Kuehn-modell 372 ČD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Kuehn-modell 372 ČD

Příspěvekod j p » úte 14 čer, 2011 1:23 pm

Nekteri to berete zbytecne tragicky.
Budte radi, ze vam Kuehn dava alespon nadeji.
Zatimco ja marne cekam od tehoz vyrobce byt i jen na oznameni zameru nekdy v blize neurcenem budoucnu vyrabet 372 CSD. (lhostejno zda v modre nebo vinove verzi)
Mozna to nakonec dopadne tak, ze objednam 372 CD a verzi CSD z ni udelam. Treba pujdou loga umyt lihem... a chybejici tabulku na bocnici treba nekdo udela v leptu.
Patra totez. Formy p. Kuehn ma, zamer vyrabet je neni (resp. neni oznamen), natozto termin....
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod Jarda H. » úte 14 čer, 2011 1:31 pm

j p píše: ... .. a chybejici tabulku na bocnici treba nekdo udela v leptu.
Patra totez. Formy p. Kuehn ma, zamer vyrabet je neni (resp. neni oznamen), natozto termin....

ad 1) tabulku ti dle požadavku udělají Bankovi, jen se s nimi domluvit (na burze nebo mailem, telefonem)
ad 2) na patráky ČSD nečekáš sám, je nás více - nějakou informaci jsem získal od DS Model a zatím to stále vypadá víc než špatně ......
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » úte 14 čer, 2011 1:39 pm

rendo píše:neberte to zlom...ale ked sa ide vsetko mazat(co nevyhovuje niekomu)...vsak je to diskuzne forum(aspom to bolo)-kazdy ma pravo povedat svoj nazor...to uz rovno sa moze zmazat cele vlakno Kuehn-modell 372 ČD...vsak zatial neni ani model...a bohuzial ani zaruceny termin(a ked niekto napise,ked vyprsii nejaky X termin-nejake negativum..tak to zmazete...tak som zvedavy o com sa teraz bude diskutovat!(je tiez cakam 1,5 roka na 372 nic zle som nenapisal,aj tak ste to zmazali.....to je moj nazor na danu vec

To je ale často bohužel nepochopeno - každé diskuzní fórum má svá pravidla - ať psaná, či nepsaná - a tyto by měly být dodržovány jeho uživateli. O chodu fóra do jisté míry rozhodují jeho admini a moderátoři.

Toto primárně není diskuzní klub, kde by si každý měl dokola hlásat svoje výkřiky do tmy (jak jinak to nazvat?), ale mělo by sloužit jako zdroj poznání, inspirace a výměny zkušeností. Proto bylo vytvořeno a také pro to slouží. Jsou jiná fóra s podstatně přísnějšími pravidly. Co na fóru má být a nemá být je diskutabilní, v konečném důsledku o tom ale rozhoduje admin nebo moderátor. Díky Jardo, že se o to staráš - máš moj podporu.

Pokud má někdo potřebu stále dokola jenom kritizovat (oprávněně-neoprávněně, jak se to vzme), založte si nějaké vlákno v Off-topic. Já myslím, že řadu lidí výlevy tohoto typu nezajímají a tudíž toto vlákno nebudou číst a budou ušetřeni. Já budu jedním z nich...

Navíc mi principielně vadí - ač je to každého "právo" - když se někdo prvoplánově naváží do malovýrobců (zvlášť českých), protože se jim něco nepovedlo, nebo že nesplnili předem ohlášený termín. U těchto lidí oceňuju jejich odvahu a jsem rád, že takto investují svůj čas a peníze do nečeho, u čeho nikdy není zaručen úspěch. To, že výrobce nesplní termín, je ztrátou a komplikací pouze výrobce, nikoli zákazníka. Nebo se mýlím?
radekkrupka

Příspěvekod vlk30 » úte 14 čer, 2011 3:47 pm

Vazeni panove o cem se ted diskutuje o mazani prispevku,kdyby nikdo nic nemazal nebo nechtel mazat tak o tom nediskutujem.Pokud prispevek tedy neni vulgarni tak tu mohl zustat treba by to k necemu bylo dobre.Trochu mi to zavani casy kdy masinky meli ha sobe hvezdy :D
vlk30

Příspěvekod DS Model » úte 14 čer, 2011 3:59 pm

na patráky ČSD nečekáš sám, je nás více - nějakou informaci jsem získal od DS Model a zatím to stále vypadá víc než špatně ......

no ono to není tak zlé, jak to vypadá. Kuehn tyto patra rozhodně vyrobit chce. Problém je, že jsou jiné projekty, které mají prioritu. A myslím, že až budou venku, budete mile překvapeni :-)

ds
DS Model

Příspěvekod Eda1975 » úte 14 čer, 2011 6:05 pm

Je známé, že Kuehn-modell dělá hlavně novější epochy. Asi naštvu všechny nepřátele Najbrta, ale přesto se zeptám : plánuje Ing. Kuehn také výrobu Bdmteeo pro nás šestiepocháře?
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod DS Model » úte 14 čer, 2011 6:16 pm

Pokud o ně obchodníci projeví zájem, tak proč ne?

ds
DS Model

Příspěvekod olik » stř 15 čer, 2011 5:05 pm

Dobry vecer Vsem pratelum velikosti TT
Neda mi to ale musim reagovat na hanlive odpovedi na me prispevky,zvlaste pak od Radka Krupky.
Jsem modelarem v TT jiz 30 let,za tu dobu jsem si zvykl skoro na Vse,zvlaste pak na cekani v dodacich lhutach ruznych vyrobcu.A musim rict ze poslednich par roku tu mame hodne NOVEHO ale zaroven ne zaruceneho.
Ano kazdy kdo zacne s maloserii se vystavuje risiku ze bud zaboduje nebo zkrachuje.
Kdyz zde pisi o nedostatcich ruznych firem,tak tim chci dat najevo to ze neni neco v poradku!!!!!
Ale myslim si ze nejsem pesimista jak se nekomu zda,ale jsem naopak clovek ktery se snazi ukazat na nejaky nedostatek,zaroven musim rict ze i rad ocenim klady, je urcite dost lidi co me zna a kterym jsem pomohl kdyz jsem mohl.
Take si myslim ze kdyz nekdo zaveli smazte ten prispevek od Olika a Vy ho smazete tak se vracime do doby TOTALISMU a pokud je tomu tady tak tak me prosim smazte jako clena.......Protoze SOUDRUHU tady nikomu rikat nechci a ani nebudu!!!!
Posledni co chci dodat je ze jestli se nejaka firma odvolava na nejakou zavadu z Ciny tak je to jeji chyba ze dela tam kde dela,u firmy Kuehn stale poslouchame ze model nesedi s originalem?to uz je tedy asi nejmene po 4 prestrikany nebo jak to mam chapat ????Ja sam pracuji pro Nemeckou firmu a pokazde mam termin a kvalitu za kterou si musim stat,jinak nedostanu zaplaceno!!!!!
Pokud nekdo ma neco vuci me osobe at mi napise na Oliver.com@seznam.cz ,nebo zavola na 721190340 rad kazdemu zdelim svuj nazor nebo nove poznatky v nasem TT,mam to totiz dost casto z prvni ruky.
P.S; pan Krupka kdyz je ze SOKOLOVA tak az sem zase prijede a najde si cas tak bych ho moc rad pozval na navstevu a ukazal mu TY zmetky o kterych jsem tu obcas psal.
Jinak Vase HOME PAGE je na slusne urovni , to ocenuji...........................Petr
olik

Příspěvekod radekkrupka » stř 15 čer, 2011 6:58 pm

olik píše:Neda mi to ale musim reagovat na hanlive odpovedi na me prispevky,zvlaste pak od Radka Krupky.

Nehodlám tady před ctěným publikem prát špinavé prádlo a vést nějakou osobní válku. Nemám to zapotřebí. Moji odpověď naleznete v SZ (kam patří). Víc už tady k tomu psát nebudu.
radekkrupka

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 01 srp, 2011 4:32 pm

prosím nekamenovat čekám ,jen nic nového nikdo nic neví? :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod volda » pon 01 srp, 2011 7:37 pm

Tkadlec Jaroslav píše:prosím nekamenovat čekám ,jen nic nového nikdo nic neví? :wink:

Juni 2011: Wiederauflage Doppelstockwagen CD (Artikel 41263)
Juli 2011: BR103 orientrot mit grauem Lüfterband (Artikel 32522)
August 2011: Ellok 372 CD
Q3/2011: "Taucherbrille" in allen Farbvarianten
Q3/2011: Ellok 372 CD Cargo (Einmalauflage)
Q4/2011: E11 mit 6 Lüftergittern (Artikel 31620)
Q3/2011: Y/B 70 Wagen der MAV (1. Klasse)
Q4/2011: Teleskophabenwagen (Drehgestell Typ BA652 ist noch im Werkzeugbau)
Q4/2011: Farbvarianten der BR185: MRCE, BLS Cargo
Q4/2011: Y/B 70 Wagen der MAV (2. Klasse)
Q4/2011: BR180 DB Cargo (Einmalauflage)
Q4/2011: Y/B 70 Wagen DR grün
Ende Q3/2011: gerade und gebogene Gleiselemente sowie geraden Weichen (WL20/WR20)
Ende Q4/2011: Bogenweichen (BWL/BWR)
Ende Q1/2012: Flexgleis)
Ende Q4/2011: Diesellok V60
Q2/3 2012: Ellok der Baureihe BR111

měl by být tedka v srpnu
volda

Příspěvekod Eda1975 » úte 02 srp, 2011 6:37 am

na MBS visí plánovaný termín September 2011, tedy září :lol:
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod pospa » úte 02 srp, 2011 1:55 pm

Me v tom seznamu o Kuehna chybí Y-ka CD 2.třída.Tak jen doufam, ze casem bude a nedopadne to jako u Tilliga.
pospa

Příspěvekod Scoot » pon 12 zář, 2011 10:43 am

Navrhuji založit novou rubriku.."DRBY z VRBY" (ale asi by byla hned plná). 8)
Ale teď vážně:
Při nedávné návštěvě v Losnitz, jsem se ptal po české verzi Bastarda. Nebyl zde nikdo od Kuhena, jen vystavené modely. Dopídil jsem se, že Bastardy ČD jsou vyrobené, ale řeší se technický problém. U verze DR se mohlo stát, že při jízdě pod dráty došlo k ulomení a poškození polopantografu - sběrače. (kdo z nás jezdí pod dráty) :D
Na celém přístupu f. Kuhen, je vidět že chce mít opravdu dokonalé modely a nemají přístup „ UROB SI SÁM“
A tak by jsem dal f. Kuhen palec nahoru, že se k příp.problémům staví čelem.
:idea: ( nemám foťák ani loko, tak jen pro představu, šipka naznačuje směr jízdy a lomítko polopantograf)
←≥
Scoot

Příspěvekod j p » úte 13 zář, 2011 6:37 pm

Scoot píše:Navrhuji založit novou rubriku.."DRBY z VRBY" (ale asi by byla hned plná). 8)
Ale teď vážně:
Při nedávné návštěvě v Losnitz, jsem se ptal po české verzi Bastarda. Nebyl zde nikdo od Kuhena, jen vystavené modely. Dopídil jsem se, že Bastardy ČD jsou vyrobené, ale řeší se technický problém. U verze DR se mohlo stát, že při jízdě pod dráty došlo k ulomení a poškození polopantografu - sběrače. (kdo z nás jezdí pod dráty) :D
Na celém přístupu f. Kuhen, je vidět že chce mít opravdu dokonalé modely a nemají přístup „ UROB SI SÁM“
A tak by jsem dal f. Kuhen palec nahoru, že se k příp.problémům staví čelem.
:idea: ( nemám foťák ani loko, tak jen pro představu, šipka naznačuje směr jízdy a lomítko polopantograf)
←≥

Tak na tom je videt, ze pan Kuehn nema v tymu zadneho experta na marketing. Jinak by neresili problem s ulomenim a poskozenim sberace, ale rovnou zvysili cenu protoze tim ulamovacim sberacem zvysili modelovou vernost. V realu se preci take obcas poskodi nebo strhne sberac.
:mrgreen:
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)