Taky jsem byl jak na trní, balík mi právě dorazil. Nejdřív jsem lokomotivy studené jak led nechal stát, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Od té chvíle zkouším. Nejdřív na analogu trafem FZ1, všechny modely jely stejně, nějaký náznak neplynulé jízdy při nejmenším proudu tam je, ale zajímalo mě spíš chování na digitálu, dekodér mám volný jen jeden, tak jezdím jen s jedním brejlovcem. Neplynulá jízda je patrná při nejnižších stupních a nebo lépe ještě při zapnuté poloviční rychlosti (F3). To poškubavání s přivěšeným vozem občas vidět jde, ale kdybych si o tom nepřečetl.. Laborovat s nastavením dekodéru jsem nechtěl, vytáhl jsem ho z jiného modelu. Uvidím jak se brejovec bude chovat v provozu a po delším ježdění. No ale zatím nemám výhrad. Žádné skákání ani velké cukání.
Napadlo mě, jsou převody vůbec namazané? Když jsem si koupil 555.1, cukala opravdu hrozně a po krátké chvíli se zastavila s nepříjemným pazvukem úplně. Sundal jsem kryty podvozků a ozubená kola byla suchá jak troud. Po namazání bylo po problému.
Při zběžném porovnání s 372 na analogu, 372 potřebuje na rozjezd více proudu, jede opravdu o něco "jemněji" a při minimální rychlosti plynuleji.
Ještě mě překvapilo prosvítání červených světel i do bílých. Jinak ale spokojenost