Moderátor: Michal Dalecký
MirekTT píše:.... Snad nechcete říct, že budete ke každé stanici na setkání vozit laptop....To doufám ne
![]()
![]()
MirekTT píše:Hm, hm, to je samé ESU, swičpilot a já nevím co. Dobře, je přestavník, ten je ovládán dekodérem, ale čím ovládám dekodér? Snad nechcete říct, že budete ke každé stanici na setkání vozit laptop, nebo snad dokonce vyťukávat na myši adresy a povelyTo doufám ne
![]()
![]()
MirekTT píše:Hm, hm, to je samé ESU, swičpilot a já nevím co. Dobře, je přestavník, ten je ovládán dekodérem, ale čím ovládám dekodér? Snad nechcete říct, že budete ke každé stanici na setkání vozit laptop, nebo snad dokonce vyťukávat na myši adresy a povelyTo doufám ne
![]()
![]()
Tomáš píše:Tak já nevím pánové,ale zdá se mi že jste vůči továrním přestavníkům zaujatí...Prvně mě zlanaříte na EW2..do té doby jsme k plné spokojenosti používal EW1 s magnetem BTTB..Tak ok,uznávám EW2.EW3 daleko lepší,ale neříkejte mě že přestavníky k těmto vyhybkách stojí všechny za prd.
depo201 píše:Tomáš píše:Tak já nevím pánové,ale zdá se mi že jste vůči továrním přestavníkům zaujatí...Prvně mě zlanaříte na EW2..do té doby jsme k plné spokojenosti používal EW1 s magnetem BTTB..Tak ok,uznávám EW2.EW3 daleko lepší,ale neříkejte mě že přestavníky k těmto vyhybkách stojí všechny za prd.
Tome, tak si kup 5 přestavníků tillig, klubo drátů a udělej si analogovej pultík, když si furt všechno zjednodušuješ![]()
Pro mě třeba je dnes daleko jednoduší propojit stanici s PC, než bastlit ty analogové krabice o milionu kabeláže, které se dělaly před dobou DCC. O táhlech ani nemluvě, to bych nezvládl už vůbec
Důvod je jednoduchý. Do celé stanice vedou od centrály 2 dráty signálu J a K a dva (nebo jeden) USB konektor do PC. Vše si během hodiny namaluju v programu a když nedejbože někdy přidám jednu kolej, tak pult v PC hned upravím jak potřebuju
Tomáš píše:Tak já nevím pánové,ale zdá se mi že jste vůči továrním přestavníkům zaujatí,....ale neříkejte mě že přestavníky k těmto vyhybkách stojí všechny za prd.
fulda píše:Teda normálně nečtu fóra která mají více než 90 stránek, ale na tuhle mne jeden tajnej agent upozornil![]()
Předpokládám, že všichni znají moje stránky: http://www.fucik.name/masinky/x/dcc4servo_v3.x.html (o víkendu je budu předělávat)
Předpokládám, že všichni vědí, že ten dekodér se postaví za cca 60,-
Servo kupuju za 50.- jedno, protože kupuju ty, kde je alespoň jedno kolečko kovové, né ty celoplastová za 35,-
Tak a teď jedna věc, kterou Mike Bolton udělal pro "moduláře" už v roce 2003. Jednalo se o takovou menší DCC centrálu s ovladačem a vším v sobě. Její hlavní vlastnost je v tom, že má na tvrdo matici do které se připojí přepínač - klasické řádky a sloupce. Tím se dostane adresa a centrála pak přehacuje příslušnou vyhybku (servo) podle toho jak se přestavuje vypínač.
Žádná vazba do kolejiště, jen ovládací pultík na panelu a dva dráty rozvedené mezi vyhybkama.
Zamyslete se nad takovou možností a pokud se rozhodnete to někdo vyzkoušet, dejte mi vědět. ()
airwar píše:Tvé stránky znám, tvé prográmátorské počiny taktéž (verzi 3,5 jsem zkoušel), ale ty ceny mě děsí, to musíš mít kontakt přímo na výrobce součástek a serv a nakupovat bez marže, protože ten tvůj dekodér mě u GME vychází bez plošňáku na 105 kč. ale i tak zajímavý počin.
Mě by ale zajímala jiná věc, co plošný spoj, dá se někde koupi, nechal jsi si ho někde dělat kde by nám ho případně také udělali, případně pokud jsi si ho dělal sám byl by jsi schopen ho udělat i pro nás v nějakém rozumném počtu. Přiznám se že plošňák jsem neofocoval a neleptal už cca. 20 let a nechtělo by se mě do toho pouštět.
MirekTT píše:Hm, hm, to je samé ESU, swičpilot a já nevím co. Dobře, je přestavník, ten je ovládán dekodérem, ale čím ovládám dekodér? Snad nechcete říct, že budete ke každé stanici na setkání vozit laptop, nebo snad dokonce vyťukávat na myši adresy a povely To doufám ne
fulda píše:airwar píše:Tvé stránky znám, tvé prográmátorské počiny taktéž (verzi 3,5 jsem zkoušel), ale ty ceny mě děsí, to musíš mít kontakt přímo na výrobce součástek a serv a nakupovat bez marže, protože ten tvůj dekodér mě u GME vychází bez plošňáku na 105 kč. ale i tak zajímavý počin.
Mě by ale zajímala jiná věc, co plošný spoj, dá se někde koupi, nechal jsi si ho někde dělat kde by nám ho případně také udělali, případně pokud jsi si ho dělal sám byl by jsi schopen ho udělat i pro nás v nějakém rozumném počtu. Přiznám se že plošňák jsem neofocoval a neleptal už cca. 20 let a nechtělo by se mě do toho pouštět.
Mno nakupuju občas ve větším a mám dobré vztahy přímo s číňanama. Ale ani těch 105,- není zase tak špatná cena.
Co se týká plošňáku, mám na stránce i brd soubor pro výrobu (v tom zipu). Já normálně dělám kusové plošňáky u Kohouta, protože to mám blízko k baráku. Nicméně si nemyslím, že by byl nějak světovej v cenách. Já budu několik nechávat přidělat v srpnu, ale zase to budou jen jednotky kusů. Pokud jich chceš na celou modulovku, tak se podívej v okolí kdo ti je udělá levněji, to se přece musí vyplatit.
Lubomír píše:MirekTT píše:Hm, hm, to je samé ESU, swičpilot a já nevím co. Dobře, je přestavník, ten je ovládán dekodérem, ale čím ovládám dekodér? Snad nechcete říct, že budete ke každé stanici na setkání vozit laptop, nebo snad dokonce vyťukávat na myši adresy a povely To doufám ne
To já doufám že také ne, jelikož k modelaření přicházím také proto, abych si od počítače odpočinul. Chci omezit digitalizaci na nezbytně nutné minimum tak, aby trať ve II. epoše neztratila kouzlo své "mechanické" doby.
airwar píše:Lubomír žije. Huráááá....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník