T 669.0 od Techimage

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: T 669.0 od Techimage

Příspěvekod martin tichý » pon 12 pro, 2011 9:13 pm

např. mně se ale brejloun od ROCO líbí, snad bude zamráča stejně tak pěkná..., ty vaše nekonečné a otravné kritiky...
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Petr_J » pon 12 pro, 2011 9:37 pm

Nejvíce tady kritizují zoufalci, co zřejmě sami nejsou schopni slepit domeček od Auhagenu, natož si doma upravit nějakou mašinu aby tedy odpovídala jejich dokonalým představám. Co je na povrchové úpravě od Roca tak strašně z……..o? Sorry, je to mimo téma, ale... :roll:
Petr_J

Příspěvekod hummus » úte 13 pro, 2011 7:45 am

Petr_J píše:Nejvíce tady kritizují zoufalci, co zřejmě sami nejsou schopni slepit domeček od Auhagenu, natož si doma upravit nějakou mašinu aby tedy odpovídala jejich dokonalým představám. Co je na povrchové úpravě od Roca tak strašně z……..o? Sorry, je to mimo téma, ale... :roll:

Příliš tlustá vrstva barvy (někde jsem slyšel, že není nastříkaná, ale nějakým způsobem natisknutá, ale je to JPP), která zalije detaily a u zelenošedého mám na čelech přesah zelené a šedé barvy. U červené verze je problém už jen s tou silnou vrstvou barvy. K pojezdu a tvaru karoserie nemám jedinou výtku.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod ReichenbergW » úte 13 pro, 2011 9:10 am

hummus píše:
Petr_J píše:Nejvíce tady kritizují zoufalci, co zřejmě sami nejsou schopni slepit domeček od Auhagenu, natož si doma upravit nějakou mašinu aby tedy odpovídala jejich dokonalým představám. Co je na povrchové úpravě od Roca tak strašně z……..o? Sorry, je to mimo téma, ale... :roll:

Příliš tlustá vrstva barvy (někde jsem slyšel, že není nastříkaná, ale nějakým způsobem natisknutá, ale je to JPP), která zalije detaily a u zelenošedého mám na čelech přesah zelené a šedé barvy. U červené verze je problém už jen s tou silnou vrstvou barvy. K pojezdu a tvaru karoserie nemám jedinou výtku.

Kvalita, soudě podle posledních Roco modelů a jejich srovnání se staršími jejich věcmi, jde bohužel dolů (nástřik, montáž atd). Barva na brejlovcích je stříkaná (pár jsem jich už umyl :lol: - tištěné jsou jen čelní pruhy, což je problém - je vidět dělící plocha a nelícuje to) ale kvalita nástřiku i popisu je nestejnoměrná a značně nepodobná. Kus od kusu. Nejhorší je tisk bílého lemu brejlí, kde to nesedí na tvar čela a přesahy lezou daleko za hrany. Dá se to ale vcelku snadno opravit, přesahy umýt a dotáhnout bílou barvou znova tam kde chybí. Tvarově je tam několik chyb (třeba zjednodušené žaluzie, prolisy a samozřejmě ta díra po výfuku z PG 500 /ale i na to jsem už našel lék) a řada detailů které třeba konkureční Riwa má vyřešeny podstatně detailněji - zamračená bude ta samá "kvalita"), byť samozřejmě vypadá líp jak 20 let starý ČS Train, ale Roco je model nový a mohl za ty peníze dopadnout podstatně lépe - tady je prostor pro modeláře, kteří si to mohou "dotáhnout" na mnoha místech. Samozřejmě není to jen problém Roca, kolísavá kvalita je i u jiných výrobců, ať těch velkých nebo bohužel i těch menších. Pokoušel jsem se něco změnit ale bodl jsem do vosího hnízda a moje konstruktivní kritika nebyla někomu zde doma v Čechách po chuti takže spolupráce s Rocem je z mé strany ukončena. Ještě asi vyjedou nějací "pohrobci" :o jako T 478.1010, 555.0259, 753.090, 750.287 a sergeje kde to už opravdu nemělo cenu takže dostanete něco jako "univerzál, což sám nechápu co vlastně znamená, takže se nechme překvapit :?: Bohužel za dva roky toho zkazili víc než dost, takže ušetřenou energii raději věnuju jinému výrobci který si snad vezme víc...
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » úte 13 pro, 2011 10:51 am

Ano souhlas, taky toho brejlovce ani zamračenou ba ani celé Roco plně nezatracuju ale prostě chtějí za málo muziky už hodně peněz. Přijde mi, že jim je to úplně jedno. A to jsme na tom líp jak téčkaři, těm modely už ani nejezdí. O těch madlech bych mohl vyprávět = neřešitelný problém aby uštípli o mm dřív. Takhle to odstává jako oslí uši a ještě to vypadává. Dělám teď malosériově nějaké úpravy na jiná provedení, takže zrovna teď zaštipuju madla na 40 lokomotiv. Fakt zbytečná práce. O jiných nedodělcích ani nemluvě. Ty přetažený brejle to je v bledě modrým to samý. Ono teprve když má člověk v ruce víc lokomotiv pohromadě tak teprv zjistí, že i když jsou stejný, prostě stejný nejsou. U zamračený jsme v průběhu roku připomínkovaly moře věcí a něco se snad i opravilo. Něco už asi bohužel zůstane. Kolega se na mě zcela zbytečně urazil, místo toho aby je pořádně "opřipomínkoval". Všecko je tam na honem a pak se to strčí do šuplíku anebo se na to jen vykašlou. Jen se třesu toho, že chtějí (doufám že už jen chtěli) vypustit první mračouny s nádrží z brejlovce. Důvod místo ve druhém Q. teď na Vánoce. Asi nechtějí pochopit, že později by mohlo znamenat lépe. A je to veliká škoda. A proto kéž by chlapům z Techimage to nadšení a úroveň zpracování vydržely i do dalších modelů...
ReichenbergW

Příspěvekod Petr_J » úte 13 pro, 2011 11:53 am

hummus píše:Příliš tlustá vrstva barvy (někde jsem slyšel, že není nastříkaná, ale nějakým způsobem natisknutá, ale je to JPP), která zalije detaily a u zelenošedého mám na čelech přesah zelené a šedé barvy. U červené verze je problém už jen s tou silnou vrstvou barvy. K pojezdu a tvaru karoserie nemám jedinou výtku.

No já žádný problém se silnou vrstvou barvy nemám. Asi to chce při nákupu pořádně vybírat z více kusů a pokud to takto někomu přijde z e-shopu, tak reklamovat. Samozřejmě to ale na cti výrobci nepřidá. Nějaké mouchy určitě Brejlovec má (nic co by nešlo opravit za jedno odpoledne), ale za ty peníze je to velice hezký model.
Ale toto vlákno je o Čmelácích; za sebe říkám, že jeden kousek určitě koupím. Vypadá to (alspoň zatím na fotkách), že je o nějakou tu třídu výš než jsou modely od Roca, každopádně konečný závěr si udělám až model uvidím na živo.
Petr_J

Příspěvekod Petr_J » úte 13 pro, 2011 11:53 am

hummus píše:Příliš tlustá vrstva barvy (někde jsem slyšel, že není nastříkaná, ale nějakým způsobem natisknutá, ale je to JPP), která zalije detaily a u zelenošedého mám na čelech přesah zelené a šedé barvy. U červené verze je problém už jen s tou silnou vrstvou barvy. K pojezdu a tvaru karoserie nemám jedinou výtku.

No já žádný problém se silnou vrstvou barvy nemám. Asi to chce při nákupu pořádně vybírat z více kusů a pokud to takto někomu přijde z e-shopu, tak reklamovat. Samozřejmě to ale na cti výrobci nepřidá. Nějaké mouchy určitě Brejlovec má (nic co by nešlo opravit za jedno odpoledne), ale za ty peníze je to velice hezký model.
Ale toto vlákno je o Čmelácích; za sebe říkám, že jeden kousek určitě koupím. Vypadá to (alspoň zatím na fotkách), že je o nějakou tu třídu výš než jsou modely od Roca, každopádně konečný závěr si udělám až model uvidím na živo.
Petr_J

Příspěvekod Michal Dalecký » sob 14 led, 2012 10:25 am

Obrázek
První kousky jsou tady. Zelenou máme jen jako vzorek. Povidani zde: http://www.modely.biz/magazin/clanek-cmelaci-od-techimage-v-h0-prichazeji/. Zítra bude povídání o zelené verzi a příští týden rozborka modelu.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Hanysek » sob 14 led, 2012 7:56 pm

Buď je u těch Čmeldů příliš vysoký čelník (spíše hluboký, protože přesah je směrem dolů), anebo jsou vysoko nárazníky. Každopádně to mění výraz lokomotivy...
Hanysek

Příspěvekod medvidek » sob 14 led, 2012 9:57 pm

Taky mi přijde ten čumak divny viz obrazek
Přílohy
0063.jpg
0063.jpg (52.19 KiB) Zobrazeno 5215 krát
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Jirka » sob 14 led, 2012 10:43 pm

Má nějak malý nárazníky
H0
Jirka

Příspěvekod nexus » ned 15 led, 2012 7:03 am

Nejen to. Mě se hodně nelíbí tvar stupaček - stačí porovnat foto modelu a skutečný stroj. Autoři obrázků prominou...
Obrázek
Jsou možná - jak se píše v ŽM - vyráběny "přesným strojovým ohýbáním ocelového drátu" ale tvar je úplně jiný.
nexus

Příspěvekod A2C » ned 15 led, 2012 2:39 pm

Popravde hľadáte chybičky na modeli ktorý nie je dokonalý uznávam. Mne sa však páči, to že má menšie nárazníky je spôsobené epochou, aj prvé Sergeje mali takto malinké nárazníky, či bardotky? teraz presne neviem, ale fakt je ten že na reálnych mašinách som ich už videl, skôr by som však uvažoval nad malými plochami na ktorých je nárazník upevnený na rám.
Veľa ľudí sa sťažovalo na strechu, avšak dajako nevidím že by ste to teraz riešili, nie som extra znalec mašín ani počítač nítov, ale chybyčky tam vidím. Pravda je ale v tom že model nestojí 800€ aby musel byť dokonalý. U Roco takéto chybyčky tiež nájdete, a napriek tomu tie modeli jazdia takmer všade. Pre mňa to je čmeliak a hotovo, ak ho niekto chce tak nech si ho kúpi ak nie tak nech si ....

PS. k tým stupačkám je to spôsobené malými rozmermi pri ohýbaní.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Lukáš » ned 15 led, 2012 4:11 pm

Asi tak,chcete dokonalý model?? Tak ale nejspíš budete muset vyklopit mnohem víc,viz modely za cenu okolo 18 000,- aspol.
Lukáš

Příspěvekod "Beňa" » ned 15 led, 2012 4:30 pm

Já nevím jak vás ostatní, ale mě zajímají v prvé řadě všechny nedostatky a pak už si sám rozhodnu, jestli jsou při dané ceně akceptovatelné nebo ne. Jsem rád za každou odhalenou chybu na jakémkoli modelu na kterou někdo upozorní. Někdy mi přijde, že byste nejradši četli, jak je to všechno úžasné a bezchybné. Mě zajímají chyby a nedostatky, a jsem rád že se tu o nich mluví, člověk snadno něco přehlídne a pak na to přijde dodatečně a štve ho to. Takže za mě palec nahoru každému kritikovi.
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)