od Aleson » stř 29 čer, 2011 1:47 pm
Nezlobte se, nechci aby to vyznělo nějak blbě, ale programování základních CV (a nastavení samotné Multimouse - jako síla podsvětlení displeje, editace
a případně mazání už zadané loko, editace adresy mašiny v CV1 a v knihovně .... ) to jsem celkem rychle pochopil z návodu a nevidím v tom žádný
problém. Ale narazil jsem na problémy , když jsem chtěl přiřadit tlačítkům na Multimouse konkrétní zvuky jinak, než je dáno. A chtěl jsem si pohrát s
nastavením hlasitosti jednotlivých zvuků - což znamená programovat registry s CV vyšším, než 255. Pak mě zajímá také nastavení různých vlastností pro
analogový provoz. Tam je potřeba vypočítat parametry převodem z dvojkové do desítkové soustavy. Tam si nejsem úplně jistý, jestli to správně chápu.
Taky mně není z anglického manuálu ke zvukovému dekodéru ESU 4.0 úplně jasný význam některých CV .....
Vzhledem k tomu, že Multimouse neumí číst stávající CV, nemůžu experimentovat a vracet se k původně nastaveným hodnotám. Potřeboval bych radu
od někoho, kdo si sám "ladí" jízdní vlastnosti, valstnosti zvuků a má ústřednu, která umí číst CV. Potřeboval bych se podívat, co tam bývá běžně
nastaveno .....
Budu moc vděčný, když se někdo ozve .....