otompotom píše:No mám postavenou H-centrálu připojenou MM a tato sestava CV číst umí, ale nepochopil jsem to v kontextu s dekoderem pro serva.
A přečte ti CV i z dekodérů z dcckolejí?
Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
otompotom píše:No mám postavenou H-centrálu připojenou MM a tato sestava CV číst umí, ale nepochopil jsem to v kontextu s dekoderem pro serva.
otompotom píše:Ahoj, tak jsem narazil na další problém. Po připojení napájení sebou serva hodně škubnou nebo přejedou do krajních poloh a vyhází mi tyčky z vyhýbek. Nemáte na to nějaký fígl. Mám dekoder z DCCkoleje a když kroutím s tím trimem, tak se mi to dá ještě horší. Nemáte někdo nějakou metodu jak to nastavit a nemuset to stále rovnat
Díky moc
otompotom píše:to: lokopin
Ahoj asi je to tím jak jsem připojil víc serv, mám na masteru všech 8. FW mám od fuldy 3.5 a nastavení co jsi psal jsem neměnil. Neexistuje nějaká hodnota napětí, kterou tyhle hobbyking serva sežerou bez cukání? Na jaké napětím máš nastavený trimr?
fulda píše:Jo jo, připojuje se stejně. Hlavní rozdíl je třeba v tom, že digitální servo si "pamatuje" poslední pozici a tu se snaží držet.
Takže dekodér posílá informace o poloze a když je na samém konci, tak přestane. Analogové servo v takovém okamžiku přestane držet polohu a pokud s ním ručně pokneš, tak je mu to jedno. Digitální se zase vrátí. To je zajímavá informace pokud dojíždíš třeba k nějakému koncovému dorazu. Analogové servo dojede k dorazu, zatlačí na něj a nechá toho; digitální se pořád snaží.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků