přenese do kolejiště. To je takovej dost nedobrej způsob, pak to vede k tomu, že si různé ovladače vykládají různé stavy po svém.HonzaM píše:Jak to myslíš - mám šest nebo sedm let starou centrálu Digitrax a podporuje jak F28, tak consist.fulda píše:... tvorba univerzálních paketů není řešení...
fulda píše:Něco málo čtení pro lidi, co se rádi vztekají: ZDE jsem napsal menší srovnání LocoNetu a XpressNetu.
HonzaM píše:Článek na který fulda ve svém včerejším příspěvku mi místy připadá dost tendenční v neprospěch LocoNetu.
HonzaM píše:Pokud jde o uváděnou nevýhodu použití krimpovacích kleští pro konektory RJ12, není to nijak nákladný nástroj, což je navíc vyváženo výhodou že není potřeba u každého komponentu řešit připojení několika vodičů, které se v případě LocoNetu omezuje na jedno zasunutí do zásuvky.
HonzaM píše:Nejde také o "telefonní" konektory, ve své osmipinové versi se používají na rozvody v počítačových sítích a najdete je k tomuto účelu na většině počítačů a notebooků.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků