Novinky v TT na rok 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2012

Příspěvekod čapik » čtv 26 led, 2012 6:10 pm

kua já se toho tilligáckýho tauruse snad nedočkám- opět to posunuly... :(

ta první třída (amz) OBB vypadá pěkně, ještě jídelák a bude toho pěkná soupravička.
čapik

Příspěvekod Martin Kalina » čtv 26 led, 2012 6:16 pm

Ona i souprava OBB ze strany 33 je moc hezká a jako by si přímo říkala o přeznačení.......
velikost TT, DCC, Ep.V a historická vozidla
Martin Kalina

Příspěvekod Jarda H. » čtv 26 led, 2012 6:22 pm

Novinky Auhagen 2012 : http://www.modellbahnshop-sebnitz.eu/mo ... 2012_D.pdf

V našem TT nic závratného, stejně jako jindy :lol: ale své kupce si asi najde sada 13 335 Tanks (nadzemní nádrže) a taky 43 653 Weichenlaternenattrappen (imitace výhybkových "lucerniček" :D )
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod lisacik » pát 27 led, 2012 4:23 am

mben píše:Věděl bych o novice na příští rok - zástěrovrový vůz - ČSD 2. třídy - mám přeskenovanou fotku z nějaké knížky.
Michal

No to ma zaujima. Vela ludi mi tvrdilo, ze taky vagon sme na CSD nemali. Prosim prosim o sken toho vagonu.
Dakujem
Jano
lisacik

Příspěvekod TTmili » pát 27 led, 2012 6:11 am

Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl nebo podobně. Jaké měli třeba čísla a zda se dočkaly například návalků a počítačových čísel.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » pát 27 led, 2012 7:15 am

TTmili píše:Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl ....... .

To TTmili, lisacik : zkuste kouzelné okénko HLEDAT a německý výraz pro "zástěrák" a najde se vám to - viz ten sken obrázku, o kterém je řeč. Taky je tam pár časových údajů, v r.1961 měl být v Bratislavě ?!
Jarda H.

Příspěvekod mben » pát 27 led, 2012 7:16 am

TTmili píše:Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl nebo podobně. Jaké měli třeba čísla a zda se dočkaly například návalků a počítačových čísel.

Podle komentáře k fotce je to papoušek s čílsem 19 a za zástěrákem je 8 dvěřová Bai. Baiky se dodávali jako Cai od roku 1955 (parostroj). Zástěrák je označen jako 2 třída. Fotka byla focená v Bratislavě a ve skenu je psané že v těch letech se stroj pendloval mezi Bratislavou a Brnem do roku 1961.
mben

Příspěvekod mben » pát 27 led, 2012 7:24 am

Jarda H. píše:To TTmili, lisacik : zkuste kouzelné okénko HLEDAT a německý výraz pro "zástěrák" a najde se vám to - viz ten sken obrázku, o kterém je řeč. Taky je tam pár časových údajů, v r.1961 měl být v Bratislavě ?!

Jejda ten je dokonce můj :shock:

PS : použijte slovo Schürzenwagen :D
mben

Příspěvekod TTmili » pát 27 led, 2012 7:37 am

Jarda, mben:
Ano, presne tu fotku jsem myslel, vedel jsem o ni, ale nemel jsem uz rano cas ji hledat. Vim ze to neomlouva, ale to jen na zduvodneni.
Ale at tak nebo tak, neodpovida to na moje dotazy kolem poctu, moznosti provozu s pocitacovymi cisly a dosazeni navalku misto mechu.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jarda H. » pát 27 led, 2012 8:31 am

TTmili píše:Jarda, mben:
..... Ale at tak nebo tak, neodpovida to na moje dotazy kolem poctu, moznosti provozu s pocitacovymi cisly a dosazeni navalku misto mechu.

Však jsem taky Petře odpovídal jen na část tvé otázky :lol: Bývá problém vůbec dohledat informace ze zmatku poválečných let ... kdo ví, zda něco takového vůbec existuje k dohledání ?!
Jarda H.

Příspěvekod lisacik » pát 27 led, 2012 9:24 am

mben píše:
TTmili píše:Ten vůz tady už někde byl naskenovaný, přivěšený za papouška. Ale zase by mě zajímalo jestli má někdo víc informací, jestli tady vydrzěly nějak dýl nebo podobně. Jaké měli třeba čísla a zda se dočkaly například návalků a počítačových čísel.

Podle komentáře k fotce je to papoušek s čílsem 19 a za zástěrákem je 8 dvěřová Bai. Baiky se dodávali jako Cai od roku 1955 (parostroj). Zástěrák je označen jako 2 třída. Fotka byla focená v Bratislavě a ve skenu je psané že v těch letech se stroj pendloval mezi Bratislavou a Brnem do roku 1961.

No na tuto fotecku http://diskuze.modely.biz/download/file.php?id=153 som zabudol (ta hlava moja derava). Ozaj nepoznate niekto p. Mahela (nemyslim mailovku..)? Zrejme on by vedel ten vozen popisat. Ak by sa to podarilo urcite by sa dal v buducich rokoch vyrobit.
Jano
lisacik

Příspěvekod mben » pát 27 led, 2012 9:31 am

Ale za model by to stálo - byť s odhadnutými popisky.
mben

Příspěvekod Jarda H. » pát 27 led, 2012 5:39 pm

Na K-reportu jsem narazil na informaci o jakési limitce BUBI modelu, kafemlejnek 310.0 v TT, obrázek zde ....
http://www.k-report.net/ukazobrazek.php ... 175/148837
S ohledem na přípravu modelu (a tomu zřejmě odpovídající foto "prototypu" ?!) se zdržím komentářů, jinak je na K-reportu i obrázek kompletní nabídky BUBI model .... http://www.k-report.net/ukazobrazek.php ... 175/148837

Ceny údajně po Norimberku, na webu prý zatím nic nemají, odhad ceny vysoký - ruční zakázková výroba modelů ! Jinak jsou to odkazy ze sekce TT na K-reportu.

EDIT : 9.2.2012 - obrázky z K-reportu vymazány !!
Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » pát 27 led, 2012 5:41 pm

lisacik píše: ...Ozaj nepoznate niekto p. Mahela (nemyslim mailovku..)? Zrejme on by vedel ten vozen popisat. Ak by sa to podarilo urcite by sa dal v buducich rokoch vyrobit.
Jano

Asi by bylo jednodušší nadhotit toto téma na K-reportu, v sekci Historické vozy ?! Pan Mahel se vcelku aktivně zúčastňuje diskuze na K-reportu .... Asi by to zajímalo více lidí, i když nevím, zda se tam debata na toto téma nenakousla už třeba někdy v minulosti ?!
Jarda H.

Příspěvekod Colonel32 » pát 27 led, 2012 6:02 pm

Ono co jsem s p. Mahelem v minulosti mluvil, tak mi přišel docela zoufalý z pseudomodelů (Ztr/Glm od Loca v nátěru Československých Mrazíren) a defacto vyjádril lítost nad tím, že se výrobci nejdou poradit s historiky. Myslím, že pokud by o vůz byl skutečně dostatečný zájem (těch 300 ks, což je u Tilliga na vagón minimum), tak by to umístění nápisů radši připravil i zadarmo, než aby to někdo udělal špatně. Nebo takovým dojmem to na mně alespoň působilo.
Colonel32

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)