Nahrání zvuku do dekodérů

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Nahrání zvuku do dekodérů

Příspěvekod JM » pon 15 srp, 2011 7:48 am

Petr-ano, mne například nahrával M152.
JM

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 15 srp, 2011 8:34 am

A je to skutečně M152 a ne co "jen" jako šukafon má hlučit? Co vím "origo" M152 dělá/l Ungr a od lonska Artol. Pokud je to autentický zvuk m152, nahraný grátis, tak je to bomba a není co rešit odkud brát dcc "výzbroj" do mašin!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pon 15 srp, 2011 8:41 am

Jinak co vím, tak moravskými luhy a háji už kolují zvukový dekodéry na tyhle mašiny - rosnička, mráča/brejlík, m152, m131, čmelák. Nemá to taky původ u L. Schmidta? Mám to od klientů co ke mě dávaj tyhle mašiny na dodělávky a patinaci...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Ferda » pon 15 srp, 2011 9:17 am

Petr Zatrepalek píše:A dodal Libor Schmidt i zvuky českých mašin? Německý není tak velký problém nahrát si sám...

Z nabídky ZIMO a Artol. Je fakt, že třeba Serjoha se platí extra a má německé hlášení.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Houmr » pon 15 srp, 2011 9:53 am

Ferda píše:Je fakt, že třeba Serjoha se platí extra a má německé hlášení.

Máte někdo toho Sergeje v Zimo, celkem by mě zajímalo srovnání s ESU
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Ferda » pon 15 srp, 2011 10:12 am

Houmr píše:
Ferda píše:Je fakt, že třeba Serjoha se platí extra a má německé hlášení.

Máte někdo toho Sergeje v Zimo, celkem by mě zajímalo srovnání s ESU

ZIMO mám, ale nemám ESU a k tobě je to trochu z ruky :cry:, takže srovnávat bude docela těžké.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod JM » pon 15 srp, 2011 12:19 pm

Petr Zatrepalek píše:A je to skutečně M152 a ne co "jen" jako šukafon má hlučit? Co vím "origo" M152 dělá/l Ungr a od lonska Artol. Pokud je to autentický zvuk m152, nahraný grátis, tak je to bomba a není co rešit odkud brát dcc "výzbroj" do mašin!

Ten co nahrával mne je zvuk M152 od Artolu. (doufám, že se bavíme o stejném p.Schmidtovi :) ).
Konkrétně je tady: http://www.youtube.com/user/olaala66#p/u
JM

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 15 srp, 2011 7:44 pm

Mam zvuky 810, 754, 751, 721, 556 a 498 pro Zimo. Muzu to nahrat a vyvesit na youtube pokud bude zajem. Zimo dekodery jsou "zamcene" CVckem a pak jsou prehrat. Ten zvuk pro 810 od Artolu je asi nejlepsi z tech novych. Ted zrovna ozvucuju cca 30 Hektoru, tak to mohu nahrat taky. Sergej lze take, ale jde to pouze za poplatek a se specialnim kodem. Pokud nekdo bude chtit, tak mam velkou zasobu dekodru MX645R z brejlaku ROCO za 2200,- i s repro. Ozvete se kdyztak mailem. K puvodnimu dotazu. U ESU a ZIMO lze zvuky prehrat a nahrat i kdyz jsou zabudovane v loko. Nepouzivejte repro ZIMO 8x12 ty jsou naprd, ale 10X15 jsou super a vejdou s vsude (i Bejcek, Hrboun - zde je vsechno v kotli a neni nic videt, Hektor apod.) Ted uz jedu temer vse v Zimo, ESU jde do pozadi, i kdyz je nezartacuju.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod spikeHO » úte 16 srp, 2011 1:05 pm

Petr Zatrepalek píše:Jinak co vím, tak moravskými luhy a háji už kolují zvukový dekodéry na tyhle mašiny - rosnička, mráča/brejlík, m152, m131, čmelák. Nemá to taky původ u L. Schmidta? Mám to od klientů co ke mě dávaj tyhle mašiny na dodělávky a patinaci...

M131 bych bral všemi deseti :D snažil jsem si zvuk udělat sám v ZSP http://www.zimo.at/web2010/documents/ZSP%20Sound%20Programmer%20Manual%20Ver%203.pdf
Ale nemám dostatečně kvalitní zvukové stopy. Sám nemám příležitost kvalitní zvuky si nahrát a co jsem našel na netu nestačí. Takže jestli je M131 do Zimo dekoderů od někoho zpracován, rád za něj i zaplatím :D Pokud máte někdo info u koho by se dal sehnat, dejte prosím vědět :mrgreen:
spikeHO

Příspěvekod Jacek » úte 16 srp, 2011 6:26 pm

spikeHO píše:M131 bych bral všemi deseti :D

Ona je potíž, že M 131.1 má 4-stupňovou mechanickou převodovku, takže by bylo třeba zvuky nějak připravit. A ne, že by to nešlo.
Viz ukázka:
http://msts.jacek-modely.cz/ukazky/M131 ... hravka.mp3

Sice v ukázce nějak nejde zařadit dvojka :D , přesto je ale slyšet, že zvuky řazení jsou nezbytné.
V tomto je např. M 152.0 od Artolu naprosto mimo realitu, neřadí vůbec
Jacek

Příspěvekod spikeHO » úte 16 srp, 2011 7:55 pm

Jacek: musím se přiznat, že při hledání všemožných zvuků Hurvínka, jsem si stáhl i zvuky z tvých stránek :oops: a to se dá celkem použít. Ono právě v Zimo sound programmeru můžeš vytvářet vlastní zvukové kolekce. A například u diesela lze zvolit mechanickou převodovku a počet kvaltů. No a pak jen přiřadíš ty správné zvuky na to správné místo

Obrázek

Ale jednotlivé zvukové stopy musí být perfektně připraveny aby na sebe vše navazovalo. Rozhodně je to řešitelné. Ale zabere to spoustu času...
spikeHO

Příspěvekod Jacek » úte 16 srp, 2011 8:44 pm

spikeHO píše:Jacek: musím se přiznat, že při hledání všemožných zvuků Hurvínka, jsem si stáhl i zvuky z tvých stránek :oops: a to se dá celkem použít. Ono právě v Zimo sound programmeru můžeš vytvářet vlastní zvukové kolekce. A například u diesela lze zvolit mechanickou převodovku a počet kvaltů. No a pak jen přiřadíš ty správné zvuky na to správné místo

Ale jednotlivé zvukové stopy musí být perfektně připraveny aby na sebe vše navazovalo. Rozhodně je to řešitelné. Ale zabere to spoustu času...

Však taky ten systém wav souborů zvuků motoru v MSTS je prakticky stejný, až na různé závislosti na výkonu, poloze kontroléru, EDB, mixování více zvuků, atd. To dekodéry neumí. Řazení řešitelné je, bude to chtít asi vytvořit wav soubory obsahující rozjezd i s řazením. Ta M 152.0 např. na první a druhý stupeň (hydromechanika) jede na plné otáčky motoru. Pak se ale zařadí druhý blokovaný stupeň a motor je spojený s nápravou čistě mechanicky, mění otáčky podle rychlosti jízdy.
Chce to hlavně ten čas, metody tvorby by byly
Jacek

Příspěvekod Pája » úte 16 srp, 2011 9:10 pm

Jestli se vám to povede ,,Fachmani",dejte vědět,beru zvuk do M131 všemi 21 .
PS: vzhledem k tomu,že jsem státní zaměstnanec,tak sice jen skromně,ale přesto bych i přispěl na vývoj zvuku do ZIMO dek. .
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod spikeHO » úte 16 srp, 2011 10:02 pm

I závislosti na výkonu umí! Teda alespoň zimo. To už se potom nastavuje v příslušných CV. A funguje to úžasně.
spikeHO

Příspěvekod GaborM » stř 17 srp, 2011 9:07 am

spikeHO píše:I závislosti na výkonu umí! Teda alespoň zimo. To už se potom nastavuje v příslušných CV. A funguje to úžasně.

Toto by ma zaujímalo. Máte na mysli oblasť CV 276-286? Ďakujem.
Už som sa s tým hral, ale zatiaľ narážam na problém simulácie zaťaženia. A tiež narážam na problém, že hocktorá dieselová lokomotíva má úplne iný zvukový prejav keď ťahá vlak do kopca a iný keď by ten istý vlak ťahala po rovine. To sú dve rôzne nahrávky, medzi ktorými by sa bolo treba pripínať podľa záťaže, samozrejme s príslušnými prechodmi a to je naozaj problém.

Jacek píše:V tomto je např. M 152.0 od Artolu naprosto mimo realitu, neřadí vůbec.

Áno, uznávam, neradí vôbec.

Jacek píše:Ta M 152.0 např. na první a druhý stupeň (hydromechanika) jede na plné otáčky motoru. Pak se ale zařadí druhý blokovaný stupeň a motor je spojený s nápravou čistě mechanicky, mění otáčky podle rychlosti jízdy.

Toto je podľa mňa zatiaľ nerealizovateľné. Hlavne tá druhá pasáž, kde motor mení otáčky podľa rýchlosti. Urobiť zvukovú verziu plynulej regulácie otáčiek dieselového motora v dekodéry sa aspoň zatiaľ nedá.
GaborM

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi