Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
airwar píše:Troufám si tvrdit že problémové budou všechny, jen některé méně. Take jsem vybalil své dva Brejlovce, následovalo vyzkoušení, zjištění že se také cukají, totální rozborka a hledání chyby. Podle mě není chyba v žádné konkrétně špatně vyrobené věci ale v samotném poměru zpřevodování a otáčkovém rozsahu motoru. Porovnával jsme pojezd s pojezdem V100 od Tilliga, a z několika dalšími pojezdy, a ten při stejné jízdní rychlosti má každý jiný pojezd na motoru cca. 4-5x vyšší otáčky. Prostě za šnekem je převodovka zpřevodována hodně do rychla a pro pomalou jízdu kdy se model sotva sune se motor taktéž sotva otáčí, což logicky vede k dorbnému pocukávání motoru. V momentu kdy motor dosáhne jen trochu rozumné otáčky (řekněme 3-5 za sekundu) pocukávání zmizí. Podle mě při opravdu pomalé jízdě pocukává každý Brejlovec od Kuehn. Zatím jsem jich viděl na živo 8 ks, a cukali všechny, jen některé méně a některé více.
Upříně nějak záměru konstruktérů u Kuehn nerozumím, Brejlovec v reálu jezdí 100 km/hod maximálně, s vlakem kolem 80 km, to je v přepočtu 23 cm/sekunda. Když jsem to měřil tak mě Brejlovec od Kuehn jede na 12 voltů kolem 45 cm/sekundu, při 14 voltech cca. 55 cm/sekundu. Podle mě naprosto zbytečně jede 2x tolik než by modelově měl, kdyby měl zpřevodování o polovinu pomalejší jel by při 12 voltech reálnou rychlostí a při pomalé jízdě by pak byla jízda znatelně plynulejší.
Michal Dalecký píše:A dela to jen jeden podvozek? Nebo oba? Resp. musi se vymenit oba sneky? Pokud je to reseni, tak pokud mate nekdo mobil na Davida a je jeste v nemecku, tak at to s Kuehnem rovnou probere. Pokud jde o vymenu jedne casti tak je to to nejlepsi reseni a opravim to sami.
vlk30 píše:Jedna vec me neni jasna jak to ze to nedelaji vsechny masiny.V nekterych to beha v nekterych ne.Jinak system dodelej doma u noveho vyrobku v zaruce neni uplne nejstastnejsi.Jako kdybych si koupil nove auto a musel menit soukoli v prevodovce.Jinak pevne verim ze se to da do poradku protoze modely jsou moc hezke.
milostt píše:Zde adresa na vodeo Brelvce od DS:
http://www.youtube.com/watch?v=1YXroJ_v ... e=youtu.be
je to neupravované nesestříhané nebyl čas jak bylo natočeno , tak bylo dáno , jízdu ovláda 3 letý prcek.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník