Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
milan ferdián píše:Nechci být rejpal,ale těžko budou projíždět vlaky jeden za druhým,nemluvě o tom,že se nemohou míjet ani ve stanici při tomto zapojení.
miroslav lengyel píše:No ona to totiž smyčka ani není,nebýt té propojky mezi kolejemi,tak to ani nemusíš řešit.Možná by stálo za úvahu odizolovat pouze ty propojky a v případě posunu odpojit tu jakoby smyčku od zbytku kolejiště.
vape777 píše:To Tomáš:
Nejako mi uniká podstata dotazu. Pre ujasnenie, ak sa jedná o koľajisko ovládané pomocou DCC, potom nie je potrebné riešiť prerušenie koľají v prepojke (stanici). Plne stačí mať odizolovaný úsek slučky. Pri použití DCC slučkového modulu je možné cez slučku prejsť bez zastavenia (je však prípustné mať súčasne len jeden vlak v slučke). Z podstaty DCC vyplýva že po zbytku koľajiska sa môže pohybovať ľubovoľný počet lokomotív.
V prípade analógu záleží na tom, koľko nezávisle ovládaných okruhov chceš mať a podľa toho robiť izolované úseky.
miroslav lengyel píše:Tome zase tak složité to není,jde jen o to jak luxusní to budeš chtít mít.Pokud budeš chtít odjíždět nebo vjíždět do stanice přes spojku,pak se mrkni sem: http://lokopin.wz.cz/kolejivo/smycky.htm kde máš vše krásně a jednoduše popsáno.
miroslav lengyel píše:Pokud se Ti nejdelší souprava vejde mezi ty dva červené body,tak to udělej takto.
lajblt píše:Ještě budeš muset pořešit tu stanici. Třetí kolej shora (ta, na kterou je možno vjíždět v obou směrech), musí být na obou koncích oddělena od zbytku stanice (nejlépe ve spojích výhybek). Obracení polarity je pak možné zajistit pomocí dvoupólových relé (relé s 2 přepínacími kontakty), vázanými na ohlas polohy přilehlé výhybky. Podle směru, do kterého bude výhybka postavena, se bude napájet středový úsek staniční koleje. Jenom je nutné zajistit, aby OBĚ výhybky směřovaly vždycky do stejné traťové koleje, jinak dojde stejně ke zkratu. Takže není možný odjezd z této třetí koleje současně do různých směrů.
je v poriadku.miroslav lengyel píše:Teď jsem zrovna zjistil,že jsem Ti poradil tak napůlbudeš muset udělat to samé na druhém konci té falešné dvojkolejky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků