Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Pája píše:Míro a máš v modulu zpětné smyčky od STE doplněný ty dva odpory,jak na 1 str. píše ,,hapa" hned nad prvním tvým příspěvkem ?
Modul je kapitola sama o sobě,konzultoval jsem to i s Fuldou.Jsou tam totiž paralelně 2 odpory 22 R,takže úplně jiné zapojení pravděpodobně.![]()
Tím,že jsi zpětně dodal tlumivky z5 si jen utlumil proudové špičky v odběru motoru.Buď je motor starý,vyjetý a tudíž se zvýšenou spotřebou a nebo má modul tu výrobní vadu.
Tlumivky tam původně byly,takže jsem je tam pouze vrátil,motor starý a vyjetý není.Jedině,že by ve fabrice dávali do mašin recyklované motory,protože jsem ji kupoval novou a najel s ní pár hodin.Jak jsem psal,dělalo to i na druhém modulu od DCC,sice ne tolik,ale dělalo.Myslím,že svůj díl viny bude mít i samotný dekodér FLM,je to totiž pěkný blbeček.![]()
U těch osobáků bych nedával 1 diodu,ale usměrňovací můstek (aby jsi zatěžoval obě půl-vlny DCC signálu stejně),pak cca 100 Ohmovej odpůrek (omezuje nabíjecí proud,vybitý kondík má moc velký odběr při nabíjení) a pak kondíky a zátěž (žárovky,nebo diody).Musí to fungovat i s mizerným sběrem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků