Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
airwar píše:habaděj píše:Předně díky že jste mě umožnili, jakožto cizímu elementuzúčastnit se. Byl to perfektně strávený den. Přiznám se, po setkání s Vámi mě lehce svrbí ruce, ale objektivní a subjektivní okolnosti mě zatím asi nedovolí se k vám připojit… snad časem na něco přijdu, jak se zapojit
. Každopádně doufám, že jsem Vás neviděl naposledy.
My také doufáme že jsme tě neviděli na posled, a neboj, když ty nepříjdeš na to jak se zapojit, my něco vymyslíme.
Ono to kde nás může v budoucnu tlačit bota vpodstatě vyplavalo na povrch už na setkání, stavíme jednu staničku a budeme stavět další dvě (Lubomíra nepočítám, ten je soběstačný), a stanice jak známo jsou i staniční budovy - odbavovací budova, sklad, záchodky, strážní domky ... - to je zatím téměř pole neorané, a v budoucnu to bude sakra potřeba, přitom návrh a stavba domečků není finančně ani prostorově náročná, chce to jen najít si občas trochu času.
Taky padla myšlenka na to že to bude chtít les - les jsou stromky, a pokud budeme chtít zalesnit jeden metrový modul bude těch stromků potřeba spousta. Stromky se dají koupit (drahé) a nebo vyrobit, což ej opět prostorově a i finančně nenáročná činnost.
No a pak jsou zde tys krátké návěstní moduly, i ty spolknou nějaký čas a práci.
Není nutné hned stavět modul, dokonce není nutné vůbec stavět modul, a přesto může být tvůj přinos pro společný projekt veliký, stačí si jen najít tu svoji parketu.
MirekTT píše:Mně kupříkladu nejde pokládka kolejiva. Na domečky se docela těším. Není vyloučena ani kooperace na jednom modulu.
Už jste někdo zapřemýšlel nad Kobylím. Já jsem ho díky Michalovi opustil, takže námět je zcela volný. Navíc je to jediné nádražíčko na JM, které znám, co si zachovalo původní ráz. Ikdyž je okolí zdevastované a přišlo o manipulační kolej.
habaděj píše:... a to jsou ty subjektivní důvodyPřece jen mám cca 30 roků pauzu a nevím, jestli bych dokázal uspokojit Vaše vysoké nároky.
Ale teď vážně… domečky jsem nikdy nezkoušel, do toho jít samostatně to bych asi nenašel odvahu. Stromky by možná, pro začátek, mohla být schůdnější varianta. Někdy koncem zimy jsem si zkoušel zbastlit nějaké stromečky, jen tak ze zvědavosti jestli bych to dokázal. Koneckonců je můžu vzít k posouzení, až bude pracovní porada nad zrzavou vodou. Pak se uvidí jestli mě budete moct pověřit tak odpovědným úkolem
mnitka píše:Kdo nevlastní doporučuju stáhnout a nastudovat.
milan ferdián píše:A co vám brání postavit žst Čejč i se samostatnou odbočkouLokomotivní depo posunute na 8 kolej a tím pádem upravít i levé zhlaví nebo dle postavit dle originálu.Odbočka je bez odvratu.Když nepoužijete v případě potřeby odbočku,stanice může představovat mezilehlou.
depo201 píše:milan ferdián píše:A co vám brání postavit žst Čejč i se samostatnou odbočkouLokomotivní depo posunute na 8 kolej a tím pádem upravít i levé zhlaví nebo dle postavit dle originálu.Odbočka je bez odvratu.Když nepoužijete v případě potřeby odbočku,stanice může představovat mezilehlou.
zatím nám tchýně, manželky ani přítelkyně nebrání Milane
Čejč má 18 vekslí, na délku cca 4 metrové moduly. Jedině jako společný projekt. Pro jednoho je to ranec a celoživotní dílo.
Odbočku v plánu máme určitě.
airwar píše:Krom toho tebou navrhované Kobylí je dnes tuším tříkolejná stanička, a my bychom spíše potřebovali staničku tak o 5 kolejích abychom tam mohli odstavit jeden vlak a další dva prokřižovat aniž bychom porušili veškeré drážní předpisy.
milan ferdián píše:airwar píše:Krom toho tebou navrhované Kobylí je dnes tuším tříkolejná stanička, a my bychom spíše potřebovali staničku tak o 5 kolejích abychom tam mohli odstavit jeden vlak a další dva prokřižovat aniž bychom porušili veškeré drážní předpisy.
Potom nerozumím této poznámce....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků