Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
Odo píše:Zdravím,
chtěl bych něco podobného do skryťáku, ale bez ABC. Je možné použít toto pro DCC (tj. obrázku 12V= bude 16V~)?
fulda píše:he he, taky jeden co ušetřil za školení.
Co představuje ten vypínač? a čeho chceš dosáhnout?
Detektory a zpětná vazba které jsem používal na školení.
Martin HO píše:Bez ironie. Uvědom si, že v DCC režimu posíláš do kolejí střídavý proud, který se přes dekodér upravuje a v jakoby upravený "stejnosměrný" se dostává v lokomotivě rovnou na stejnosměrný motor.
fulda píše:V sobotu jsem na semináři ukazoval možnosti detekce obsazení, tak se podívej alespoň do materiálů. Na mojich stránkách pak jsou schémata i s plošňákama a snad i fotkama. Odkazy najdeš na honzíkovo vláčkách.
Odo píše:Materiály jsem si přečetl. Předpokládám, že signalizace nebude fungovat, pokud bude úsek vypnutý, což mi nevyhovuje.
male zvire píše:Co to? Nějaký speciální důvod proč vypínat úseky?
fulda píše:Odo píše:Materiály jsem si přečetl. Předpokládám, že signalizace nebude fungovat, pokud bude úsek vypnutý, což mi nevyhovuje.
Bavíme se o DCC a nebo o analogu???
Já mám zato že v DCC, ale jsem si čím dále tím méně jistej.
Odo píše:DCC. Chtěl jsem, aby po najetí na izolovaný úsek lokomotiva okamžitě zastavila. Řešení s ABC už tu bylo popsáno, jde to i bez ABC?
D píše:fulda:
> Takže - pokud nemáš ABC a budeš v úseku odpojovat "napájení", tak si akorát poškodíš lokomotivy.
Vysvětli, prosím. Jak se poškodí mašinka, když ji odpojím od napájení? Už se to někomu stalo? Copak nesmím mašinku sundat za jízdy z kolejí?
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků