Nové modely v budoucnu .... všeobecná diskuze ?!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DOTAZY - nové modely v budoucnu, r.2012, 2013, 2014 ....

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 04 pro, 2011 6:28 pm

V Brně pořád jsou dvě 263... Na Slovensku jich je deset.
Jeňa Sova

Příspěvekod j p » ned 04 pro, 2011 6:35 pm

vorech píše: no a co máme řikat my, V a VI epocha je jen u Kuehna a moloseriovci :roll:

jakpak to?
Vzdyt vam dela masinky a plno vagonu Tillig, ted dokonce i zlute Potemkinovo Desiro! Dalsi vagony dela TTmodel. Roco dela brejle. Ja si nemyslim, ze treba firma Tillig je nejaky maloseriovec :)
To Desiro je mimochodem jeste lepsi priklad nez ty pary. Jak dlouho to jezdilo ve skutecnosti? 2 tydny nebo snad mesic?
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod vorech » ned 04 pro, 2011 9:06 pm

Já nemluvím o vagonech :) Co se týká brejlí, je pro mne použitelný pouze cargo.
Njn, to je tak, když si člověk vybere elektriky :D
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod psv » ned 04 pro, 2011 11:11 pm

Jednoznacne S489/499 v CSD.. To by bola absolutna bomba na trhu.. Myslim, ze by si ju kupili aj ludia v H0... :D

Preco ju nikto nerobi vlastne? O kvalitnom tovarenskom modely snivam uz aj 15 rokov...
psv

Příspěvekod lisacik » pon 05 pro, 2011 8:48 am

George V. píše:Ale on toho bastard pro ČSD moc nenajezdil, ještě tak možná prototyp. A to ještě v období, které dělá málokdo (prototyp 1988, série 1991).

V tejto suvislosti ma napadla jedna otazka: Kolko ludi ma doma set(y) 3 os.vozov ČSD IV.epocha od firmy Modist (http://www.ttmodelar.cz/index.php?optio ... Itemid=126)? Za paru to asi nepojde. Za brejle urcite ano a tak isto by to slo aj za bastarda. Zaciatok ery bastardov sa prekryva s erou tychto voznou, ktore v tej dobe bolo zrejme to najmodernejsie co na kolajach ČSD bolo v oblasti voznov.
Lisko
lisacik

Příspěvekod j p » pon 05 pro, 2011 3:57 pm

Podobne vozy mam, ale od firmy TT-model.
Maji smerove tabulky Praha - Bratislava.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod Tomáš » úte 06 pro, 2011 6:21 pm

:lol: :lol: :lol: možná jsem toto téma nepochopil,ale není to tak dlouho co by jsme byli vděční za jakýkoliv slušný model ČSD,ČD.Máme jich už nýni hodně a furt si stěžujem jak jich máme málo a co se ještě hned dalo udělat.No nevím...za mých "mladých" let jsem tu měli v TT bobinu pak Hektora a rosňu a tím to haslo ...a jak jsme byli rádi :lol: :lol: :lol: :lol: tak za mě netlačme tolik na výrobce a buďme štastní za to co už tu máme...Kdybych před 10ti a více lety prohlásil,že tu budeme mít několik verzí "Brejlouna" a budou ho dělat Němci,budou si ostatní myslet něco o "p.Chocholouškovi"Nyní je opravdu máme a místo aby jsme si toho neskutečně vážili a byli šťastní,spekulujeme co dalšího se ještě musí udělat :mrgreen: :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod psv » čtv 08 pro, 2011 6:54 pm

>> TOMAS >>

Absolutne nechapem a nezdielam Tvoj nazor... Uz 21 rokov nezijeme v socializme.. Preco by sa mal zakaznik skromnit, ked je dopyt na trhu, mala by byt aj ponuka, ktora sa neustale prisposobuje poziadavkam zakaznikov. To akoze ked sme poslednych 20 rokov mali seriovo vyrabanych len zopar masin, tak si mame pockat dalsich par desatroci, kym sa spektrum vyrabanych modelov rozsiri? Tak hej, mozno v roku 2072 bude mozne mat kompletnu zbierku CS/CD/ZSR/CSD modelov :D

Len je to tazke, v nasich koncinach sa to kazdy boji vyrabat, ani sa mu nedivim, len je to smutne, ze nam musia modely robit zahranicne firmy ako KUEHN, TILLIG, ROCO, ked sa vzdy po vydani danej serie po modeloch len zaprasi. To vytvara nepravdivy dojem, ze nemame kvalitnych ludi, ktori sa do toho vedia pustit pri tom opak je pravdou.

Je to trochu smutne, ze aj v roku 2011 musime "skemrat" zahranicnych vyrobcov, aby jeden vyrobny slot aspon raz za 2 roky uvolnili aj nam... :roll:

Bezny clovek, ktory sa tomu konicku venuje si kupi takmer kazdy model ktory je uvedeny na trh, ak je za rozumnu cenu.. Keby boli uvolnene na trh niektore "moje srdcovky", tak by som si vzal aj 2.. mozno 3 :!:

Pozdravujem
psv

Příspěvekod radekkrupka » čtv 08 pro, 2011 10:01 pm

psv píše:Preco by sa mal zakaznik skromnit, ked je dopyt na trhu, mala by byt aj ponuka, ktora sa neustale prisposobuje poziadavkam zakaznikov.

A jsi si jistý, že je v téčku takový trh, na kterém svou teorii stavíš? Na tak malém rybníku se každý sebelepší počin může velmi snadno stát výrobci jeho hrobem... zvlášť když většina výrobců, kteří u nás něco malého vyrábí, jsou v podstatě normálně zaměstnaní lidé a modely si dělají po večerech, ve svém volnu, jako fyzické osoby! Zkus si v pozici takového člověka narvat rodinné úspory do vývoje modelu a čekat, jestli se to chytí...
radekkrupka

Příspěvekod Trainmaniak » pát 09 pro, 2011 10:40 am

Tomáš píše:...ale není to tak dlouho co by jsme byli vděční za jakýkoliv slušný model ČSD,ČD.Máme jich už nýni hodně a furt si stěžujem jak jich máme málo a co se ještě hned dalo udělat...

To je dáno vývojem. Před 15 lety jsem pracoval na počítači s procesorem 386 běžícím na 20 MHz. Byl jsem šťasten, že jsem zkusil tlačítko Turbo a jelo to na 40 MHz. Pak se pořídil stroj AMD K5 na 133 MHz. To byl hukot! :) Dnes máme procesory i5 a lepší a za rok nám nebudou stačit. Doba je jiná, nároky se zvyšují a výrobci na to musí reagovat. Já osobně jsem skoro radši, když žádné pro mě zajímavé novinky nejsou, neboť se těžko odolává. V každé vlně novinek je minimálně vůz, který mne silně zaujme. V "horším" případě je to lokomotiva. ;) A kde na to pořád brát, že ano? Takže buď utrácím, nebo se trápím, že si to nemůžu pořídit. :)

P.S. Nechtěl bych na té 386 dnes pracovat. :)
Trainmaniak

Příspěvekod radekkrupka » pát 09 pro, 2011 10:51 am

Trainmaniak píše:Já osobně jsem skoro radši, když žádné pro mě zajímavé novinky nejsou, neboť se těžko odolává. V každé vlně novinek je minimálně vůz, který mne silně zaujme. V "horším" případě je to lokomotiva. ;)

Jo, tak do tohohle stadia jsem se dopracoval také... pár hubenějších let by mi ani nevadilo... aspoň bych se zase připravil na něco většího :)
radekkrupka

Příspěvekod radekkrupka » pát 09 pro, 2011 1:11 pm

Taky byste od Kuehna mohli dostat patráky místo ČSD ve verzi najbrt :D

Obrázek
Zdroj - zelpage
radekkrupka

Příspěvekod psv » pát 09 pro, 2011 1:39 pm

radekkrupka píše:
psv píše:Preco by sa mal zakaznik skromnit, ked je dopyt na trhu, mala by byt aj ponuka, ktora sa neustale prisposobuje poziadavkam zakaznikov.

A jsi si jistý, že je v téčku takový trh, na kterém svou teorii stavíš? Na tak malém rybníku se každý sebelepší počin může velmi snadno stát výrobci jeho hrobem... zvlášť když většina výrobců, kteří u nás něco malého vyrábí, jsou v podstatě normálně zaměstnaní lidé a modely si dělají po večerech, ve svém volnu, jako fyzické osoby! Zkus si v pozici takového člověka narvat rodinné úspory do vývoje modelu a čekat, jestli se to chytí...

Trochu si ma asi nepochopil. Ja sa len pytam, ze preco by sme sa mali uspokojit s terajsim sortimentom a prave naopak, nepytat si viac. Ja som nizsie v mojom prispevku uviedol, ze ano , u cloveka ktory sa zivi niecim inym aka normalna fyzicka osoba je to tazke (investovat do vyvoja atd atd, v pripade ze jeho vytvor bude neuspech).
Dovolim si svoju teoriu zalozit na poslednych modeloch, ktore vysli tento rok (372,478). Vyrobili ich zahranicne firmy, ich uspech je dost evidentny. Skoda ze s tou 478 vysiel prvy ROCO a nie MTB, to by sme sa potom presvedcili ze kto moze mat vacsi uspech. Alebo dalsi model, bardotka.. Ja si ju kupim aj napriek vsetkej tej kritike, pretoze koniec koncov kvalita modelu je stale lepsia, ako drviva vacsina rucnej vyroby.. co tam po tom ze tie svetla su prilis daleko od seba.. je to kvalita, digital sice nemam, ale kto ano, tak ten si moze 3200CZK len pochvalovat za taky model!

Ale spat k teme, ano mas pravdu, domaci vyrobcovia to maju ovela tazsie ako zahranicni najma kvoli kapitalu. Preco si taky KUEHN, TILLIG, ROCO opakovane dovolia vypustat na trh CS modely, aj ked pomaly. Myslis, ze aj velka firma so vsetkymi funkcionarmi a predstavenstvom a marketingovym oddelenim pojdu opakovane "do toho" s vedomym, ze budu stratovi? To je si myslim dokazom toho, ze ani TT trh asi nie je az taky maly ako si vela ludi mysli.. :wink:
psv

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 09 pro, 2011 1:50 pm

jen odbočím trochu od tématu ten vůz BDa první je co zač ? díky
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Voodoo-cz » pát 09 pro, 2011 2:20 pm

Tkadlec Jaroslav píše:jen odbočím trochu od tématu ten vůz BDa první je co zač ? díky

To by mělo být BDsee - BDs doplněný o CZE a nabarvený aby "ladil" k původnímu nátěru Bmto. Takhle rekonstruováno bylo 7 vozů.
Live smart, die happy.
Voodoo-cz

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)