Tomáš píše:Přesně tak...jinak co tomu říkáš? peníze jsou v háji,s tím jsem už definitivně smířen.Z mé banky jsem dnes dostal vyrozumění,že poslali Čunderlemu žádost aby love vrátil...že by vrátil o tom silně pochybuji..Jinak na účtu nic nemá..jsou tam exekuce,takže naše love jen plynule dál a Čunderle si vyřešil své průsery..tím pádem už je opět u banky "čistý jako křišťálová koule" a může s účtem dál libovolně fungovat...
No upřímně, trochu ve mně jednak zatrnulo, ale současně je mi jasné, že peníze jsou v nenávratnu. Na druhou stranu, mohlo nás to všechny vyjít i mnohem dráž.
Spořitelna po mě za reklamaci chtěla 300,- s tím, že majitel účtu musí s vrácením souhlasit. Takže bylo víceméně jasné, že bych ještě vyhodil další 300,-, což mi přišlo naprosto zbytečné a reklamaci jsem stornoval...
Bude-li se řešit nějaká hromadná žaloba, určitě se přidám, ovšem sám jsem v tom skeptický a iluze si moc nedělám.
Po tom, co mi před lety seknul jeden feťák auto (Trabanta) a na policii se ohromně bavili, jestli se to vůbec ještě může krást...

..., lítání po soudech a stejně nic, auto bylo zničeno, takže jsem ho nakonec prodal...
A další zkušenost, kdy nám spoluobčané ukradli kočárek... Sepsání protokolu bylo hotové ani ne za čtvrt hodiny. Když jsem se poptal po známých a za dva týdny se kočárek objevil, šel jsem naivně na policii nahlásit, že se našel. Manželka počkala venku, protože jsem myslel, že to bude hned. Paradoxně se mnou sepisovali hlášení dobrou hodinu a vyslýchali tak, jako kdybych si ho sám ukradl...

I když musím zase říci, že v poslední době mám i pozitivní zkušenosti, např. když mě jednou při návratu autem před půlnocí začali po městě příslušníci honit. Vracely jsme se dvěma auty a kolega jel Fábií.
Jenže se někde zapomněl a když jsem za sebou uviděl světla (zase Fábie), tak jsem myslel, že to je on. Svižně jsem zabočil vpravo, pak jel kus v protisměru, protože na pravé straně je tam ulice dost rozbitá, a pak před blokem garáží přibrzdil a zabočil vlevo. Až když jsem zajel mezi garáže, to druhé auto za mnou zablokovalo cestu a rozsvítilo majáky, tak jsem zjistil, že to je policie...
Tak jsem si připravoval doklady, ale byl jsem naprosto v klidu, protože jsem si nebyl vědom ničeho, co bych spáchal...
"Pane řidiči, co tu děláte?" zněl dotaz.
"Jedu do garáže."
"Vy tu máte garáž?"
"Kdybych tu neměl garáž, tak sem do ní asi nepojedu uklidit auto?"
Mezitím vylezla z auta manželka a šla odemklout vrata. "A to je kdo?"
"Moje manželka."
Když žena po otevření garáže přišla blíž, tak se jí zeptal: "Jste jeho manželka?"
"Ano."
"A nepil váš manžel?"
"Ne, určitě ne."
Pak se mi omluvil, že nás obtěžoval a ani ty doklady, které jsem měl stále v ruce, nechtěl. Zeptal jsem se, jestli by mi tedy mohl říci, co se stalo, nebo co jsem spáchal, že mě takhle naháněli... "Nic, nic jste nespáchal, jenom jste prostě jel podezřele a my měli pocit, že se nám tu chcete někde schovat."
No tak to byla spíše taková drobná úsměvnější vsuvka.
Ještě ohledně toho gaunera přemýšlím o jedné věci, ale musím to nejdříve promyslet a prokonzultovat s jistou osobou... I když to neznamená, že by se nám peníze vrátily...