Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
MirekTT píše: .... Může mi někdo říct, proč má Kuehn na brejlovce dvě vlákna? ... .
mpinta píše:Pokud by někdo měl zájem, může si přečíst můj názor na diskuzi obecně v mém článku, část "Nelíbí se" a "Autorská slepota" (o češtině). Nic nového se tam ovšem nedozví. Ti "rozumní" to dávno ví, ti ostatní na to zvysoka kašlou.
mpinta píše:Pokud by někdo měl zájem, může si přečíst můj názor na diskuzi obecně v mém článku, část "Nelíbí se" a "Autorská slepota" (o češtině). Nic nového se tam ovšem nedozví. Ti "rozumní" to dávno ví, ti ostatní na to zvysoka kašlou.
miroslav lengyel píše:Souhlasím s Milanem,Houmrem,Jardou a dalšími pozitivně naladěnými.Je pravda,že se opakují pořád dokola některé dotazy,ale jak už bylo řečeno,nikdo nikoho nenutí,aby na ně odpovídal.S tou sekcí TT bych to také tak tragicky neviděl,máte tam spoustu přínosného materiálu pro lidičky,kteří prahnou po informacích.A že některé diskuze neberou konce?Zkrátka a dobře,každý má jiný pohled nebo názor na danou problematiku a řešení je opět jednoduché.Když si druhá strana "mele" to své pořád dokola,tak na to přestanu reagovat a je to.To,že si sem někdo přijde pro radu a dostane na ni protichůdné odpovědi,přece není špatně.Nic není černobílé a konečné řešení problému může být klidně šedé.Něco jiného je,když se diskutující začnou vzájemně napadat,což se poslední dobou občas děje.
radekkrupka píše:[Bohužel se poslední dobou diskuze často zvrhne něco, k čemu toto fórum vůbec není určeno. Stačí málo - pár jedinců, kteří vyvolají napětí až třenice a zatáhnou do toho další. Zrovna včera toto vyústilo v uzamčení vláken o brejlovcích, protože to tam skutečně bylo "nechutné". Vlivem těchto jevů již vlákno ztratilo informativní hodnotu z zůstala jen špína.
Z mého pohledu zřejmě mělo být zakročeno dříve. Již v době, kdy se házela špína na jiného výrobce.
MirekTT píše:Dále k otravným opakujícím se dotazům. Učitel dostane na začátku školního roku třídu, kterou doprovodí zpravidla do páté třídy a pak nafasuje nový děcka začíná znova...a to furt dokola po celou jeho kariéru. Má ale výhodu, tam je to soustředěno do jedné třídy a ostatní děcka podléhají jiným učitelům. Zde to tak není, každou minutu zde někdo položí tisíckrát zodpovězený dotaz. A víte co s tím? NIC! Bylo to tak, je to tak a bude to tak. Jinak to prostě nejde.
Colonel32 píše:....Věšina z nás se v tom modelaření chce posouvat "někam dál", ne se točit v kruhu.
radekkrupka píše:Čím dál tím častěji přemýšlím, kam spěje toto fórum.
Kdysi dávno, když to tady bylo ještě komornější a řešily se věcné debaty, bylo tady pár "matadorů" a pár nováčků. K těm zkušeným jsem vzhlížel jako ke vzoru a hltal každé jejich moudro. V podstatě mi toto fórum pomohlo v tom, že jsem po návratu k dětské zálibě u koníčku zůstal a pomohlo mi zpočátku proklestit se houštím mýtů a fám, které jsem o tomto odvětví modelařiny měl.
Dnes se to tady zvrhlo v debatní kroužek pár grafomanů, kterým nevadí omílat stále to samé dokola a ti, které jsem dříve uznával, se pomalu vytratili. Škoda. Když porovnám poměr strávený čas na fóru/faktické poznatky, bývalo to daleko lepšíExistují zde vlákna, o konkrétních modelech, kde se na 10 stranách diskuze nedozvíte nic zajímavého.
Všechno se vyvíjí, ale tento způsob vývoje zdá se mi poněkud nešťastným...
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník