Quo Vadis, diskuze.modely.biz?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Quo Vadis, diskuze.modely.biz?

Příspěvekod MirekTT » úte 21 úno, 2012 8:17 am

Něco vám řeknu, jsem na více diskuzích a ty ostatní jsou studené a příliš sterilní díky nepřetržitému dohledu, přemísťování, úpravám a mazání příspěvků. Půlku těch diskuzí tvoří hádky mezi moderátory a účastníky, proči jim to smazali, přesunuli a tak. Tohle byste chtěli?

Dále k otravným opakujícím se dotazům. Učitel dostane na začátku školního roku třídu, kterou doprovodí zpravidla do páté třídy a pak nafasuje nový děcka začíná znova......a to furt dokola po celou jeho kariéru. Má ale výhodu, tam je to soustředěno do jedné třídy a ostatní děcka podléhají jiným učitelům. Zde to tak není, každou minutu zde někdo položí tisíckrát zodpovězený dotaz. A víte co s tím? NIC! Bylo to tak, je to tak a bude to tak. Jinak to prostě nejde.

Ad reklamace: absolutně mi nevadí tisíkráte se opakující vzdechy nespokojenců, trochu mi vadí tisíckráte se opakující skřeky moderátorů nad vzdechy nespokojenců. Co mi ale opravdu vadí je bitva mezi zájmovými skupinami. Může mi někdo říct, proč má Kuehn na brejlovce dvě vlákna? Proč má Kuehn jakousi skrytou podporu u několika jedinců a ostatní mu ještě pomáhají? Co zatím sakra je? Peníze? V modelářství v česku? Oni už se v tom oboru a těchto zeměpisných šířkách nějaké objevili? No nejspíš jo a je to jen dobře. Ikdyž se to už reklamací netýká, musím se ohradit nad současným děním na tomto trhu. Dokonce se mi v této souvislosti k uším donesl výraz "mafie". Chápu proinvestované peníze do výroby modelů a palbu zákazníků, ale moji milí výrobci, tohle, co se děje mezi vámi, jsem nezažil ani v zábavním průmyslu, kde jsem dělal přes deset let. A tam ti lidi na opascích neměli v kožených pouzdrech pověšené kapesní nožíky a klíčenky. A možná právě proto to tam fungovalo líp, i mezi konkurencí (nepočítám ty šašky ze zahraničí, co po sobě házeli granáty, ale myslím naše český lidi).
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Jarda H. » úte 21 úno, 2012 8:27 am

MirekTT píše: .... Může mi někdo říct, proč má Kuehn na brejlovce dvě vlákna? ... .

Proč 2 vlákna ?! Stačí si všimnout názvů těch vláken - první se mělo (píšu MĚLO) týkat jen brejlí - limitek DS modelu (výrobcem je sice f.Kuehn, ale ...) a druhé vlákno se měl týkat JEN reklamací a možných řešení, postupů všeobecně pro brejle Kuehn :!: Že se zaplevelilo první vlákno něčím, co by tam nemuselo být je zřejmé, teď je z toho eintopf, či jak se to vlastně píše :wink:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 úno, 2012 8:33 am

mpinta píše:Pokud by někdo měl zájem, může si přečíst můj názor na diskuzi obecně v mém článku, část "Nelíbí se" a "Autorská slepota" (o češtině). Nic nového se tam ovšem nedozví. Ti "rozumní" to dávno ví, ti ostatní na to zvysoka kašlou.

Tak chci to kafe a buchtu,nejlépe makovou. :mrgreen: Přečetl celé a pečlivě.Můj pohled znáš na celou problematiku komunikace.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » úte 21 úno, 2012 8:43 am

mpinta píše:Pokud by někdo měl zájem, může si přečíst můj názor na diskuzi obecně v mém článku, část "Nelíbí se" a "Autorská slepota" (o češtině). Nic nového se tam ovšem nedozví. Ti "rozumní" to dávno ví, ti ostatní na to zvysoka kašlou.

Ano, pod toto se lze podepsat v plném rozsahu. Velmi dobře napsáno!

miroslav lengyel píše:Souhlasím s Milanem,Houmrem,Jardou a dalšími pozitivně naladěnými. :D Je pravda,že se opakují pořád dokola některé dotazy,ale jak už bylo řečeno,nikdo nikoho nenutí,aby na ně odpovídal.S tou sekcí TT bych to také tak tragicky neviděl,máte tam spoustu přínosného materiálu pro lidičky,kteří prahnou po informacích.A že některé diskuze neberou konce?Zkrátka a dobře,každý má jiný pohled nebo názor na danou problematiku a řešení je opět jednoduché.Když si druhá strana "mele" to své pořád dokola,tak na to přestanu reagovat a je to.To,že si sem někdo přijde pro radu a dostane na ni protichůdné odpovědi,přece není špatně.Nic není černobílé a konečné řešení problému může být klidně šedé.Něco jiného je,když se diskutující začnou vzájemně napadat,což se poslední dobou občas děje. :(

Bohužel se poslední dobou diskuze často zvrhne něco, k čemu toto fórum vůbec není určeno. Stačí málo - pár jedinců, kteří vyvolají napětí až třenice a zatáhnou do toho další. Zrovna včera toto vyústilo v uzamčení vláken o brejlovcích, protože to tam skutečně bylo "nechutné". Vlivem těchto jevů již vlákno ztratilo informativní hodnotu z zůstala jen špína.

Z mého pohledu zřejmě mělo být zakročeno dříve. Již v době, kdy se házela špína na jiného výrobce.
radekkrupka

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 21 úno, 2012 9:01 am

radekkrupka píše:[Bohužel se poslední dobou diskuze často zvrhne něco, k čemu toto fórum vůbec není určeno. Stačí málo - pár jedinců, kteří vyvolají napětí až třenice a zatáhnou do toho další. Zrovna včera toto vyústilo v uzamčení vláken o brejlovcích, protože to tam skutečně bylo "nechutné". Vlivem těchto jevů již vlákno ztratilo informativní hodnotu z zůstala jen špína.

Z mého pohledu zřejmě mělo být zakročeno dříve. Již v době, kdy se házela špína na jiného výrobce.

Oni jsou lidi poslední dobou vůbec nějaký divný,stačí se rozhlédnout kolem sebe,TV abych se bál pomalu zapnout. :( Ze všech stran fučí frustrace,nenávist atd.Já,který jsem byl lidmi ze svého okolí vždy považován za pohodáře,už to začínám pociťovat sám na sobě.Nicméně jsem zde na fóru denně a od rána do večera neb je to v tuto chvíli mé jediné spojení s venkovním světem. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 úno, 2012 9:22 am

Chlapi je třeba se zmínit i o těch 99% našich členů/nick.Trpělivých,ochotných i když tvoří někdy tzv.mlčící většinu.Přicházejí dále se svými nápady,předávají dál své poznatky,cenné rady jak na to,dovedou poradit,jsou to prostě naše stálice diskusního fóra.Už kvůli nim :wink: se přece nenecháme zde strhnout nevraživou náladu,která nás není hodna a momentálně vládne v této zemi.Toto diskusní fórum si to nezaslouží.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Colonel32 » úte 21 úno, 2012 11:00 am

MirekTT píše:Dále k otravným opakujícím se dotazům. Učitel dostane na začátku školního roku třídu, kterou doprovodí zpravidla do páté třídy a pak nafasuje nový děcka začíná znova...a to furt dokola po celou jeho kariéru. Má ale výhodu, tam je to soustředěno do jedné třídy a ostatní děcka podléhají jiným učitelům. Zde to tak není, každou minutu zde někdo položí tisíckrát zodpovězený dotaz. A víte co s tím? NIC! Bylo to tak, je to tak a bude to tak. Jinak to prostě nejde.

Jenže ten učitel si to vybral jako životní roli a je za to placený, je s tím smířený, že bude učit to samé pořád dokola. Zatímco na fanouškovských fórech, která lidé čtou a odpovídají v rámci svého volného času, je vidět stejný dotaz pořád dokola často frustrující (Už jen ho vidět stačí - člověk mlsně kouká co je NOVÉHO, zajímavého - a místo toho vidí jen již 100x položený dotaz.). Věšina z nás se v tom modelaření chce posouvat "někam dál", ne se točit v kruhu.
Colonel32

Příspěvekod MirekTT » úte 21 úno, 2012 11:20 am

Colonel32 píše:....Věšina z nás se v tom modelaření chce posouvat "někam dál", ne se točit v kruhu.

Tady to jiný nebude a buď se s tím srovnáš, nebo nesrovnáš :wink:

Opakuji: začátečníci byli, jsou a budou. A s nimi i jejich otázky.

Je jen na vás, kde si stanovíte hranici mezi obtěžováním takovými otázkami a vlastním sobectvím v podobě opovrhování nesečtělými začátečníky, kdy se vy sami už za začátečníky nepovažujete (i vy jste jednou všichni začínali a vyptávali se) a chcete jít dál.
To my v Brně jdeme dál přičemž tolerujeme začátečníky. Dál jdeme tím, že máme vlastní diskuzi, vlastní klub, vlastní lektory, vlastní cíle. A tolerujeme tím, že respektujeme toto fórum takové, jaké je.

A co vy ostatní? Co si představíte pod takovým pojmem jít dál?
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod radekkrupka » úte 21 úno, 2012 11:23 am

Můj prvotní dotaz nebyl o začátečnících, ale spíše o úpadku morálních hodnot, který toto fórum, zvlášť v sekci TT jednoznačně postihl. Je jasné, že začátečníci byli a budou. A byli zde i v počátcích fóra. Nicméně nemohu se zbavit dojmu, že je tady několik individuí, jejichž primární zálibou není modelaření, nýbrž slovní souboje. Pár jedinců dokáže fórum zcela znehodnotit. Jen si zkuste ve vláknu o brejlích s 55 stranami diskuze najít pár faktických poznatků...už je nikdy nenajdete. Vzdáte to.
radekkrupka

Příspěvekod vmucha » úte 21 úno, 2012 11:29 am

Bacha jen, aby se i toto vlákno nestalo místem, kde se láteří na ty co nadávají v jiných vláknech :-)
Mělo by týt o vizi.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 úno, 2012 11:33 am

vmucha píše:Mělo by být o vizi.

Přesně.....
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » úte 21 úno, 2012 2:12 pm

Tak vážení,pokračujeme dál.Podstatné věci jsme si zde sdělili a můj názor celkově je optimistický.Tímto toto :wink: téma svůj účel splnilo.

V případě,že by měl ještě někdo zájem zde přidat příspěvek,nechť mě kontaktuje přes SZ.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 30 dub, 2014 1:31 pm

radekkrupka píše:Čím dál tím častěji přemýšlím, kam spěje toto fórum.

Kdysi dávno, když to tady bylo ještě komornější a řešily se věcné debaty, bylo tady pár "matadorů" a pár nováčků. K těm zkušeným jsem vzhlížel jako ke vzoru a hltal každé jejich moudro. V podstatě mi toto fórum pomohlo v tom, že jsem po návratu k dětské zálibě u koníčku zůstal a pomohlo mi zpočátku proklestit se houštím mýtů a fám, které jsem o tomto odvětví modelařiny měl.

Dnes se to tady zvrhlo v debatní kroužek pár grafomanů, kterým nevadí omílat stále to samé dokola a ti, které jsem dříve uznával, se pomalu vytratili. Škoda. Když porovnám poměr strávený čas na fóru/faktické poznatky, bývalo to daleko lepší :( Existují zde vlákna, o konkrétních modelech, kde se na 10 stranách diskuze nedozvíte nic zajímavého.

Všechno se vyvíjí, ale tento způsob vývoje zdá se mi poněkud nešťastným...

Když jsi psal tyto slova,myslel jsem si že vše bude jen na přechodnou dobu a úroveň diskusního fóra se vrátí do dřívějších lepších časů.Časovým odstupem mohu jen smutně potvrdit tvá slova.Měl jsi a máš pravdu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » stř 30 dub, 2014 1:43 pm

Na druhou stranu, oproti nekterym jinym diskuzim (jinym hlavne svym zamerenim) to tu ma porad alespon slusnou uroven :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Sandy » čtv 01 kvě, 2014 8:37 am

Pánové, co se divíte ? Naše komunita je věrným obrazem stavu společnosti. Ať se vám to líbí nebo ne! Neumíme diskutovat, neumíme poslouchat jeden druhého. Náš názor je jediný správný. Kdo má jiný tak, teď si vypůjčím odjinud, je „bolševik“ anebo „nácek“. Tváříme se, že jsme odborníci na všechno, ale ve skutečnosti většinou jen plkáme. Čim míň toho máme co říci, tak tím více se vyžíváme ve výkřicích do temnot typu : „Kdyby to bylo jen o chloupek lepší, tak si toho koupím pět kousků. Ale takhle má firma XY smůlu!“ nebo : „Je to tragedie. Zaoblení střechy je o půl milimetru menší, což zvláště vynikne při superprojekci 10000 : 1!!!“

Zvláště tragičtí jsou ti, kteří jsou postiženi „profesionální deformací“, a hájí jen to své . Ať už jsou to jejich oblíbení výrobci, měřítko, způsob stavby kolejiště apod. Nechápou, že má každý svou laťku nastavenou jinak. To platí zejména o některých ortodoxních vyznavačích DCC, kteří o „analogistech“ mluví s despektem a mají je za pitomce! Nechci, aby si to ti, co jedou v DCC brali osobně. Klidně bych mohl jmenovat jiné, kteří by si nechali ruku useknout, než by vzali do ruky model ve zmenšení 1 : 100 (v H0).

Hrozně rychle zapomínáme na to, že jsme také někdy začínali a kácíme se na záda nad tím, že se najdou jedinci, kteří jsou na tom jako my tenkrát. A místo abychom jim poradili, tak je pohoršeně odbudeme nebo je naopak zahrneme takovou spoustou informací, že se jim z toho dva dny točí hlava. A podivujeme se, že tak jednoduchou věc nechápou….

Když postoupíme o úroveň výše, tak svůj vzestup prezentujeme s podtextem : “ To čumíte, volové, co?“ A na ty, kteří jsou pod námi, koukáme jako na „socky“. A my, co jsme zatím na svém, tak hledáme hnidy a pak radostně vykřikneme : „ Hele, vole, chybí ti tam dva nejty!“

Každý koníček by nás měl bavit, měl by nás kultivovat a vychovávat. To bychom měli mít na mysli pokaždé, když máme nutkání sem něco napsat.
Někdy si říkám, jestli se železniční modelářství nestává jedním z kriterií společenské prestiže, což by pak vysvětlovalo výkřiky některých jedinců.

Omlouvám se jestli jsem napsal svůj příspěvek příliš expresivně. Ale život mě naučil, že občas je třeba něco nadsadit, aby o tom druhý začal přemýšlet.
A omlouvám se těm, kteří se v tom snad poznali a cítí se osobně dotčeni. O nich jsem rozhodně nepsal! Psal jsem o těch druhých…
Sandy

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)