MOL píše:TTmili píše:MOL: Co se madel ROCO týče (tj. ragulin, sergej) tak tam jsou ta madla na první pohled vylisována daleko tenčí a hlavně jsou to všechno madla zapuštěná. Stejně tak Piko má všechna madla zapuštěná, ale už se nedá mluvit o tenkosti. Navíc cena Piko modelů je o polovinu níž. Kuehn má u vypsaných modelů opět madla v zahloubeních a tenká, až na pár vyjímek kde jsou madla nezapuštěná opravdu dosazená. Ano Y/B-70 má madla také vylisovaná, trochu mi to vadí, ale madlo je potitěné a .
A máte ty modely k dispozici, nebo je to jen Váš sugestivní pocit? Ať koukám jak koukám, tak lokomotivy od Kühna mají naprosto stejná madla jako lokomotivy od ROCa, nevím co na nich vidíte zapuštěného! A to jak na čele, tak u dveří na stanoviště...
Proboha nevykat, vždyť jsme tady na tom fóru taková jedna velká modelářská rodina, kde se akorát nemají rádi sourozenci ve znamení TT a H0

.
Jinak abych odpověděl, sergeje a ragulina doma mám, tam jsou madla vylisována a vůbec mi to nevadí protože jsou zapuštěná a potisknutá (u sergeje až druhá série ale nevadí, furt jsou to madla, ne oslí uši). Piko mám doma krom 151 taky, takže taky vím o čem mluvím, u všeho jsou madla v prohlubních a potištěná. Prostě nic netrčí a není vidět že tam není ta mezera na prsty. Co se Kuehna týče, soudím podle 372, sice jí nemám, ale německou předlohu jsem si nastudoval (i podle fotek i v obchodě naživo) dostatečně důkladně abych viděl že madla jsou úplně stejná jako na sergeji = vyhovující. Co se ostatních mašin týče tak Herkul, u toho jsem měl pro pohledu přes sklo dojem že má všechna madla dosazovaná, a zbytek má madla minimálně potištěné.
Jediný na co nadávám jsou oslí uši alá brejlovec ROCO, nepřirozeně trčící, plná, tlustá a nepotištěná (u toho červeného to tolik nevadí). V žádným případě neříkám že má ROCO všechna madla špatná, ale trocha soudnosti by neškodila.