Otevřený dopis železničním modelářů zde na fóru.
Vážení pánové modeláři,
omlouvám se především všem těm, kterým se má poznámka zdála nevhodná nebo nepatřičná. Nechtěl jsem si říci o pochvalu nebo poplácání po zádech. Plánování kolejiště se věnuji od chvíle, co jsem se zaregistroval na tomto diskusním fóru, a jako úplný neznalec modelové železnice zjistil, že to není jenom o ježdění na oválu doma na koberci. Věnuji se tomu, s větší či menší intenzitou, v podstatě každý den, a to již druhým rokem. Navrhnul jsem si, ať v předchozím období v TT, tak v současné době, kdy jsem přešel z mnoha důvodů na N-ko, několik různých kolejišť a některé zde i prezentoval. Má nerozhodnost není zapříčiněna bezmocí či zoufalstvím, jenom bych prostě moc rád, až se do toho pustím, udělal něco smysluplného a pokud možno i pěkného. Navíc na poměrně malém prostoru a za přijatelný peníz. Myslím, že ten správný čas právě nastal.

Ba co víc jsem přesvědčený, že nastal bod zlomu, kdy se posunu od plánování k vlastní realizaci. Chtěl bych Vám všem poděkovat za Vaše příspěvky, rady a pomoc. Ač to teď může vypadat, že se loučím, není tomu tak, ba právě naopak. Toto je začátek. Jsem humanitně vzdělán, bez technické myšlení, a až začnu skutečně kolejiště stavět, tak se dá předpokládat, že Vás budu ještě více otravovat s žádostmi o poskytnutí rady co s tím či oním, a jak byste udělali to nebo tamto. Samozřejmě pokud to nenajdu zde fóru, v některém z Vašich příspěvků nebo na Vašich webových stránkách. Těšte se.

S uctivým pozdravem zůstává Vladimír
N, Epocha I, K.P.E.V., plánování kolejiště ukončeno, nastává éra výstavby.