ta první třída (amz) OBB vypadá pěkně, ještě jídelák a bude toho pěkná soupravička.
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
mben píše:Věděl bych o novice na příští rok - zástěrovrový vůz - ČSD 2. třídy - mám přeskenovanou fotku z nějaké knížky.
Michal
TTmili píše:Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl ....... .
TTmili píše:Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl nebo podobně. Jaké měli třeba čísla a zda se dočkaly například návalků a počítačových čísel.
Jarda H. píše:To TTmili, lisacik : zkuste kouzelné okénko HLEDAT a německý výraz pro "zástěrák" a najde se vám to - viz ten sken obrázku, o kterém je řeč. Taky je tam pár časových údajů, v r.1961 měl být v Bratislavě ?!
TTmili píše:Jarda, mben:
..... Ale at tak nebo tak, neodpovida to na moje dotazy kolem poctu, moznosti provozu s pocitacovymi cisly a dosazeni navalku misto mechu.
mben píše:TTmili píše:Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl nebo podobně. Jaké měli třeba čísla a zda se dočkaly například návalků a počítačových čísel.
Podle komentáře k fotce je to papoušek s čílsem 19 a za zástěrákem je 8 dvěřová Bai. Baiky se dodávali jako Cai od roku 1955 (parostroj). Zástěrák je označen jako 2 třída. Fotka byla focená v Bratislavě a ve skenu je psané že v těch letech se stroj pendloval mezi Bratislavou a Brnem do roku 1961.
lisacik píše: ...Ozaj nepoznate niekto p. Mahela (nemyslim mailovku..)? Zrejme on by vedel ten vozen popisat. Ak by sa to podarilo urcite by sa dal v buducich rokoch vyrobit.
Jano
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: TT-Tom a 6 návštevníků