Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod vypravecc » ned 26 úno, 2012 9:43 am

SALMI píše:Omlouvám se chlapi, ale pro střídavvý proud ja důležitá impedance.
A to je případ reproduktoru.

přesně tak, my absolventi elektrofakulty bychom mohli vyprávět !!!!
vypravecc

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 26 úno, 2012 10:32 am

Panove z Artolu po precteni diskuze mi dnes poslali soubor se zesilenymi zvuky motoru a houkacek v projektu zamracene. Ted jiz nebudete mit problem s hlasitosti. Kdo najde cestu a zvukovy model jiz ma, tak se u nas stavte a prehraji vam to na pockani. Plati to pro zamracene i cmelaky. Podekovani panu Meszarosovi.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod medvidek » ned 26 úno, 2012 11:59 am

Pane Dalecky zvuk pro čmelaka i barču je od Artolu jeden nebo ma každa loko svuj??? Ty zvuky jsou odlišne ve skutečnosti
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Jirka » ned 26 úno, 2012 12:32 pm

Tak je to doma - celočervená T478.1164 . Už při vyndavání z krabičky člověk musí folii pořádně držet protože kokomotiva je extra těžká! První dojem - lokomotiva vypadá fakt dobře. Dal jsem se do instalace dekodéru, karoserie se musí opravdu hodně roztáhnout, až jsem se bál že něco povolí ale dobrý. Když už je nahoře musí se znovu trochu roztáhnout kvůli repro. Instalace u mě složitější protože nemám dekodér s plux tak jsem tam dal můj "zkušební" Lenz standart s kabílky a letovanými samostatnými kolíčky. Zapojení se povedlo i díky návodu modelu . Dekodér sem přilepil oboustankou, zajistil kabílky a nasadil kastli. Vnitřek modelu je kovový ingot a na motoru poměrně velký setrvačník. Tak se mi to líbí :twisted: . Jízda výborná, je tišší než brejlák od Roco. Výběh díky setrvačníku dlouhý. Zdá se mi že maximální rychlost by mohla být vyšší. Šnečí rychlost perfektní. Tažná síla s vozy nezkoumána, přetahování s brejlákem - brejlák R vítězí protože má gumový bačkory. Jede dobře i na analogu s FZ1. Světla svítí akorát, nemám rád když to svítí moc jako brejlák R. V dálkovym mi vadí "bublinka" v optice. Povrchová úprava dobrá, nápisy čitelné. V místě na boku pod žaluziemi kousel zalakovaného "bordelu" . Madla v bílé barvě na mém modelu instalované halabala ale dají se snadno opravit (ihned provedeno). Madla před čelními skly stenoměrná, bohužel karoserie kolem otvorů trochu upatlaná od lepidla, je to dost vidět. Jedno madlo mírně oloupaná barva, drátek je černý. Na střeše byla na jednom sítu ventilátorů nezačištěná spojka leptu a při instalaci do otvoru se síto trochu zdeformovalo. Dá se to jednoduše opravit. Nádrž je trochu šejdrem, když se povolí její šroubek je to ok. Zdá se že šroubek ji při dotažení natlačí do strany. Náprava bude jednoduchá - úprava otvoru šroubku. Doplňky jsem zatím nedával, vypadají normálně, u brejláka od R jsou asi jemnější. V návodu je nakreslená montáž doplňků a tabulek, tabulky jsem žádné nenašel. Na doplňkové nápravě bandáže moc nesedí asi budou potřeba upravit ale to mě netrápí, nepoužiju ji. Trochu mě zarazilo že náprava má silnou plastovou osu, skoro 4 mm průměr a točí se nejspíš v plastu. Uvidíme co vydrží, ale snad jo, plastové převody a kardany u jiných značek také dlouhodobě fungují. Celkově se mi model moc líbí, po funkční stránce perfektní, zbylé mouchy budou určitě vychytány a pobity, možná by to chtělo nějakou "výstupní kontrolu". Uvítal bych nějaký návod a nákres na demontáž podvozků, až budu například za 5 let model čistit a mazat aby se vědělo jak na to a čím mazat. MTB děkuji za pěkný, tuplovaně český model a budu se těšit na další kousky !
H0
Jirka

Příspěvekod jirkan » ned 26 úno, 2012 1:46 pm

Omlouvám se za své neznalosti z elektrotechniky (uznávám, že ta impedance je správně a i to, že nás to učili, ale člověk holt stářím blbne). Myslím ale že v tomto okamžiku je asi mnohem důležitější to číslo před těmi Ohmy, protože to znamená, že se počítá s dekodérem ZIMO a že při použití ESU to bude trochu složitější (zejména pozor, pokud máte někdo v zásobě ESU v. 3.5).
jirkan

Příspěvekod Hříbek » ned 26 úno, 2012 4:15 pm

jirkan píše:Omlouvám se za své neznalosti z elektrotechniky (uznávám, že ta impedance je správně a i to, že nás to učili, ale člověk holt stářím blbne). Myslím ale že v tomto okamžiku je asi mnohem důležitější to číslo před těmi Ohmy, protože to znamená, že se počítá s dekodérem ZIMO a že při použití ESU to bude trochu složitější (zejména pozor, pokud máte někdo v zásobě ESU v. 3.5).

No záleží na tom, jakou impedanci chce ten ESU. Jestli mu stačí 4 Ohmy, tak je to bez problémů, protože reprák s vyšší impedancí lze připojit bez obav, akorát zvuk bude slabší.
Obráceně by to byl problém, jelikož by se mohl uvařit koncový zesilovač v tom dekodérku. Aspoň tak si to pamatuju z časů svého bastlení, jestli kecám bludy, tak mě někdo chytřejší opravte. :?
Hříbek

Příspěvekod vvitty » ned 26 úno, 2012 5:34 pm

Vcera jsem natocil nejaka videa na dni otevrenych dveri na Podbabe - http://www.pojezdy.eu/view.php?nazevcla ... 2012020003
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod radula63 » ned 26 úno, 2012 5:53 pm

Parádní náklad :wink: je vidět, že i bez bandáží zvládne dost.
Ještě kdyby dal někdo video se zvukem... :idea:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 26 úno, 2012 6:25 pm

Ja to video se zvukem zitra udelam, trochu nestiham, ale udelam slibuju :)
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod jirkan » ned 26 úno, 2012 7:50 pm

Ad Hříbek: je to přesně tak, ESU v. 4 chce 4 ohmy, ovšem ta starší (ale stále prodávaná) v. 3.5 požaduje 100 Ohmů, takže právě tam je to nebezpečí.
jirkan

Příspěvekod martin tichý » ned 26 úno, 2012 7:56 pm

...snad přibydou i nějaká hodnotnější videa než ta z Podbaby.., měla-li se týkat MTB mráči, pak se tedy opravdu nepovedla!!
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Lukáš » ned 26 úno, 2012 8:16 pm

Nemá bandáže ? Tak tím se vysvětluje její vysoká hmotnost.
Lukáš

Příspěvekod smekac » ned 26 úno, 2012 8:21 pm

Lukáš píše:Nemá bandáže ? Tak tím se vysvětluje její vysoká hmotnost.

Bandážovanou nápravu má jednu přibalenou s možností výměny za nebandážovanou.
Psi štěkají, karavana jede dál ...
smekac

Příspěvekod vvitty » pon 27 úno, 2012 10:03 am

martin tichý píše:...snad přibydou i nějaká hodnotnější videa než ta z Podbaby.., měla-li se týkat MTB mráči, pak se tedy opravdu nepovedla!!

Slo spise o ilustraci toho co uveze... vzhledem k verejnemu charakteru akce nebyl cas na lepsi video.
Neco lepe zpracovaneho bude k dispozici az se vratim z Norimberku.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Lukáš » pon 27 úno, 2012 10:19 am

smekac píše:
Lukáš píše:Nemá bandáže ? Tak tím se vysvětluje její vysoká hmotnost.

Bandážovanou nápravu má jednu přibalenou s možností výměny za nebandážovanou.

Tak to je v pořádku.
Lukáš

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)