Kolejiště TT 160x125

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště TT 160x145

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 06 říj, 2011 11:53 am

Nejspíš už se s připomínkami všichni vystříleli v předchozích projektech... :D
Navíc na téma malé kolejiště (i když ne zrovna Tvých rozměrů) toho tu zaznělo spousta...
Co vlastně čekáš? Hotový návrh, připomínky, x stran diskuse na téma smysluplnosti plánku, kde se cituji vláčky podjíždí, nadjíždí...? Všechno už tu bylo a dokud nepřijdeš s něčím opravdu konkrétním, tak těžko jen tak honit vodu.
Vždyť máš víceméně vymyšleno.
Mimochodem co je s "hadem", Budkovicemi atd.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod radekkrupka » čtv 06 říj, 2011 12:04 pm

Také moc nechápu, jaké reakce jsi čekal? Popíšeš jakousi ideu, jakým směrem se budeš ubírat. Není co komentovat?

Snad se nepletu, ale pokolikáté už měníš celkovou koncepci? Na začátku vlákna tvrdíš, že je to návrh pro nějakého kamaráda a o pár vláken dál jedeš v první osobě? Máš v tom trochu hokej ne?
radekkrupka

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 říj, 2011 12:11 pm

Michal Šuhajda píše:Nejspíš už se s připomínkami všichni vystříleli v předchozích projektech... :D
Navíc na téma malé kolejiště (i když ne zrovna Tvých rozměrů) toho tu zaznělo spousta...
Co vlastně čekáš? Hotový návrh, připomínky, x stran diskuse...?

:lol: :lol: :lol: od všeho kousek...
ne vážně já su na ty návrhy fakt tupej...chtělo by to fakt něco extra...aby to zaujmulo děti i mě..
už jsem uvažoval i o nějakým plánku staré produkce (NDR),ale ty jsou vědšinou jen v jedné rovině.
Myslím,že na moji plochu v TT už bych toho naskládal dost
Jsem bez nápadů :(
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod milan ferdián » čtv 06 říj, 2011 12:15 pm

Tomáš píše:Jsem bez nápadů :(

My také :o
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 říj, 2011 12:27 pm

radekkrupka píše:Také moc nechápu, jaké reakce jsi čekal? Popíšeš jakousi ideu, jakým směrem se budeš ubírat. Není co komentovat?

Snad se nepletu, ale pokolikáté už měníš celkovou koncepci? Na začátku vlákna tvrdíš, že je to návrh pro nějakého kamaráda a o pár vláken dál jedeš v první osobě? Máš v tom trochu hokej ne?

Tak abych to uvedl na pravou míru:
od loňska jsem se ubíral směrem domácí modulovky to jistě víte.V půli prázdnin letošního roku jsem byl požádán o pomoc při stavbě kolejiště pro kolegu.Námětů a připomínek zde padla spousta.Já nechal vyrobit rám.Nakonec to dopadlo tak,že se celá moje "modulovka" přestěhovala ke kolegovi a u něj už funguje...má pevné místo je stále sestavená.Vše funguje na 1* dokonce se rošiřuje a staví se 2,5m dlouhá stanice.Tohle mě zvláště těší,že mé dílo nakonec dodělá někdo jiný a nepříjde vniveč.
No protože mi zbyl ten rám,tak jsem se doma opatrně zeptal asi koncem srpna co kdybych ....
Získal jsem povolení z hlavního stanu :D s tím,že musím zapojit děti...proč ne..
Mám rozdělaných několik projektů..úspěšně dodělávám hnací stroje ČSD nyní už i s digi (5 už frčí k plné spokojenosti) vozy komplet kovová kola (asi 120kusů) teď stavím dlouho odkládané stavebnice LPH. Chystám se doplnit kinematiky.No projektů mám hodně na X let dopředu...bohužel jen to "testovací vlakodrom" chybí....na co mít 5typů brejláků když je není kde projed..a časově mi modulové setkání nevychází
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 říj, 2011 12:31 pm

milan ferdián píše:
Tomáš píše:Jsem bez nápadů :(

My také :o

Co se týče Milanových plánku...řeknu to asi takhle.Pro moje účely jsou moc luksusní a nedovolil bych si je prznit
děkuji T.

Takže si nedovoluji tě s tím vůbec zatěžovat.
PS ovšem to co jsem od tebe získal je stále v provozu a plně realizované...takže nic nepřišlo vniveč.To by tě snad mohlo těšit.Přez zimu se chystám po návštěvách tak ti pak pošlu fotky..
Já s tím začal...pak se to někomu zalíbilo...a už se to přesouvalo novému majiteli :lol: ...s kterého se stal vášnivý modelář
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 říj, 2011 12:41 pm

Mě osobně by se velmi líbilo toto:
http://juroh0.rajce.idnes.cz/TT_140x160#plan_04_2.jpg
bohužel se ale obávám,že mě se to tam nevleze :(
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 říj, 2011 12:50 pm

radekkrupka píše:Také moc nechápu, jaké reakce jsi čekal? Popíšeš jakousi ideu, jakým směrem se budeš ubírat. Není co komentovat?

Jo ještě jedna věc přímo k tobě...před časem jsme spolu zdárně dali dohromady příhradový most..a ten je teď na TV a jen se na něj práší...další motivace pro stavbu :mrgreen:
Stavby ktere jsem zdárně zmákl poprvé v životě jsem z domů pochopitelně nedal...Velmi kladný citový vstah
Tomáš

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 06 říj, 2011 1:39 pm

Tomáš píše:Mě osobně by se velmi líbilo toto:

Aspoň něco z čeho se dá vyjít.
Při pohledu na 3D obrázek Jurova kolejiště, mě napadla jedna myšlenka. Mám ji jen na papíře, ve velmi hrubém náčrtku. Pokud se večer dostanu k PC zkusím načrtnout v něčem inteligentnějším než je painbrush.
Námět vychází z kolejiště přístupnného ze všech (3 stran) kolejiště je napříč předěleno kulisou nebo horským hřbetem. Píšeš o umístění na stole...
Je to pro dva výpravčí (děti) každý obsluhuje jednu stanici + strojvedoucí (rodiče), takže zábava pro celou rodinu včetně mamčy :D.
Základem jsou dvě spojené smyčky. V každé smyčce je jedna stanice, spíš stanička, Kvůli velikosti to je spíš na lokálkový provoz. Smyčky jsou v různých výškových úrovních spojené tobogánem (dvojitým s kolejovými spojkami). Vyjma výhybek na tobogánu zde SN není. Stanice si vzájemně slouží jako skryťák resp. zásobárna vlaků, jedna ze stanic (případně obě) může mít odbočku na hranu kolejiště pro případné připojení modulů nebo šuplíkové zásobárny vlaků. jediná nevýhoda je v asymetrickém rozdělení kolejiště (vyšší část vychází větší a ve spodní části příliš viditelné trati není).
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Tomáš » čtv 06 říj, 2011 1:53 pm

Michal Šuhajda píše:
Tomáš píše:Mě osobně by se velmi líbilo toto:

Aspoň něco z čeho se dá vyjít.
Při pohledu na 3D obrázek Jurova kolejiště, mě napadla jedna myšlenka. Mám ji jen na papíře, ve velmi hrubém náčrtku. Pokud se večer dostanu k PC zkusím načrtnout v něčem inteligentnějším než je painbrush.
Námět vychází z kolejiště přístupnného ze všech (3 stran) kolejiště je napříč předěleno kulisou nebo horským hřbetem. Píšeš o umístění na stole...
Je to pro dva výpravčí (děti) každý obsluhuje jednu stanici + strojvedoucí (rodiče), takže zábava pro celou rodinu včetně mamčy :D.
Základem jsou dvě spojené smyčky. V každé smyčce je jedna stanice, spíš stanička, Kvůli velikosti to je spíš na lokálkový provoz. Smyčky jsou v různých výškových úrovních spojené tobogánem (dvojitým s kolejovými spojkami). Vyjma výhybek na tobogánu zde SN není. Stanice si vzájemně slouží jako skryťák resp. zásobárna vlaků, jedna ze stanic (případně obě) může mít odbočku na hranu kolejiště pro případné připojení modulů nebo šuplíkové zásobárny vlaků. jediná nevýhoda je v asymetrickém rozdělení kolejiště (vyšší část vychází větší a ve spodní části příliš viditelné trati není.

Ono by se dalo klidně vycházet ze všech Jurových plánků..pokud se vlezou
http://juroh0.rajce.idnes.cz/TT_140x160#
i námět z první strany by šel...
Nejde o to vymýšlet něco úplně od nuly,jen třeba uspůsobit nějaký projekt mým požadavkům.
Ten plán z první strany ...ano..ale něco mu dodat aby měl šmrnc...logigu nehledám
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 07 říj, 2011 2:40 pm

Tohle od Milana se mi líbí.Když se upraví na můj rozmět..mohlo by to být fajné
Přílohy
já022a.jpg
já022a.jpg (66.13 KiB) Zobrazeno 4907 krát
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 07 říj, 2011 3:13 pm

Tohle kolejiště by šlo smrsknout o 40cm..tedy z 200 na 160cm ?
http://img839.imageshack.us/img839/2152 ... ota001.jpg
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 07 říj, 2011 4:57 pm

Takhle nějak by se mi to líbilo :idea: ..otázkou ovšem je vlezlo by se mi to na plac ?? ještě bych to musel poladit,ale pokud se mi to tam nevleze,není důvod se tím zabývat.
už nebudu otravovat,ale třeba se někdo vyjádří :wink:

Levá strana by byla dost těsná..kolej nejvíc vně by vedla na "skále" a postupně by klesala..až by se dala rozumě napojit..
Horní stanice malá jen pro motorák + malá vlečka s T444
Dolní stanice je otázkou,asi dle možností a místa
Hlavní tunel vzadu skryťák na výměnu vlaků...přístup zezadu
Přílohy
plánek moje TT.jpg
plánek moje TT.jpg (36.4 KiB) Zobrazeno 4866 krát
Tomáš

Příspěvekod radula63 » pát 07 říj, 2011 5:34 pm

Nějak jsem nepochopil tu spodní stanici. To je jen úvrať? A ta kolej u dolního okraje je jen trať? Jen že to nemám nijak propojeno. Jinak si myslím, že se to tam nevleze (na tu plochu).
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Tomáš » pát 07 říj, 2011 5:43 pm

radula63 píše:Nějak jsem nepochopil tu spodní stanici. To je jen úvrať? A ta kolej u dolního okraje je jen trať? Jen že to nemám nijak propojeno. Jinak si myslím, že se to tam nevleze (na tu plochu).

No jak jsem psal ..pokud se to na plochu nevleze nebudu se tím zabývat..jinak by to bylo propojený...spíš jsem chtěl ukázat vlastní představy..
skoro vždy bývá hlavní trať okruh a odbočka vede do koncové stanice.Já chtěl mít tu odbočkovou stanici taky průjezdnou,ale asi mám smůlu
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště