Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 úno, 2012 7:48 am

George V. píše:
Michal Dalecký píše:Model ROCO sem netahejte, neni zatim na trhu. Ohledne MTB piste konstruktivni veci ti, kteri maji model doma a dokazou realne popsat pripadny problem. Sousta veci vytazenych z fotek nejsou v realu vubec postehnutelne. Abych zacal konstuktivne ja, tak z nekolika desitek modelu ktere mi vcera prosly rukama byly az na jedno madlo vsechny v poradku a to jak z hlediska vzhledu, tak i jizdy. Dnes jiz nekteri modely maji u sebe, tak piste, piste.

...jak tedy vypadá v reálu seriové produkce ta stopa po dělení formy? Je tam (aspoň jako doplňkový díl) stupačka posunovače pod pravým nárazníkem?

Co se týče chybějící stupačky a madla pro posunovače,výrobce MTB již o tom dávno ví a řeší.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 23 úno, 2012 7:51 am

Na prechodu strecha/bok je deleni znatelne. Na prsou to bezne vubec nepostrehnete. Oboje je zcela v mezich jako u ostatnich vyrobcu.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » čtv 23 úno, 2012 7:56 am

..takže abych nebyl jenom za rejpala, zkusil jsem si objednat jeden zvukovej kousek. Tak uvidíme.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 23 úno, 2012 8:33 am

alf píše:Co by jsme myslím za tu(vcelku přijatelnou) cenu chtěli? Každý máme jiné nároky.

Ach jo, a je to tu znovu - co bychom měli chtít? DOTAŽENÝ MODEL - čili méně spěchu a VÍCE KOMUNIKACE s modeláři než to firma hodí na trh! Dokud se budou chyby omlouvat stylem co bychom vlastně chtěli, můžeme být rádi za to co je, vývoj ustrne na mrtvém bodě! S tímhle přístupem se můžete taky dočkat papírových modelů co si budete lepit z vystřihovánky koupené v PNS a dáváných na "unifik" pojezd.

Nedá mi to si zase trochu poplkat a zkusit sesumarizovat vše co doposud zaznělo v této diskusi:

Cena bardotky je na dnešní všeobecnou snahu šroubovat cenu za šizený výrobek směrem nahoru naprosto suprová - otázkou je, jestli te není jen kvůli konkurečnčnímu modelu od ROCO, a marketing je nutný posadit na argumentaci již hotového modelu za lepší cenu a jestli momentální zaváděcí cena nebude za půl roku o litr výše apod.

Bardotku MTB jsem sice in natura jezdit ještě neviděl, ale až na ten pluh a svár viz výše, není co bych na ní jako otravný hnidopich po shlédnutí fotek, popisu modelu a hlavně odpovědích Michala i p. Báni v tomto vlákně mohl dál najít (u ROCO nevím jaká bude nádrž, zda nezk...í pojezd - pár brejlovců se mi "rozsypalo" hned po sundání kastle a některý díly jsem pak už ani nenašel a musel řešit svépomocí - závěsky, bužírka na světlech).
U bardotky MTB musíme pluh bez děr bohužel považovat za hodně velkou chybu jinak hezkýho modelu, která jej nejvíc deklasuje. Z příspěvků p. Báni výše je patrné, že tento nedostatek není způsoben uspěcháním modelu samého, ale ekonomickou rozvahou a sázkou na to, že se tohle řešení pluhu prostě nějak ujme - bohužel stejný přístup jako u jiných v tomto foru kritizovaných výrobců. Ke cti p. Báni ale nutno říci že je si vědom tohoto nedostatku modelu a má snahu jen pár hodin od uvedení modelu na trh participovat na nápravě - na rozdíl od výrobců modelů zminovaných v jiných vláknech! A tomuto jeho přístupu se nedá nic vytknout a je to přístup profesionála hodný, a kéž by takových firem co jsou schopné se poučit z vlastních chyb bylo více! Tento přístup mi sice nedává jistotu že vše může být u budoucích MTB výrobků OK, ale přece jen můžu věřit firmě MTB o něco víc než jiným. Takže 1* za přístup a 2 za model jako takový (pluh a svár)

U sváru nevím - jednak jsem si ho taky na fotkách modelu všiml až když to Michal označil a jednak jsem zatím reálnou mašinu díky tomu taky zatím nezkoumal. Úhly prsou se tu diskutují - nicméně od té doby co mám možnost hovořit s lidmi přímo od údržby a výroby letadel, tak vím, že co kus to originál (ano, různé řady nýtů, někdy i rozdíly v jednotlivých krytkách a panelech u stejného výrobního bloku). U mašin to musí být podobné - dělají to lidi, navíc relativně nedávno jsem viděl reportáž na ČT kde Duka navštívil Škodu v Plzni a v hale se bavil s montérama u škodovácký superelektriky - a dělalo se to stejně postaru jako před skoro padesáti lety! Jen ten základní výkres nebyl dělanej na prkně ale v CADu, nicméně chlapi to bastlili jako dřív kladivama a palicema... Tchán od 1961 až do 1972 dělal v ČKD v konstrukci lokomotiv, když jsem se ho ptal jak se mašiny dělaly - inu vyválcoval se plech, ten se nějak plus minus nařezal, naohýbal, svařil, snýtoval... Plus minus to odpovídalo základní výkresové dokumentaci, ale podobně jako u letadel - některý dekly ze druhý rádoby stejný mašiny prostě bez nějaký drobný upravy na jinou mašinu nepasovali... Takže tak...

Nejvíc řekne fotka a in natura měření plus prohlížení originálu. Jakýkoliv výkres je na h.... Jednak nevíte kdo ho maloval, jestli nebyl po flámu a jestli dělal podle správných podkladů. Úhly řešte podle fotky a vzorovýho originálu, ne podle výkresu!!

Resume - hezký model, u popisu na stránkách prodejců mi ale chybí popis dislokace předlohy modelu (název LD a rok) a zmínění možnosti separárátního ovládání všech světel a příprava na zástavbu automat spřáhla MTB - hodně velká komparativní výhoda modelu která hodně vyvažuje absenci perforovanéh pluhu! To že chybí pluh bez děr nám přináší model "jen" na ježdení (hračku) nikoliv model zmenšené předlohy. Řešení - bud nutné dodělat si model sám (řešení špatné), nebo již hotový pluh dokoupit dodatečně jako investici navíc (při srovnání ceny modelu s jinými modely motor. lok snad až na Br118 a Br119 od Pika, V100 roco naprosto akceptovatelné, bude-li náhradní pluh s dírami v relativně krátké době na trhu)
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 23 úno, 2012 8:34 am

Aj, než sem to napsal tak to Michal de facto taky vystihl... :D
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod vvitty » čtv 23 úno, 2012 9:57 am

Modely bez předtištěných tabulek lze objednat také, a to do 10. března zde:
celočervená a polomáčená

Po tomto datu budou modely pro zájemce vyrobeny. Případné opakování tohoto počinu určitě nebude hned, takže neváhejte :D .
Naposledy upravil vvitty dne čtv 23 úno, 2012 10:49 pm, celkově upraveno 2
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod mlha » čtv 23 úno, 2012 10:02 am

Tento počin vítám,můžu si dát jakékoliv inv. číslo a nemusím odstraňovat původní,paráda
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 23 úno, 2012 10:14 am

U původní červeno-bélé verze je chybně šedý pluh. Z výroby byly vždy červené. U celočervené byly jak šedé tak i červené. Bohužel nápisy jsou taky nedokonale zvětšené (některé zbytečně chybí - zajistělo loko klínem a pod by být měly), hlavně se týká tabulek a naprosto markatní je výrobní štítek který je, nevím proč, oproti originálu více než dvojnásobný. V. Báňovi jsem to už psal a tak snad to napraví. Víc zatím neřeším dokud nebudu mít model v ruce a to bude zítra případně pozítří. Každopádně výrobci je třeba přestat tajnůstkařit a dohodnout se přímo. To neříkám proto že by mě to nějak mrzelo ve vztahu k Roco kde jsme byl u projektu od začátku a taky mohl leccos ovlivnit - jiné věci ale taky ne - ale proto že se mohlo domluvit (a to jde) kdy by co vyráběl). Takhle budeme mít zase dva stejné modely ale na jiné nedojde. A to je myslím větší škoda. Roco určitě svoje zamračený dodá - potvrzena je i správná nádrž. Takže jejciný co teď můžeme ovlivnit je že se domluvíme na takových verzích aby každý měl své a netlouklo se to dalšími duplicitami. A u MTB se můžeme pak těšit na ověřovací sérii kterou Roco určitě dělat nebude...
ReichenbergW

Příspěvekod milan ferdián » čtv 23 úno, 2012 10:23 am

mlha píše:Tento počin vítám,můžu si dát jakékoliv inv. číslo a nemusím odstraňovat původní,paráda

Tady pozor.Citace "Tabulky s označením ČSD a inventárním číslem (na čelech i na bočnicích) jsou lité."
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 23 úno, 2012 10:29 am

milan ferdián píše:
mlha píše:Tento počin vítám,můžu si dát jakékoliv inv. číslo a nemusím odstraňovat původní,paráda

Tady pozor.Citace "Tabulky s označením ČSD a inventárním číslem (na čelech i na bočnicích) jsou lité."

Takže na modelu nejlépe leptané :D
Petr Zatrepalek

Příspěvekod drobecoct » čtv 23 úno, 2012 10:32 am

A čo rámy (tesnenia) okien na celočervenej verzií? Neboli by lepšie čierne, ako drvivá väčšina lokomotív skutočne mala? Pre niekoho možno nepodstatný detail, no mne tam tá biela nejako nesedí.
drobecoct

Příspěvekod vvitty » čtv 23 úno, 2012 10:49 am

Petr Zatrepalek píše:
milan ferdián píše:

Takže na modelu nejlépe leptané :D

Což nic nemění na tom, že je není třeba sundávat pro případ že by leptané byly menší :lol: :-)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 23 úno, 2012 10:54 am

drobecoct píše:A čo rámy (tesnenia) okien na celočervenej verzií? Neboli by lepšie čierne, ako drvivá väčšina lokomotív skutočne mala? Pre niekoho možno nepodstatný detail, no mne tam tá biela nejako nesedí.

at koukám jak koukám, bílou krom madel a popisek tam nikde nevidím - http://www.modely.biz/magazin/clanek-za ... ni-modelu/

PS - Michale, u toho naftovýho zbrojení jí to moc sluší! Nebýt toho že musím momentálně řešit auto, jdu hned do ní! Modrý vršovický patráky už tu mám léta připravený... Dávám sice pryč sbírku, pár kousků ale zůstane na truc :?
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 23 úno, 2012 11:01 am

vvitty píše:Což nic nemění na tom, že je není třeba sundávat pro případ že by leptané byly menší :lol: :-)

Nepochopil!!! Právě v tom je výhoda že je lepší vzít barču bez čísel a nechat si udělat leptík na číslo který potřebuješ! Nechceš se toho co by prodejce sám ujmout? Sadu tabulek na míru tak za 90-100 kč ti každej modelář rád zaplatí! Já beru 1170 8)
Petr Zatrepalek

Příspěvekod drobecoct » čtv 23 úno, 2012 11:06 am

Zaujímavé, zrejme existujú dve verzie, nakoľko v ponuke e-shopu má rámy okien biele.
drobecoct

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)