Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Jak se těšíte na zamračenou MTB?

TT nedělám, jen rád klikám ankety.
25
11%
TT dělám, ale zamračené jsou mimo obor mého zájmu.
11
5%
Půjdu do každé mutace.
4
2%
Alespoň jednu si koupím.
111
48%
Počkám jak bude vypadat.
33
14%
Počkám na zamračenou od Kuehna, i kdybych měl čekat 10 let.
40
17%
Nevím, neumím se vyjádřit.
5
2%

Celkem hlasů : 229

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 29 lis, 2011 7:34 am

Ale to je silne OT: nicmene u Brejli je to takto: 1-2. ROCO/Kuehn (DS), 3. MTB. Dale prosim nerozvadet, sem to nepatri, jinak to uz budu mazat.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » úte 29 lis, 2011 7:39 am

Děkuji.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Renoš » úte 29 lis, 2011 7:57 am

Mě by spíš zajímalo, jaké jsou dodací termíny a jaké další barevné mutace jsou v plánu?
Renoš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » úte 29 lis, 2011 8:02 am

to hlavní jaké další barevné mutace jsou v plánu?
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod vvitty » úte 29 lis, 2011 9:05 am

Renoš píše:Mě by spíš zajímalo, jaké jsou dodací termíny a jaké další barevné mutace jsou v plánu?

Zatim vse vypada na prosinec...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jeff Hopper » úte 29 lis, 2011 3:23 pm

Nezbývá než souhlasit z VoVo. 8)

Sám mám brejlovce od MTB - 750088 - že by to byla nějaká megasérie se říc nedá(co jsem tak napočítal po E Shopech a na burze tak do 20 ks. se vejdu) s lokomotivou jsem spokojen a pokud výrobce udrží cenu a trefí barevnou mutaci tak si určitě pořídím další.

Zamračenou chci taky, ale za cenu 3200,- už nebudu přehlížet :shock: drobné úlety výrobce a co si budem nalhávat tak pár jich je. nO ALE MAŠINU JSEM ZATÍM NA ŽIVO NEVIDĚL A FOTKY OBČAS SKRESLUJOU TAKŽE POČKÁME.

Další věc je to že výrobce prostě podcenil distribuci a pravděpodobně i výrobní kapacity a prostě nestíhá vyrábět a hlavně dodávat do prodejen(což dle mého názoru má také vliv na zákazníky - ne každý se dostane na burzu a nebo to objedná z netu)

Takže je to taková lepší a levnější malosérie.

P.S. Ta startovací mráča je dobrej úlet :roll: :roll:
Jeff Hopper

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 29 lis, 2011 4:15 pm

:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Renoš » úte 29 lis, 2011 4:33 pm

Já osobně mám z lokomotivy dobrý dojem. Posun vpřed ve srovnání s brejlovcem je znatelný. Nemile mě však překvapila cena. Nabízí se otázka, jestli zabudovaný reproduktor model zbytečně neprodražuje. Pro ty, co jezdí v digitálu je to přínos, ale pro nás jezdící v analogu je to součástka, kterou prakticky nikdy nevyužijeme... :roll:
Renoš

Příspěvekod vojtas » úte 29 lis, 2011 5:09 pm

Ten zvuk by měl chodit i v analogu,pokud analog dekodér zvládá...
TT
vojtas

Příspěvekod TTmili » úte 29 lis, 2011 5:11 pm

No tak na těhle fotkách vyniklo pár detailů co mi uniklo. Ale jsou to spíš problémy montáže takže to se dá řešit. Konkrétně mi přijde že jeden vzduchojem je posazený o něco víš než druhý. Potom mi ještě příjde že je moc velká mezera mezi rámem a podvozky, ale třeba je to opravdu jen zdání. K madlům bych řekl asi tolik že ty u dveří jsou dobrá (možná na tom svým ale zkusím udělat to madlo tak jak má být, ale v sériové produkci chápu že je to skoro nemožný, nepočítámli lept), ale ta na čelech nad světly jsou taková poházená. Zato ty co jsou před okny jsou vsazená čistě ale moc vysoko. Takhle by přes ně fýra viděl velký kulový :lol: . Toliko k montážním věcem.
Teď něco k věcem s kterými už se asi nic neudělá. Fakt je že má očička trošku dál od sebe než by měli být, škoda, ale ztratí se to, pořádně to vidím až z čelního pohledu, předtím jsem ale měl podezření. Ta nádrž, no myslel jsem že bude tahle jen na předprodukčních, z recenze se dozvídám něco jiného. Tohle je největší mínus celého modelu. Pluh, kdyby byl k modelu alespoň jeden plný, tak bych se teprve rozčiloval že není děrovaný, takhle tam je jedna dost velká díra. Škoda jen že na něm není zásuvka mnohočlenného řízení. Tabulky to je kapitola sama pro sebe a popravdě mě ani tolik netíží, na většinu modelů stejně dávám leptané tabulky s čísly podle konkrétních strojů, a tohle nebude vyjímka.
Jinak ale je model i proporčně hodně podařený, a oproti Brejlákům je vidět i velký pokrok nejen ve zpracování ale i v tom že bylo věnováno dostatek pozornosti detailům. U Brejláka mě donutí ke koupi jedině jedný stroj a to ještě čtyrkový, tady mě ale nic ke koupi nenutí, tuhle bardotku prostě chci.

Jen mám dva dotazy. Jeden na p. Daleckého a druhý na p. Báňu (pokud to tu teda ještě sleduje).
Pro p. Daleckého: Co stěrače, jsou někde přibaleny s nějakými doplňky nebo nejsou?
Pro p. Báňu: V soboru jsem se na to zapoměl zeptat, ale jak moc by bylo možné prokombinovat formy pro II a III sérii. Myslím že nejsem jediný kdo by měl zájem o T478.1107 (751.107 -> 749.107), problém je že má bočnice třetí série, ale střechu druhé série (bez tlumiče a pod, komín na původním místě). Pokud by šli formy prokombinovat tak máte minimálně 3 verze náterů co by na tu mašinu šly, takže by to mohlo být docela zajímavé zpestření.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Colonel32 » úte 29 lis, 2011 5:28 pm

Hvězda na čele je posunuta doprava, na všech fotkách je to docela vidět. Je otázka zda je to vada tisku konkrétního stroje nebo celé série. Ale zklamala absence leptaných tabulek, ty mi přišly jako super přidaná hodnota oproti konkurenčním modelům.
Colonel32

Příspěvekod Želva » úte 29 lis, 2011 5:36 pm

Souhlas s VoVo příspěvkem viz výše. Napsáno velmi výstižně, líp bych to nedovedl. Nevím, jestli to tu už někdo nezmiňoval, ale z recenze MD mně praštila do očí fotografie, na které je vidět šílená mezera mezi rámem okna a karosérií na dvěřích do kabiny. Pro nás to asi nebude problém opravit, ale dle mého názoru je to další zbytečná a okem velmi dobře postřehnutelná chyba, které si všimne i člověk, který Bardotku nikdy neviděl. Totéž platí třeba i o tabulkách - škoda těch nálepek, představoval bych si něco "plastičtějšího", nemysleno tím z plastu 8) Ačkoliv jsem se na tenhle model strašně těšil, tak první zprostředkované dojmy mi trošku kazí radost a myslím, že si ještě rád počkám na srovnání s konkurencí.
TT, digitál, 4.epocha ČSD
Želva

Příspěvekod male zvire » úte 29 lis, 2011 5:45 pm

Pokud mi zaměstnavatel nadělí ježíška v podobě nějaké pěkné prémie, tak si tuhle Zamráču určitě koupím (a to i když se mi úplně nehodí do epochy). Pár drobností by sice sneslo pár úprav - hlavně ten jedovatě zelený interiér :x , ale jinak to vypadá jako lokomotiva :D
Nejvyšší forma života je člověk. Nejnižší formou života je člověk který si hraje s vláčky.Holly
male zvire

Příspěvekod vvitty » úte 29 lis, 2011 5:53 pm

Sterace jsou soucasti pribaleneho ramecku s doplnky, ktery pokud me zrak neklame obsahuje totez co ramecek k Brejlovcum.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod JBr » úte 29 lis, 2011 6:41 pm

male zvire píše:Pokud mi zaměstnavatel nadělí ježíška v podobě nějaké pěkné prémie, tak si tuhle Zamráču určitě koupím (a to i když se mi úplně nehodí do epochy). Pár drobností by sice sneslo pár úprav - hlavně ten jedovatě zelený interiér :x , ale jinak to vypadá jako lokomotiva :D

Pokud by bylo libo spis CD, tak se vyplati pockat, po novem roce by mely byt CD verze seda-vinova a cervena se zlutym pruhem (info od p. Bani).
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)