Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod depo201 » stř 29 čer, 2011 9:15 am

Aleson píše:Potřeboval bych nějaké lehké "zaškolení" a vysvětlení některých věcí souvisejících s nastavováním určitých parametrů nejen ve zvucích.
Našel by se někdo ochotný v Brně a okolí, kdo by se podělil o své zkušenosti ?

Díky.

Toto bych také uvítal, přešel jsem z Lenze na Roco a zatím jsem nestihl programování dekodérů nastudovat. A jelikož se chystám na ozvučení parních loko, tak bych se velmi rád přidal.
depo201

Příspěvekod Tomas_C. » stř 29 čer, 2011 9:16 am

S nastavením dekodéru přes multimause problémy nemám jen ze zvukáčem zkušenosti nejsou...a v čem jedeš...TT??
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Tomáš » stř 29 čer, 2011 9:45 am

Tomas_C. píše:S nastavením dekodéru přes multimause problémy nemám jen ze zvukáčem zkušenosti nejsou...a v čem jedeš...TT??

Tak to já budu rád když mi pak trochu pomůžeš.Chystám se teď konečně koupit dva dekodery.Jeden bude lenz standard a druhej od Kuehnu.Co jsem pochopil tak mají svoje tovární číslo a já jim musím udělit nové číslo,kterým se pak bude hlásit do multimausu...ale nějak netuším jak to spáchat
http://www.ttmodelar.cz/index.php?optio ... Itemid=141

http://www.ttmodelar.cz/index.php?optio ... Itemid=140
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomas_C. » stř 29 čer, 2011 9:55 am

Dobře Tome nějak to domluvíme...když budete tři tak klidně u mě doma...jinak bychom se domluvili někde v hospodě...třeba toho 8.7. (asi už to tak dopadne) můžu vzít kousek kolej a myš a dát základní školení...
..jo a tome za stejný peníze si kup raději kuehn N45 nebo T65 (má více než dvě funkce)...pokud by jste chtěli výhodně cca kolem 580 korun můžu zakoupit na sebe....

...jo a pokud se teprv chystáš..tak nekupuj....do slunečnice můžu donést Kuehn N45...mám ted dva volný doma...
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Tomáš » stř 29 čer, 2011 10:06 am

Tomas_C. píše:Dobře Tome nějak to domluvíme...když budete tři tak klidně u mě doma...jinak bychom se domluvili někde v hospodě...třeba toho 8.7. (asi už to tak dopadne) můžu vzít kousek kolej a myš a dát základní školení...
..jo a tome za stejný peníze si kup raději kuehn N45 nebo T65 (má více než dvě funkce)...pokud by jste chtěli výhodně cca kolem 580 korun můžu zakoupit na sebe....

...jo a pokud se teprv chystáš..tak nekupuj....do slunečnice můžu donést Kuehn N45...mám ted dva volný doma...

ok to budu rád,zatím jsem ještě nic nekoupil...jo jinak toho 8.7. můžu také poskytnout zázemí u mě doma...žena děti pryč,hospoda vedle v domě,nebo naproti.mám džbán,kam se vejde 10kousků :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Aleson » stř 29 čer, 2011 1:47 pm

Nezlobte se, nechci aby to vyznělo nějak blbě, ale programování základních CV (a nastavení samotné Multimouse - jako síla podsvětlení displeje, editace
a případně mazání už zadané loko, editace adresy mašiny v CV1 a v knihovně .... ) to jsem celkem rychle pochopil z návodu a nevidím v tom žádný
problém. Ale narazil jsem na problémy , když jsem chtěl přiřadit tlačítkům na Multimouse konkrétní zvuky jinak, než je dáno. A chtěl jsem si pohrát s
nastavením hlasitosti jednotlivých zvuků - což znamená programovat registry s CV vyšším, než 255. Pak mě zajímá také nastavení různých vlastností pro
analogový provoz. Tam je potřeba vypočítat parametry převodem z dvojkové do desítkové soustavy. Tam si nejsem úplně jistý, jestli to správně chápu.
Taky mně není z anglického manuálu ke zvukovému dekodéru ESU 4.0 úplně jasný význam některých CV .....
Vzhledem k tomu, že Multimouse neumí číst stávající CV, nemůžu experimentovat a vracet se k původně nastaveným hodnotám. Potřeboval bych radu
od někoho, kdo si sám "ladí" jízdní vlastnosti, valstnosti zvuků a má ústřednu, která umí číst CV. Potřeboval bych se podívat, co tam bývá běžně
nastaveno .....

Budu moc vděčný, když se někdo ozve .....
Aleson

Příspěvekod Tomas_C. » stř 29 čer, 2011 2:49 pm

Aleson píše:... Ale narazil jsem na problémy , když jsem chtěl přiřadit tlačítkům na Multimouse konkrétní zvuky jinak, než je dáno. ....

to si musíš pohrát s funkční mapou nastavení daného dekodéru...tzn mít manuál k dekodéru a vědět jaké hodnoty jsou již nastaveny od základu...samozřejmě s počítačem je to mnohem snažší...ale manuál by měl mít udanou základní hodnotu konkrétních CV....mrknu se ti na ten manuál a uvidíme jestli ti budu schopen pomoct...
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod mnitka » stř 29 čer, 2011 5:50 pm

BANDO :!:
Co ten sraz :?:
Vzhledem k Lubomírovi bych byl za 1.7, má to skutečně daleko a času nazbyt taky asi nemá.
Co vy na to? :?:
mnitka

Příspěvekod depo201 » stř 29 čer, 2011 6:18 pm

můžu mezi 17-18:30 slíbil jsem už něco na sedmou co nemůžu zrušit.
depo201

Příspěvekod Tomas_C. » stř 29 čer, 2011 6:44 pm

Pokud by všichni ostatní tedy mohli..a ty Michale přijdeš jen na tu hodku a půl a bude ti to stát za to tak je to opravdu na zvážení to udělat tento pátek...už kvůli Lubomírovi, kterého jsem dlouho neviděli...
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod MirekTT » stř 29 čer, 2011 6:57 pm

Já tenhle pátek už bohužel nemůžu. Ale na mně se nevažte. Zvláště, pokud půjde o digitální setkání. Já o něm začnu spekulovat, až mi doma nebude stačit compact a to bude hodně za dlouho.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod mnitka » stř 29 čer, 2011 6:59 pm

Zkuste i vy ostatní napsat jak na tom jste, ať se společně můžeme rozhodnout jaký termín je výhodnější.

1.7
mnitka
Tomáš_C
Lubomír
depo201 (omezený čas)

8.7
mnitka
Tomáš_C
Tomáš
MirekTT
depo201
D

Nemyslím ,že setkání by mělo být digi.
Pro sebe jsem si chtěl veřejně stanovit cíle na dobu kdy kdy se neuvidíme a komunikace bude složitější.
Rád bych taky jenu stavebnici modulu pro tunelový modul.
Naposledy upravil mnitka dne stř 29 čer, 2011 7:46 pm, celkově upraveno 2
mnitka

Příspěvekod MirekTT » stř 29 čer, 2011 7:17 pm

Pátky můžu vesměs všechny, ale tenhle si manželka zamluvila dřív. Já jsem si od setkání sliboval tu domluvu výroby modulů.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomas_C. » stř 29 čer, 2011 7:22 pm

Domluva modulů a reč "fírera" (milane necenzuruj) je prvotní....
to digi nastavení dekodérů zabere tak hodku nebo míň a není nutnost....to jen na zaplnění programu...
Asi to stejně padne na toho 8.7
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod mnitka » stř 29 čer, 2011 7:25 pm

MirekTT píše:... Já jsem si od setkání sliboval tu domluvu výroby modulů.

i já očekávám to samé, samozdřejmě i jiným věcem se bránit nebudu.
mnitka

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava