novinky 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2011

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 15 pro, 2011 4:38 pm

Ja toho Hektora nafotim poradne zitra. Toho lva asi malovali od ruky :) Cmelaky neste nemam. Finalni pocet budu vedet v patek vecer. Klukum tu honicku nezavidim, ale uz se tesime jako mali kluci. Je to super model. Jeste technicky dotaz k tomu Hektorovi. Ta zahnuta prava houkacka byla u vsech lokomotiv? A ten zeleny pruh na strese take? Nemely nejake zelene verze zelene jen ty armatury a kryt ventilatoru? Diky
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod ReichenbergW » čtv 15 pro, 2011 5:07 pm

Michal Dalecký píše:Ja toho Hektora nafotim poradne zitra. Toho lva asi malovali od ruky :) Cmelaky neste nemam. Finalni pocet budu vedet v patek vecer. Klukum tu honicku nezavidim, ale uz se tesime jako mali kluci. Je to super model. Jeste technicky dotaz k tomu Hektorovi. Ta zahnuta prava houkacka byla u vsech lokomotiv? A ten zeleny pruh na strese take? Nemely nejake zelene verze zelene jen ty armatury a kryt ventilatoru? Diky

Jo v poho. Zejtra už ho budu mít v ruce, tak na to mrknu. Lev vypadá spíš jak golem (brr umejt a přelepit leptem). No čmeláky se těším stejně intenzivně :-) Snad u toho montování neuhynou.
K hektorům. Zahnutou houkačku vidím mezi tov. fotkami jen na 087, stejně jako pruh. Šedý (zde skutečně šedý) pruh býval na nejstarších mašinách. Někde mám fotku z vršku a je to krásně vidět. Tam ale nebyly dekly přes ventilátory. Bohužel k zeleným 0139 - 0145 tovární fotky chybí (mašiny původně určený pro průmysl), proto na nich zůstal zelený nátěr, jinak by byly určitě nalakovaný podle ČSD, tedy modrý. Mám ale jen čb foto z provozu. Agrárník byl ale atypický a svým způsobem i vyjímečný.
ReichenbergW

Příspěvekod Michal Dalecký » ned 18 pro, 2011 6:47 pm

Obrázek

Je tu další kousek Bobiny a tentokrát v provedení E499.071 ČSD. Uznejte že je k pomazlení.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod martin tichý » ned 18 pro, 2011 8:49 pm

Nedá mi to, abych na tohle ještě jednou nereagoval.., ta bobina je prostě PARÁDNÍ!!, nejsem nějaký znalec, tedy nevidím její případné mouchy a nedostatky, ale takhle nějak si představuji model za své peníze!!, a nic na tom nemění fakt, že si ho nekoupím, protože na něj prostě nemám..., ale je opravdu krásná, dobrou inspirací pro všechny z Roco, Tillig, MTB...., pánové z těchto firem, takhle to má vypadat!!!
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod TTmili » ned 18 pro, 2011 8:58 pm

Fakt nádherná bobinka, škoda že není v TT. I když nevím jestli bych za ní dal takový balík, blázen sice jsem, ale jestli takový, to neumím říct.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod greenery » ned 18 pro, 2011 9:20 pm

martin tichý píše:Nedá mi to, abych na tohle ještě jednou nereagoval.., ta bobina je prostě PARÁDNÍ!!, nejsem nějaký znalec, tedy nevidím její případné mouchy a nedostatky, ale takhle nějak si představuji model za své peníze!!, a nic na tom nemění fakt, že si ho nekoupím, protože na něj prostě nemám..., ale je opravdu krásná, dobrou inspirací pro všechny z Roco, Tillig, MTB...., pánové z těchto firem, takhle to má vypadat!!!

.... jenže pánové z těchto firem prodávají 4-5x levněji. Buď - anebo, nejde srovnávat hrušky s jabkama.
greenery

Příspěvekod vvitty » ned 18 pro, 2011 9:46 pm

martin tichý píše:Nedá mi to, abych na tohle ještě jednou nereagoval.., ta bobina je prostě PARÁDNÍ!!, nejsem nějaký znalec, tedy nevidím její případné mouchy a nedostatky, ale takhle nějak si představuji model za své peníze!!, a nic na tom nemění fakt, že si ho nekoupím, protože na něj prostě nemám..., ale je opravdu krásná, dobrou inspirací pro všechny z Roco, Tillig, MTB...., pánové z těchto firem, takhle to má vypadat!!!

Nevim, ja bych skoro rekl, ze to ze si model nekoupis, protoze na nej nemas dost podstatne ukazuje rozdil oproti modelum Roco, Tillig, MTB.... ktere nabizeji prijatelnou kvalitu za dostupnou cenu.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 6:00 am

...a co těmto výše zmíněným firmám brání ten model takto udělat? Já na něm nevidím nic zásadního, co by nešlo udělat velkosériově. Stačí poctivě skutečný stroj oměřit, ofotit, pečlivě prostudovat podklady. A hlavně si dát záležet...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Zx1974 » pon 19 pro, 2011 7:41 am

George V. píše:...a co těmto výše zmíněným firmám brání ten model takto udělat? Já na něm nevidím nic zásadního, co by nešlo udělat velkosériově. Stačí poctivě skutečný stroj oměřit, ofotit, pečlivě prostudovat podklady. A hlavně si dát záležet...

Nic jim nebrání, jen taková drobnost - náklady na přípravu výroby a vlastní výrobu.
Zx1974

Příspěvekod mlha » pon 19 pro, 2011 7:42 am

ale to všechno se promítne do výrobních nákladů a tím i do konečné ceny,
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 7:54 am

Zx1974 píše:
George V. píše:...a co těmto výše zmíněným firmám brání ten model takto udělat? Já na něm nevidím nic zásadního, co by nešlo udělat velkosériově. Stačí poctivě skutečný stroj oměřit, ofotit, pečlivě prostudovat podklady. A hlavně si dát záležet...

Nic jim nebrání, jen taková drobnost - náklady na přípravu výroby a vlastní výrobu.

Jistě, ale ty náklady se zas tak diametrálně neliší, jestli model udělají kvalitně nebo odfláknou. O kolik by byl dražší model brejlovce v H0 od Roca s (od prvopočátku) dobře provedenýma žaluziema?
George V.

Příspěvekod mlha » pon 19 pro, 2011 8:00 am

asi by dražší nebyl,ale výroba nové formy by přišla na tu samou cenu jako ta zmršená,takže asi tak
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 8:06 am

mlha píše:asi by dražší nebyl,ale výroba nové formy by přišla na tu samou cenu jako ta zmršená,takže asi tak

...nemluvím o nové formě ale o správné formě od prvopočátku :D

Nehledě na to, že by se forma dala upravit vyrobením nové vložky jenom pro žaluzie. Ale stojí to peníze, to je fakt...
George V.

Příspěvekod radekkrupka » pon 19 pro, 2011 8:26 am

George V. píše:
mlha píše:asi by dražší nebyl,ale výroba nové formy by přišla na tu samou cenu jako ta zmršená,takže asi tak

...nemluvím o nové formě ale o správné formě od prvopočátku :D

Nehledě na to, že by se forma dala upravit vyrobením nové vložky jenom pro žaluzie. Ale stojí to peníze, to je fakt...

Jenže v podstatě při každé přípravě modelu se výrobci potýkají s tím, že tady něco úplně nevyšlo, tohle se musí předělat a podobně. Tam se ladí tolerance na desetiny milimetru a třeba až vyrobíš formy a začneš sesazovat prototyp, tak se to zjistí. Vždyť to je taky často důvodem toho, že se modely odkládají o několik měsíců. Bohužel Roco to s brejlema a žaluziema už nedělalo, zamázli to barvou a hurá s tím ven... Seriový výrobek také musí být vymyšlen tak, aby jeho kompletace byla co nejjednodušší a nejlevnější. Takže nemůžeš počítat s některými detaily, které na maloseriích najdeš.
radekkrupka

Příspěvekod George V. » pon 19 pro, 2011 8:34 am

Jistě, ale zrovna například bobina není ze strojů, které by oplývaly ve velké serii nevyrobitelnými, nebo naopak pro běžného modeláře nepostradatelnými detaily, aby nešla vyrobit za standardní ceny. Samozřejmě jiná otázka je strategické rozhodnutí výrobce do toho jít...
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)