Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Jak se těšíte na zamračenou MTB?

TT nedělám, jen rád klikám ankety.
25
11%
TT dělám, ale zamračené jsou mimo obor mého zájmu.
11
5%
Půjdu do každé mutace.
4
2%
Alespoň jednu si koupím.
111
48%
Počkám jak bude vypadat.
33
14%
Počkám na zamračenou od Kuehna, i kdybych měl čekat 10 let.
40
17%
Nevím, neumím se vyjádřit.
5
2%

Celkem hlasů : 229

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod George V. » čtv 01 pro, 2011 11:52 am

busta píše:Je to problem urobit masinu v TT na urovni exlusiv? Radsej si zaplatim viac, ale bude top vsetko ako ma byt. Na druhej strane kazdy ju pozna a je to zatial najlepsie co mame na trhu v porovnani cena a prevedenie.

...akorát kdyby si při návrhu dali více záležet, měli bychom krásný a věrný model za stejnou cenu :) :) :) . Exlusiv být nemusí, hodinky s vodotryskem na pultu strojvedoucího opravdu nepotřebujem.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Colonel32 » čtv 01 pro, 2011 11:58 am

busta píše:Je to problem urobit masinu v TT na urovni exlusiv? Radsej si zaplatim viac, ale bude top vsetko ako ma byt. Na druhej strane kazdy ju pozna a je to zatial najlepsie co mame na trhu v porovnani cena a prevedenie.

http://www.m-model.wz.cz/vyrobky/lok749.html
Teď jsou nabízeny přez Pečky a stojí okolo 6 tisíc. Pokud chceš exkluzivní model, tak je to jasná volba. Je otázka, zda by se profesionálně udělaná barča se všemi detaily správně prodala z důvodu dalšího navýšení ceny v dostatečném množství, aby její příprava výrobce nezruinovala. Bohužel český trch JE o řád menší než německý a na to se prostě nesmí zapomínat.
Colonel32

Příspěvekod George V. » čtv 01 pro, 2011 12:03 pm

Colonel32 píše: http://www.m-model.wz.cz/vyrobky/lok749.html
Teď jsou nabízeny přez Pečky a stojí okolo 6 tisíc. Pokud chceš exkluzivní model, tak je to jasná volba.

...tomuhle říkáš špičkový model? Podívej se na střechu kabiny. MTB je proti tomu zlatý.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 01 pro, 2011 12:49 pm

martin tichý píše:Hoši, pro některé z vás musí být radost něco tvořit.., handrkovat se tady o nějaký repráček,..možná až (třeba někdy) srovnáte krok s dobou a pokrokem, jistě pak pochopíte a oceníte libůstku typu DCC rozhraní, či reproduktoru a výrobci poděkujete, že vám to tak pěkně všechno nachystal.., vy jste ovšem zastydli kdesi v minulém století a tohle prostě ocenit a chápat nemůžete..

Jasný na malém nebo klubovém kolejišti, kde ovládáš dvě mašiny a nebo je vás na to více - jasný tak to beru. Na mém dom. kolejišti větších rozměrů nedokážu prostě tolik loko :shock: :shock: (10 a více) digitálem uřídit(bez mega investic do automatiky a PC).

Colonel32 píše:

http://www.m-model.wz.cz/vyrobky/lok749.html
Teď jsou nabízeny přez Pečky a stojí okolo 6 tisíc. Pokud chceš exkluzivní model, tak je to jasná volba. Je otázka, zda by se profesionálně udělaná barča se všemi detaily správně prodala z důvodu dalšího navýšení ceny v dostatečném množství, aby její příprava výrobce nezruinovala. Bohužel český trch JE o řád menší než německý a na to se prostě nesmí zapomínat.

Za jejich jednu mám dvě(po vychytání much)zcela shodné lokomotivy.(teda + 400,-)

Tak a teď moje věci do pranice - čísla(tabulky) - hrůza a děs - smaltové natisknout a odlévané leptnout(alespoň v kvalitě Banků - jejich cena 25,- Kč)
Vychytat již zde proprané mouchy a zorganizovat distribuci. Srazit cenu pod 3000,-(třeba odebráním reprouše) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jo a ještě jsem nedostal odpověď co by stala ta sranda uvest v analogu ten reprák do chodu :?: :?: Předpokládám taky, že moje FZko a Mehano s Piko trafičkem to taky asi nenaprogramují :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tak pište svá moudra - čekám 8) 8)
Jeff Hopper

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 01 pro, 2011 12:54 pm

Čistě hypoteticky a obecně myšleno - oč by měl být dražší model, jehož detaily, které na něm tak jako tak jsou, by byly umístěny správně, a tvary, které se tak jako tak musí na modelu objevit, by měly správné proporce? Myslím, že o nic. Snad jen úsilí o zachování přesnosti a věrnosti by muselo být větší. Myslím to opravdu obecně, neboť tyto nešvary jsou na modelech různých výrobců. Zmiňme např. čelní okna Tilligova Sergeje. Jinými slovy, za stejnou cenu by měl jít vyrobit přesnější model.

Á propos, Michale, už jsi nám změřil tu rychlost? :) Tak kolik?
Trainmaniak

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 01 pro, 2011 12:57 pm

no myslím ,že tady ta diskuze je stejně o ničem p.Báňa to snad čte ,ale vyjádřit se mu moc asi nechce a bude si to dělat po svém prostě to tak je a bude a my si z toho vemem to ,že koupím -nekoupím
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Colonel32 » čtv 01 pro, 2011 1:07 pm

Trainmaniak píše:Čistě hypoteticky a obecně myšleno - oč by měl být dražší model, jehož detaily, které na něm tak jako tak jsou, by byly umístěny správně, a tvary, které se tak jako tak musí na modelu objevit, by měly správné proporce?

Tak teď byla myšlena spíš ta nádrž z brejlovce.
Colonel32

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 01 pro, 2011 1:27 pm

Colonel32 píše:Tak teď byla myšlena spíš ta nádrž z brejlovce.

To ano, ale taky se tu zmiňovala špatná poloha světel či co, nebo nepřesnost kolem oken. V těchto a podobných souvislostech jsem to myslel.
Trainmaniak

Příspěvekod TTmili » čtv 01 pro, 2011 1:41 pm

Jeff Hopper píše: .... Jak o ničem - ja třeba stále čekám jak zprovoznit ten reprák v analogu :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Za prvé už tu bylo řečeno že to bylo řešeno snad u brejlovce nebo kde. Navíc se to v DCC řeší skoro v každém druhém vlákně o zvuku v ROCO Brejláku. Obnáší to jen to že koupíš dekodér se zvukem berty (za cca 2000-2500) nasuneš na rozhraní a v tvém případě jen postavíš na koleje a zapneš napájení. Mašina se nastartuje, a potom rozjede. Toť celá věda, stačí trochu pohledat.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 01 pro, 2011 1:53 pm

Dík za odpověď.

Mně zajimal zde konkrétní reprák v zamračené od MTB. Cena 2000- 2500,- je pro mně cena 3/4 další lokomotivy a tedy zbytečný luxus - takže reprák je pro mě taky vlastně na ho..... 8) a tedy z mého pohledu navyšuje zbytečně cenu zamračené od MTB

Doufám, že jsem svým příspěvkem k zamračené od MTB nenarušil zdejší diskuzi o zamračené MTB :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 01 pro, 2011 2:08 pm

nenarušil a stejně ti to je prd platný model koupíš jen s ním a za ty prachy a nebo ušetříš a nekoupíš nic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 01 pro, 2011 2:30 pm

Třeba jo a třeba né - když nás bude víc tak třeba přesvedčíme výrobce aby od repráku)kterej mi je k prdu) ustoupil a cena šla níž. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod busta » čtv 01 pro, 2011 2:46 pm

Jeff Hopper píše:Třeba jo a třeba né - když nás bude víc tak třeba přesvedčíme výrobce aby od repráku)kterej mi je k prdu) ustoupil a cena šla níž. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jeff, ber to tak ako to je, do áut je od výroby tiež preinštalovaných plno vecí, ktoré slúžia pre lahšiu a rýchlejšiu montáž doobjednanej dostupnej výbavy. Ja som pred dvomi rokmi tiež nevedel, že budem na digitále a teraz som rád ak mašina mál rozhranie pre dekóder. Mám aj 30 ročné modely, ale tie si už nepojazdia.
busta

Příspěvekod JBr » čtv 01 pro, 2011 2:50 pm

Hele, chlapi, kdyz tu porad spekulujete kvuli repraku a jeho vlivu na cenu... Nezkusili jste treba do svych uvah zaradit i to, ze zamracena je proste drazsi proto, ze vyrobce u brejlovce zjistil, ze nasadil cenu, ktera se mu diky vicenakladum proste nerentuje a prodelava na vas? Ze se treba v cene odrazil vyvoj vlastniho motoru, ktery si musel projit slepymi ulickami nevyhovujicich prototypu? Ze treba vzrostla cena nejakeho materialu? Za vsim nemusi byt hnedka snaha vas odrat z kuze tim, ze vam do modelu namontuji neco, co nepouzijete nebo nasadi cenu vysokou proto, ze konkurence je v nedohlednu...

Podotykam, ze veskera pripadna podobnost odstavce vyse se skutecnosti je ciste nahodna a spekulativni...
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Jarda H. » čtv 01 pro, 2011 2:53 pm

Jeff Hopper píše: ...... Doufám, že jsem svým příspěvkem k zamračené od MTB nenarušil zdejší diskuzi o zamračené MTB

Nenarušil, ale zaplevelil :!: Zkus prosím více přemýšlet a méně psát !

a) nikdo nemá zájem na 10 stránkách diskuze číst 4 stránky o tvém názoru na repráček ! Pokud vidíš, že ti nikdo neodpověděl, co tak napsat SZ na uživatele pepikněmeček nebo přímo na web MTB ?! Ale to chce více vlastní snahy,že a tak raději to tady popsat dokola se opakujícími výkřiky ....

b) další plevel - odpovídáš na předchozí příspěvek, v návaznosti a kopíruješ celý původní příspěvek ! Na co ?

Ps : já to budu mít jednodušší - DELETE :D a je to ! (není to jen můj názor, jsou i další stejného pohledu na věc) Takže prosím více klidu a rozumu, dík !!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)