TT segmentové kolejiště - 240 x 160 x 350 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT 200cm na 120cm

Příspěvekod Jeňa Sova » úte 14 úno, 2012 7:48 pm

Nechápu, jak může tunel (pravděpodobně ten zaslepený) z Rokytky s nivelitou +90 podjíždět zhlaví Vinohrad s nivelitou +71?! Výměny jsou tam EW2? Vidím tam snad i dvě trojcestné... Mezi Rokytkou a Vinohrady je kulisa? Na můj rozměr by to sednout mohlo pěkně. Čím víc na to čučím, tím víc nechápu skrytou část a víc se mi to líbí... Je to hodně zajímavý a záhadný návrh.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 15 úno, 2012 7:07 am

Já jen pro představu ukáži rozměry hotového rámu pro horní stanici.

http://suvis754.rajce.idnes.cz/Desktop# ... ejiste.jpg

"Koty" jsou v mm. Tak mě napadlo, že by se to mohlo využít i jinak, pokud by se v návrhu nenašlo uplatnění. Např. jako odnímací panel na čelo kolejiště, třeba s vlečkovým systémem. Ale rád bych tento panel použil pro horní stanici.
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 15 úno, 2012 8:40 am

Stále nechápu v čem je problém nebo nám chceš sdělit,že by jsi radši na tu plochu zaonačil téma podobné žst.Vinohradu? :wink: Vždyť jsem ti psal,že na tuto plochu dostaneš exklusivně toto téma.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 15 úno, 2012 8:55 am

Milane, mám dva rámy. Jeden má 200 x 120 a druhý je výše. A trefil jsi to. Rád bych to zaonačil na téma rychlíkové stanice. U Vinohrad nechápu stále nejen skrytou část. To jsem psal včera v těch pár otázkách...
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 15 úno, 2012 9:14 am

Jeňa Sova píše:Milane, mám dva rámy. Jeden má 200 x 120 a druhý je výše. A trefil jsi to. Rád bych to zaonačil na téma rychlíkové stanice. U Vinohrad nechápu stále nejen skrytou část. To jsem psal včera v těch pár otázkách...

Jo hochu a ty by jsi rád abych ti s tím pomohl :?: .Jenomže ode mne máš již dvě kolejiště. :wink: Takže tvůj fond,jak by řekla EU je již vyčerpaný :wink: To není škodolibost,ani radost,že jsi zamrzl.Tyto situace znám.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 15 úno, 2012 9:30 am

Netvrdím, že bych nebyl rád, ale taky žádnou pomoc ve formě tvorby kolejiště nežádám. A nezamrzl jsem, stavím modul v H0 :wink:
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 15 úno, 2012 9:33 am

Jeňa Sova píše:Netvrdím, že bych nebyl rád, ale taky žádnou pomoc ve formě tvorby kolejiště nežádám. A nezamrzl jsem, stavím modul v H0 :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ha,diplomatická řeč.Co TTečkař má společného s modulem HO,snad tě neukecali mlha s cipískem ?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 15 úno, 2012 9:38 am

http://vlacky.netintra.cz/index.php?opt ... &Itemid=76

jsem teda trošku dál, než v článku, mám základ krajiny a tvořím stěny podjezdu. Ale to zveřejním až toho bude víc. TT kolejiště jsem prozatím odložil. Na modulu není na kolejovém systému co vymýšlet :D Mimochodem, mám doma i pár Nkových věcí, bůhví, kam se má modelářská budoucnost bude směřovat :D
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 15 úno, 2012 10:11 am

Milane, škoda, že k Vinohradům není veřejná skrytá část. Holt, budem muset čekat na publikaci. Ostatně, není kam spěchat...
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 15 úno, 2012 11:37 am

Jeňa Sova píše:Milane, škoda, že k Vinohradům není veřejná skrytá část. Holt, budem muset čekat na publikaci. Ostatně, není kam spěchat...

Zamysli se,je to jednoduché dětské kolejiště.Myslím si,že jsi plánek špatně prohlížel,nemluvě zda si vůbec četl doprovodný text.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 15 úno, 2012 1:10 pm

Milane, oboje několikrát. Tipl bych, že Vinohrady jsou v podstatě smyčka pro dvojkolejku a kolej co je objíždí je ta vratná. Rokytka ústí do skryté části u toho angličana. Je to tak? Rokytka (+90) je výše než Vinohrady (+71). Ve skryté části je ještě jedna smyčka společná pro lokálku i hlavní trať. Mě by stačilo kopnout, jak jsou uspořádány skryté části, co je s čím propojeno a kde je SN. Nechci hotový nákres skryťáku, jen nějakou indicii, náznak vedení tratí. Stejně by na větší ploše skrytá část určitě mohla být jinak uspořádaná, než na tomto malém kolejišti.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 04 bře, 2012 9:04 pm

Tak jsem přemýšlel, tvořil návrhy a zjistil jsem velmi nemilou věc. Budu muset jít na tři patra, pokud chci soupravy točit jako ve skutečnosti. To se mi moc nechce, ale co mi zbývá. Návrhy mám furt na jedno brdo, takže je ani zveřejňovat nebudu. Na druhou stranu, kvůli přístupnosti SN bych stejně do koncové/největší stanice musel vystoupat minimálně na těch 15 cm. Takže jestli tam budou dvě nebo tři patra už asi nehraje roli. Uvažuji nad klesání tobogánem, ale bojím se toho. Bude moc těžký váhově, je náročný na přesnost... Ještě mě napadla varianta, že by SN bylo v kusých kolejích a na konci bych udělal přesuvnu. Soupravy bych objížděl, je mi jedno, že by byly otočeny stále stejně - u ucelenek ze stejných vozů by to nevadilo a Mn si stejně vozy rozhazuje dle potřeby. To bych se vešel na dvě patra, ale zas ten přístup a nemožnost „jezdit dokola”... 10 cm místa na výšku je asi už hodně málo, přestože by koleje byly hodně u kraje.

Editace:
img8.rajce.idnes.cz/d0801/5/5366/5366927_d6a6893db1e41a052d80c32e9c788d94/images/DS_1.0.jpg

Koncové je nejvýše, výhybna s vlečkou uprostřed, pokud by bylo SN ve smyčce. Pokud s přesuvnou, mohlo by být SN pod koncovým. Ostrý oblouk vlevo před výhybnou v tunelu. Výhybna je na lokálce, hlavní trať končí nahoře - proto tak velké nádraží. Inspirace jednou z Drsných stěn Michala Šuhajdy, ale dopadlo to úplně jinak. Je to těžce pracovní verze, kterou ještě předělám.

Editace II:
odsud mám tu inspiraci http://drsna.stena.sweb.cz/krajina.jpg
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 22 bře, 2012 5:17 am

Vzhledem k mé finanční situaci, nerozhodnosti o plánu, vlastní neschopnosti stavět aspoň ze zásob, co mám doma a ještě pár osobních důvodů, jsem se rozhodl, že kolejiště stavět nebudu. Vzhledem k tomu, že rám kolejiště nepotřebuji, nabízím ho k prodeji. Cena je o domluvě. Pokud má někdo zájem nebo chce jen info, pište SZ. Objeví se i na modelbazar.cz.
K samotnému kolejišti můžu jen říct, že se vydám jinou cestou. Pravděpodobně vytvořím segmentové/modulové kolejiště, které bude rozebiratelné a skladnější. Něco ve stylu Trainmaniaka. Bude trvat, než začnu vůbec plánovat - nejdřív po dokončení H0 modulu zastávky. Stavbu budu mít ve své galerii na rajce.idnes.cz, tady snad nebudu potřebovat zakládat další téma.
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » čtv 22 bře, 2012 7:00 am

Ahoj, podle me vzhledem k male pravdepodobnosti ze kolejiste prodas, neslo by rekneme "upravit", predelat zuzit ram a pod aby se z toho co mas hotovo neco dalo pouzit na toho moduluveho hada? Nejak jsem nemohl najit obrazek co uz mas hotovo, ale trebas jestli mas spodni skrytak hotovy, tak ten pouzit jako nadrazi? Ram rozriznout, presroubovat upravit podle me nebude az tak velky problem. Dilna i vybaveni i moje ruce jsou ti k dispozici. Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 22 bře, 2012 7:25 am

Nemám postavené nic, jen rám a na něm jednu kolej. Tu sundám a samotný rám snad někdo užije. Právě, že dělit ho by byl problém. Díky za nabídku s tou dílnou, určitě to využiji. Až budete zas objednávat materiál na moduly, dej vědět dopředu, já bych něco vzal a udělal si základ pro budoucí stanici. Rozhraní budu dělat svoje, ale stanici chci mít připojitelnou dle norem.
Jeňa Sova

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště