Kolejiště TT - L 3,7x2,2 m - radekkrupka

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště TT - L 3,7x2,2 m - radekkrupka

Příspěvekod radekkrupka » úte 28 pro, 2010 5:14 pm

pekl024 píše:V jakým programu jsi to kreslil ? Vypadá to dobře :P

"Obyčejný" AutoCAD :)
radekkrupka

Příspěvekod pekl024 » úte 28 pro, 2010 7:01 pm

radekkrupka píše:
pekl024 píše:V jakým programu jsi to kreslil ? Vypadá to dobře :P

"Obyčejný" AutoCAD :)

Aha, dík
pekl024

Příspěvekod radekkrupka » pon 03 led, 2011 6:47 am

Menší fotogalerie shrnující podzimní pokroky...

Obrázek
radekkrupka

Příspěvekod Radek » pon 03 led, 2011 3:07 pm

Je to paráda. Je moc zajímavé dívat se na rostoucí kolejiště od prvních návrhů před řadou měsíců do dnešní podoby a doufám i dál. A je to taky motivující...
PS: Poraď prosím počítačovému negramotovi jak se umisťuje odkaz v podobě náhledu. :oops:
HO-II.-Ve stádiu oťukávání
Radek

Příspěvekod radekkrupka » úte 19 črc, 2011 7:48 am

Po delší době vás zase oblažím:

Konečně jsem po nesčetných konzultacích s nejmenovanými odborníky uzavřel kapitolu návěstidel. V každé stanici jsem pro zpestření zvolil jiný druh. Od dopravny D3 až po reléovku. Kolejiště bude osazeno světelnými návěstidly AŽD, modelově od mtbbus. Kliknutím na obrázky se vám zobrazí celý plánek...

V hlavní uzlové stanici bude reléová návěstní soustava s návěstmi závislými na výměnách. Vjezdy do stanice budou kryty úplným pětisvětelným návěstidlem se světelnou předvěstí. Na všech dopravních kolejích bude samostatné odjezdové návěstidlo sloužící i pro posun. Výjezdy z manipulačních kolejí do dopravních kolejí budou kryty posunovacími návěstidly, nejčastěji trpasličími. Vjezdové návěstidlo s předvěstí bude na kolejišti pouze na vjezdu z vedlejší trati. Na ostatních vjezdech budou tzv. "za tunelem", protože tunelové portály jsou příliš blízko zhlaví.

Obrázek

V odbočné stanici bude v provozu zjednodušená návěstní soustava pro vjezd a odjezd vlaků. Vjezdy do stanice budou kryty vjezdovými návěstidly s předvěstí. Výjimkou bude vjezd z lokálky, kde bude vjezdové návěstidlo bez samostatné předvěsti. Ve stanici budou osazena sdružená odjezdová návěstidla. Posun nebude návěstní soustavou zajišťen. I u této stanice bude jeden vjezd kryt symbolicky návěstidlem až za tunelem...

Lokálka do koncové stanice je koncipována jako trať D3, tudíž bez návěstidel. Koncová stanice bude označena lichoběžníkovou tabulkou, provoz bude řízen dispečerem trati pomocí drážního telefonu.

Obrázek
radekkrupka

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 19 črc, 2011 8:13 am

No chlape,to máš před sebou pořádný kus práce :D držím pěsti ať se Ti vše podaří dle Tvých představ. :lol: Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod radekkrupka » úte 16 srp, 2011 10:41 am

Plánování krajiny dospělo do stavu, kdy se na to dá dívat :) Dávám ctěnému publiku k nahlédnutí - kliknutím na oba obrázky uvidíte celý první nebo druhý segment kolejiště...

První segment: (už tu byl, ale doznal drobných změn)
Obrázek

Druhý segment:
Obrázek
radekkrupka

Příspěvekod radekkrupka » úte 16 srp, 2011 10:58 am

Pokud by chtěl někdo oba segmenty dohromady: :)

Obrázek
radekkrupka

Příspěvekod vlk30 » stř 17 srp, 2011 8:52 pm

Takove kolejiste je krasne,vicemene je to co jsi predstavuji mit doma nebo alespon jeho idea,jeste mozna aby bylo do U s vetsi moznosti vedeni trate mezi stanicemi,ale jinak super.Az bude hotove bude to uzasny.Preji mnoho zdaru pri realizaci a tise zavidim.
vlk30

Příspěvekod kvasha » stř 17 srp, 2011 9:28 pm

paráda. Držím palce. Jeden drobnej postřeh: Jen sleduju, jak zásadní na prostor je jedno velikostní měřítko. Dělám na podobném eLku (440 x 425 cm) v H0, fotím si z podobných úhlů, z podobné výšky nad kolejema ... a toho volného prostoru, který nedokážu na tvých fotkách vnímat .... jak jsem už zblblej od neustálýho přeměřování a pokládání na nečisto v H0 :D
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod radekkrupka » čtv 18 srp, 2011 5:40 am

kvasha píše:Jeden drobnej postřeh: Jen sleduju, jak zásadní na prostor je jedno velikostní měřítko. Dělám na podobném eLku (440 x 425 cm) v H0, fotím si z podobných úhlů, z podobné výšky nad kolejema ... a toho volného prostoru, který nedokážu na tvých fotkách vnímat .... jak jsem už zblblej od neustálýho přeměřování a pokládání na nečisto v H0 :D

Tomu trochu nerozumím, vysvětli :)
radekkrupka

Příspěvekod chameleon » čtv 18 srp, 2011 7:39 am

Radku ty tvoje výkresy to je skvělá prácička.. Chtěl bych se tě ale zeptat na motorový přestavníky Tillig - jak ti fungujou po delší době? Totiž přemýšlím kdy mám zakrýt skryté n. - jestli nemám jejich funkčnost nějaký čas zkoušet.. Zkracoval jsem dráhu přestavníku, a použil tvrdší osu. Co ty? Zaznamenal jsi kvalitativní rozdíl mezi starým a novým typem? Dík j. :wink:
chameleon

Příspěvekod radekkrupka » čtv 18 srp, 2011 7:55 am

chameleon píše:Radku ty tvoje výkresy to je skvělá prácička..

Škoda, že stavba a zejména elektro nejdou tak snadno jako kreslení :) To už bych měl doma druhé království železnic 8)

chameleon píše:Chtěl bych se tě ale zeptat na motorový přestavníky Tillig - jak ti fungujou po delší době? Totiž přemýšlím kdy mám zakrýt skryté n. - jestli nemám jejich funkčnost nějaký čas zkoušet.. Zkracoval jsem dráhu přestavníku, a použil tvrdší osu. Co ty? Zaznamenal jsi kvalitativní rozdíl mezi starým a novým typem? Dík j. :wink:

Noooo, já stále nemám funkční ovládání kolejiště, takže o nějakých zkušenostech nemůžu mluvit. Řekl bych, že starý a nový je úplně stejný, co se týče spolehlivosti a funkčnosti. Já mám ovšem kolejiště koncipované tak, že se ke všem přestavníkům dostanu i v budoucnu. Protože nemyslím, že bych to nepotřeboval...
radekkrupka

Příspěvekod kvasha » čtv 18 srp, 2011 7:57 am

radekkrupka píše:
kvasha píše:Jeden drobnej postřeh: Jen sleduju, jak zásadní na prostor je jedno velikostní měřítko. Dělám na podobném eLku (440 x 425 cm) v H0, fotím si z podobných úhlů, z podobné výšky nad kolejema ... a toho volného prostoru, který nedokážu na tvých fotkách vnímat .... jak jsem už zblblej od neustálýho přeměřování a pokládání na nečisto v H0 :D

Tomu trochu nerozumím, vysvětli :)

no prostě se nestačím divit, kolik se ti toho na 3,7 metru vejde .... :-)
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Příspěvekod radekkrupka » pát 19 srp, 2011 6:33 am

kvasha píše:no prostě se nestačím divit, kolik se ti toho na 3,7 metru vejde .... :-)

Inu - Die ideale spur :) Holt se mi tam toho vejde 1,38x víc :)
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště