Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod pavel » pon 30 led, 2012 6:46 pm

Morris Zapp píše:Blíž? On má Zababov nějaké fyzické sídlo? :)

Je sice pravdou, že třeba sekce TT-ČSD se jaksi samovolně suborganizuje na "agrárníky" a "těžkotonážníky" a "dvojkolejnou mafii" apod., ale to souvisí se zájmy členů, nikoliv s bydlišti...

Jasně že fyzické sídlo ne, ale když si vezmu kde se koná většina setkání TT tak pořád Brno je blíž, než třeba PHA nebo Zákupy. Asi tak nějak jsem to myslel.
pavel

Příspěvekod Morris Zapp » pon 30 led, 2012 6:57 pm

Pavel: Výborně, sežeňte nějakou vhodnou halu (700 m2 je už docela těsno) na jižní Moravě a bude setkání na jižní Moravě. Klidně každý rok. Členové ze Slovenska to určitě taky uvítají...

Milan Ferdián: no jo no, 50 m dvojkolejky není nic extra, ale pro začátek to snad stačí :wink:
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod pavel » pon 30 led, 2012 7:17 pm

Morris Zapp píše:Pavel: Výborně, sežeňte nějakou vhodnou halu (700 m2 je už docela těsno) na jižní Moravě a bude setkání na jižní Moravě. Klidně každý rok. Členové ze Slovenska to určitě taky uvítají...

Proč se hned čertíš ? Prostě jsem jen chtěl řici, že s mého pohledu by to Neon pro začátek měl třeba lepší, když by první okoukání měl " za rohem". A záleží jen na něm jak se rozhodne -jestli do toho vůbec půjde.Více to již rozebírat nebudu. Nemá to cenu slovíčkařit. Jinak hala na jihu Moravy přes 700 m čtv. i s blízkým ubytováním a nějakou jídelnou by se určitě našla, ale to by věděli kluci od tama.
pavel

Příspěvekod Morris Zapp » pon 30 led, 2012 7:23 pm

Nečertím se, vyzývám! :wink:
Skutečně by mě (a určitě nejenom mě) potěšilo, kdyby se na jižní Moravě našlo vhodné místo k pořádání provozních setkání.
Morris Zapp

Příspěvekod MirekTT » pon 30 led, 2012 7:29 pm

Napiš mlhovi, ta sportovní hala, co je u něj v Hluku, by polkla celou téčkovou modulovou evropu.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » pon 30 led, 2012 7:31 pm

Jinak doplním, že všelijakých hal je zde k mání dostatek (i se zázemím), jen je třeba je poptat a přehodnotit nájemné.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod pavel » pon 30 led, 2012 7:36 pm

Morris Zapp píše:Nečertím se, vyzývám! :wink:

Tak sorry, nějak jsem to blbě pochopil :wink: Výzva to je jistě pěkná :P
pavel

Příspěvekod Morris Zapp » pon 30 led, 2012 7:47 pm

MirekTT píše:Napiš mlhovi, ta sportovní hala, co je u něj v Hluku, by polkla celou téčkovou modulovou evropu.

1152 m2? To je dobrý, to by nám mohlo ještě pár let vystačit 8)
U toho i ubytovnička, pěkný..!
Morris Zapp

Příspěvekod habaděj » pon 30 led, 2012 7:50 pm

pavel píše:...Jinak hala na jihu Moravy přes 700 m čtv. i s blízkým ubytováním a nějakou jídelnou by se určitě našla, ale to by věděli kluci od tama.

BOBY Centrum... všechno pod jednou střechou a v podstatě v centru :mrgreen:
Nápady jsou zdarma, umění je vymodelovat je

www.ModulyBrno.cz
habaděj

Příspěvekod Pája » pon 30 led, 2012 11:13 pm

Pánové,jen na velikosti nezáleží - myslím haly,jde i o zázemí aby bylo kde přespat,nebylo to daleko.Aby se dalo pohodlně vykládat/nakládat,bylo kde parkovat,byla slušná strava a to všechno za rozumnou cenu.Dobrý spojení,vlak,bus je výhodou.
Pokud něco takového zorganizujete a v nekolizní termínu,určitě se k vám každý rád podívá.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod mlha » úte 31 led, 2012 5:39 am

Ta hala u nás v Hluku je k pronajmutí,tímto zvu případné zájemce o shlédnutí na naše setkání v dubnu
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Lasprr » stř 29 úno, 2012 8:44 pm

Zdravím všechny!
Jsem na tomhle fóru nový, kvůli času ho nemohu pročíst důkladně (snad aspoň píši do správného vlákna) a předem se omlouvám, zda někomu tyto dotazy příjdou začátečnické - ano, v modulech začátečník jsem.

Už dlouho plánuji doma kolejiště (TT; Děčínsko/Českolipsko; V.-VI.epocha), ale ne a ne vymyslet uspokojivý plánek do mého prostoru, proto jsem se nedávno rozhodl vydat se cestou modulů a sháním nějaké informace. Pokoukal jsem po netu, ale pár věcí jsem nenašel, tak bych se rád zeptal vás.

1) Kolejiště bude téměř stále doma, ale přesto bych rád normovaná čela a občas si zajezdil s někým jiným. Která jsou tedy v TT nejrozšířenější, abych neměl problém s napojením? Je to RR a ZN/NZ podle norem, co má Zababov? Někde jsem také četl, že hodně rozšířený je "brněnský profil", který se mi zdá (až na příkop) shodný s tím ZN od Zababova, jsou tedy zaměnitelné?

2) Jsou někde stanovené minimální vzdálenosti os kolejí od bočního okraje modulu (ve stanici) a výhybky od čela modulu (po ose koleje)?

3) Nejsem a kvůli spoustě jiným aktivitám ani nebudu členem žádného modelářského klubu, ale setkání modelářů pro mě nezajímavá nejsou. Na několika místech jsem se dočetl o možnosti přihlášení se jako host, ale jak je to v případě, že bych jako nečlen chtěl do layoutu zapojit a řídit vlastní stanici a nebýt jen jako divák nebo obsluha pod dohledem člena? Jde to? (splnění technických a provozních podmínek beru jako samozřejmost)

4) Pokud mají moduly stanice svá boční rozšíření o další staniční koleje, která se ale v layoutu nepoužijí, tak zůstanou neukončené koleje vedoucí bokem ven z modulu a poslední pojížděná výhybka je přitom velmi blízko okraji. Je s tímto na setkáních velký problém, nebo se spoléhá na zajištění výhybky v odvratu, příp. jízdu sníženou rychlostí?

5) Je velká obtíž do layoutu zapojit stanici v protiobloucích (podobnou jako býv. Česká Lípa městský sad - dnes zast. Č.Lípa Střelnice)? Asi hledám špatně nebo málo, ale našel jsem jen moduly stanic přímých, příp. téměř přímých (v českých podmínkách).

Předem všem děkuji za odpovědi.
TT, V-VI, regionální tratě, motorové vozy
Lasprr

Příspěvekod Morris Zapp » čtv 01 bře, 2012 6:24 am

Ahoj!
Lasprr píše:Už dlouho plánuji doma kolejiště (TT; Děčínsko/Českolipsko; V.-VI.epocha)

Co tě na téhle epoše modelářsky láká? Nehodlám ti to rozmlouvat, prostě mě to zajímá.

Lasprr píše:ale ne a ne vymyslet uspokojivý plánek do mého prostoru, proto jsem se nedávno rozhodl vydat se cestou modulů a sháním nějaké informace. (...) Kolejiště bude téměř stále doma

Moduly, tím že musí být univerzální, jsou na stabilní použití v konkrétním prostoru poměrně nevhodné, nebudeš ten prostor využívat tak intenzivně.

Lasprr píše:ale přesto bych rád normovaná čela a občas si zajezdil s někým jiným. Která jsou tedy v TT nejrozšířenější, abych neměl problém s napojením? Je to RR a ZN/NZ podle norem, co má Zababov?

Zababov TT-ČSD má asi (nechce se mi teď dělat statistiku) nejrozšířenější NZ, ale v nouzi je zaměnitelné cokoliv, co má stejně díry na šrouby, v nouzi nejvyšší ani ty díry nejsou potřeba, stáhne se to svěrkou.

Lasprr píše:2) Jsou někde stanovené minimální vzdálenosti os kolejí od bočního okraje modulu (ve stanici) a výhybky od čela modulu (po ose koleje)?

Osa koleje od hrany modulu 7 cm - nebo namontuj na hranu modulu mantinel. Výhybku si dej kam chceš, bývá zvykem ji od čela oddělit krátkou kolejí, která má absorbovat případné tlaky a údery a tu výhybku tak chránit.

Lasprr píše:3) Nejsem a kvůli spoustě jiným aktivitám ani nebudu členem žádného modelářského klubu, ale setkání modelářů pro mě nezajímavá nejsou. Na několika místech jsem se dočetl o možnosti přihlášení se jako host, ale jak je to v případě, že bych jako nečlen chtěl do layoutu zapojit a řídit vlastní stanici a nebýt jen jako divák nebo obsluha pod dohledem člena? Jde to? (splnění technických a provozních podmínek beru jako samozřejmost)

Naprosto nejjednodušší cesta je stát se členem klubu typu Zababov - na to skutečně žádný čas prakticky není potřeba, žádné organizované schůzky nebo tak něco se nekonají. Ale dostaneš se do databáze i se svými moduly a je s tebou automaticky počítáno (samozřejmě, že pokud se setkání zúčastnit nechceš, tak tě nikdo nutit nebude).

Lasprr píše:5) Je velká obtíž do layoutu zapojit stanici v protiobloucích (podobnou jako býv. Česká Lípa městský sad - dnes zast. Č.Lípa Střelnice)? Asi hledám špatně nebo málo, ale našel jsem jen moduly stanic přímých, příp. téměř přímých (v českých podmínkách).

Když dodržíš normu na poloměry oblouků, tak je fuk, jestli to máš v protiobloucích.
Naposledy upravil Morris Zapp dne čtv 01 bře, 2012 7:26 pm, celkově upraveno 1
Morris Zapp

Příspěvekod Rtep » čtv 01 bře, 2012 7:56 am

Přátelé co sháníte halu nebo tělocvičnu

po dvou setkáních TT modulů v Brně Žebětíně je možné pro moduly využívat naši tělocvičnu s přísálím.
Plochu Vám neřeknu, ale na mega akci tam prostor není, je to spíše komorní.
Pronájem je cca 120 CZK/hod dá se domluvit paušál.
Součástí tělocvičny je bar s výčepem, dá se otevřít na věčerní setkání, vedle je hospoda a jídlem.
Problém je pouze ubytování to by muselo být dohodnuto v hotelu vedle, ale dá se tam dohodnout cena.
Termín je potřeba nejlépe tři až čtyři měsíce dopředu.

Zdravím Petr Herka
Rtep

Příspěvekod harmi » čtv 01 bře, 2012 9:47 am

Lasprr píše:Už dlouho plánuji doma kolejiště (TT; Děčínsko/Českolipsko; V.-VI.epocha), ale ne a ne vymyslet uspokojivý plánek do mého prostoru, proto jsem se nedávno rozhodl vydat se cestou modulů a sháním nějaké informace. Pokoukal jsem po netu, ale pár věcí jsem nenašel, tak bych se rád zeptal vás.

Este sa mozes zamysliet nad hybridom, cize stabilne kolajisko s modulovymi rozhraniami. Stabilne kolajisko by riesilo napriklad skrytak pod viditelnou krajinou, male polomery, tunely, rozlicne vysky. Moduly by si potom mohol pripajat podla potreby, takze by si mal aj variabilitu.
TT moduly, Wintrack (aj cz).
harmi

PředchozíDalší

Zpět na Moduly