Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Dan Buchtela píše:Odhlédnu teď od skryté části a vrátím se k viditelné. Mně se moc nepozdává napojení remízy doprostřed té manipulační koleje. Tím se totiž její smysl prakticky ztrácí, zůstává jen jako objízdná, ale dost těžko by u ní mohla být skládková plocha...přistavené vozy by bránily vjezdu do prostoru remízy.
Dan Buchtela píše:Odhlédnu teď od skryté části a vrátím se k viditelné. Mně se moc nepozdává napojení remízy doprostřed té manipulační koleje. Tím se totiž její smysl prakticky ztrácí, zůstává jen jako objízdná, ale dost těžko by u ní mohla být skládková plocha...přistavené vozy by bránily vjezdu do prostoru remízy.
VladikC píše:Nebijte mne. Toto mne volne inspirovalo. Teda jedna dobre duse mi naseptala.
Jarda H. píše:Inspirativní plánek, co vložil VladikC, je stanice Makov, která dnes už vypadá zcela jinak !! Současný stav ale není předmětem diskuze, že ?! A ty úpravy, jak na ně upozorňuje Luboš D., odpovídají např. německému provedení, viz plánek (mé oblíbené) stanice Klutz. Možná by tohle provedení vzhledem k té I.epoše bylo vhodnější ?! Ale to posoudí spíše odborníci než já
VladikC píše: ..... Ano, Klutz je velmi pekna, ale ponekud košatá a dlouhá. A je tam moooc pekna remiza s vodni vezi.
Lubomír Dudek píše:Když už bude točna,tak bych ji více zaměstnal a dal bych ji uplně na konec,kde by do ni ústily všechny tři koleje.Remízu bych pak umístil jak píše Radek K. třeba zády a na spodní koleji u třícestné výhybky bych napojil dlouhou kusou kolej ke skladu a k volné skládce.. Měl bys pak Od shora: kolej,na kterou přijede vlak,objízdnou kolej,předávací kolej vápenky a kusou kolej ke skládce..
http://dudeklubomir.rajce.idnes.cz/kole ... enka01.jpg
Nějak takto třeba. Je to primitivum,ale jen pro představu
VladikC píše:Nebijte mne. Toto mne volne inspirovalo. Teda jedna dobre duse mi naseptala.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 5 návštevníků