Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 čer, 2011 9:47 am

mnitka píše:Ještě bych se rád omluvil těm kterým nebyla a není příjemná moje ironie, jízlivost, rýpavost.. :wink:

Si časem zvyknou :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Lubomír » pon 20 čer, 2011 9:50 am

Mnitko, ta pára je nádherná! Mimochodem, co myslíš těmi finescalisty?
Lubomír

Příspěvekod mnitka » pon 20 čer, 2011 10:16 am

...ta pára je nádherná

To je, stále víc se mi tyto věci líbí.

finescalista :arrow: to je jen takový můj rýpaneček :arrow: na jednom modulu bylo nutno vyřešit problém s nedodrženým rozchodem, důvodem byla úprava tilligových výhybek.
Přílohy
loko1.jpg
loko1.jpg (179.81 KiB) Zobrazeno 4308 krát
mnitka

Příspěvekod depo201 » pon 20 čer, 2011 10:39 am

mnitka píše:finescalista

hade! :mrgreen:
depo201

Příspěvekod airwar » pon 20 čer, 2011 10:42 am

mnitka píše:Bylo ověřeno sestavení, sjízdnost modulů. Chybělo mi však rozhodnutí kudy dál :!:
Takže za sebe zde prohlašuji: postavím smyčku s modulem tunelu :wink: ať se ten vývoj pohne drobátko dopředu. Co vy na to :?:

No tak kudy dál jsme opravdu neřešili, minimálně do vánočního setkání bych se soustředil především na odstranění restů a dokončení modulů, + rozpracování dalších projektů.

Ta myšlenka ze smyčkou v tunelu je myslím super, za mě jednoznačně ano, máš mou podporu.

Jinak nějaké co dál tam myslím padlo, Mirek přislíbil jednu stanici, já druhou, nováček Milan Svoboda udělá dva krajinné moduly, TomášC se pořád poohlíží po zatáčkách, myslím že do Vánoc práce dost a pak až to sestavíme si myslím budeme moci říct kde hlavně potřebujeme přidat.

mnitka píše:Ještě bych se rád omluvil těm kterým nebyla a není příjemná moje ironie, jízlivost, rýpavost... OMLOUVÁM SE :wink:

Hlavně se prosím neměň, těm co nesedíš by to stejně neocenili, a ostatní by mysleli že jsi nemocný ...
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod mnitka » pon 20 čer, 2011 10:46 am

depo201 píše:
mnitka píše:finescalista

hade! :mrgreen:

všimni si že jsem nejmenoval :wink: hihihi
mnitka

Příspěvekod mnitka » pon 20 čer, 2011 10:54 am

airwar :arrow: nějak nebyl čas Ti to říct.
Tomáši, mrkni na svůj modul z pozice TTmana tedy člověka stodvacetkrát zmenšeného. Všiml jsem si totiž, že terén máš nepřirozeně tvarován, sklony svahů máš moc prudké.
mnitka

Příspěvekod milan ferdián » pon 20 čer, 2011 11:00 am

Prosím,použivejte výraz oblouk :!: né zatáčka... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod airwar » pon 20 čer, 2011 11:50 am

mnitka píše:airwar :arrow: nějak nebyl čas Ti to říct.
Tomáši, mrkni na svůj modul z pozice TTmana tedy člověka stodvacetkrát zmenšeného. Všiml jsem si totiž, že terén máš nepřirozeně tvarován, sklony svahů máš moc prudké.

Chyběl čas a nebo odvaha? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mrknu na to doufám že to nemám směrem k traťi tam by to byl problém, musel bych upravovat. Pokud myslíš ten prudký kopec vpravo od toho průseku kudy povede silnice, tak tam by měla přijít ještě dodělat skála, to jsem jednak nestihnul a jednak nevěděl jak přesně na to. Konečně proto jsem tě také zpovídal jak si dělal ten svůj skalnatý pahorek, původně jsem uvažoval že použiji modelovací hmotu, ale zkusím asi tvou metodu za sádrou, výsledek mě příjde mnohem lepší. Něco kg sádry už jsem koupil, tak večer mohu zažít experimentovat, pouze barva skaliska bude spíše do hnědo-žluta, viz můj "oblázek" co jsme měl včera na srazu... :mrgreen:

Obrázek

Nejspíš tě zmátlo že ten modul je celý hnědý, ale to jsme dělal večer před modulením, a částečně také z důvodu toho aby z modulu neřval bílej toaleťák. :mrgreen:

Částečně jsem krajinou vycházel z tohoto místa (+ ještě jednoho místa o cca 1 km dál dke kříží trať polní cesta),to místo je to cca. 2 km za Moravskýma Bránicema směrem na Ivančice, kousek dál se nachází zastávka Ivančice-letovisko, bohužel na této fotce není ten kopeček vpravo tak dobře vidět, ale můj záměr se doufám dá základně pochopit. Jak se s tím porvu, zveřejním fotky k posouzení.

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/850143.jpg
airwar

Příspěvekod MirekTT » pon 20 čer, 2011 12:08 pm

Hlavně se prosím neměň, těm co nesedíš by to stejně neocenili, a ostatní by mysleli že jsi nemocný

Tak tohle podepisuju 8) :wink:

No, co dál. Já myslím, že Martin se ptal nikoliv na další moduly, které postavíme, alespoň ty slíbené, ale možná na směr, kterým se budeme v budoucnu ubírat. Možností je několik:
- Chrlit moduly bez určitého cíle
- Nechrlit moduly, ale udělat pár pěkných finscale modulů - což s těmi mými půjde dost blbě :mrgreen:
- Dát formu budoucímu layoutu. Tedy nechaotické moduliště, ale smysluplná trať nejlépe znázorňující skutečnost. To už nyní půjde taky dost blbě. Avšak nejblíže tomu bude Lubomír a když si odmyslím svou nešikovnost, tak druhý nejblíže budu já se svými 5ti traťovými moduly a stanicí Velké Pavlovice, no a v těsném závěsu zamnou je Michal se svými Bořeticemi. Možná by bylo dobré se domluvit a do vzdálenější budoucnosti také naplánovat třeba odbočné stanice, aby se dalo zajet do Hevlína a do Lednice a nejezdilo se přes ně jakožto přes hlavní trať.
- Pak je zde možnost modelovat provoz, respektive bude možnost modelovat provoz
- Ještě mně napadá workšopničení, třeba stavba budov.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Lubomír » pon 20 čer, 2011 12:59 pm

Mirku, jenom prosím nebuď tak okatě skromný, když jsi postavil opravdu nádherný ocelový most s přímo pojížděnou spodní mostovkou.

Přátelé, jestliže tu lamentujete nad tím, jak dál, jeden návrh bych měl. Je mi jasné, že víte, kam to celé směřuji... :mrgreen:
Čím dál více se zajímám o trať Hevlín - Hrušovany - Střelice - Brno, tím více jsem do ní úplný blázen. Na této jediné trati je tolik zajímavě technických staveb, jako stěží najdete ve zbytku síti. Další zajímavost je překlenutí udolí vysokým náspem a klenutým cihlovým mostem přes potok Bukovina a cestu. Jedná se o km 132,5 - 132,9, pravostranný oblouk o poloměru 290m, výška násypu až 20m (!), je to kousek od Moravských Bránic směrem na Brno. Podélná délka (kolmo k ose koleje) tohoto klenutého mostu je až 60m. Zajímavé je, že násep ne navržen přes dva prameny, které musely být odvodněny sběrači do potoka v násypovém tělese. Někdy udělám podrobný průzkum. Viděl bych to po podélné redukci geometrie koleje 1:2 na dva metrové obloukové moduly...
Pakliže budu stavět dál nějaké další moduly, bude to právě z této tratě. Doufám, že se někdo časem přidá. (O airwarovi vím.)
Přílohy
02rezy.jpg
02rezy.jpg (27.58 KiB) Zobrazeno 4248 krát
01situace.jpg
01situace.jpg (46.56 KiB) Zobrazeno 4248 krát
Lubomír

Příspěvekod radekkrupka » pon 20 čer, 2011 1:04 pm

Lubomír píše:Čím dál více se zajímám o trať Hevlín - Hrušovany - Střelice - Brno, tím více jsem do ní úplný blázen. Na této jediné trati je tolik zajímavě technických staveb, jako stěží najdete ve zbytku síti. Další zajímavost je překlenutí udolí vysokým náspem a klenutým cihlovým mostem přes potok Bukovina a cestu. Jedná se o km 132,5 - 132,9, pravostranný oblouk o poloměru 290m, výška násypu až 20m (!), je to kousek od Moravských Bránic směrem na Brno. Podélná délka (kolmo k ose koleje) tohoto klenutého mostu je až 60m. Zajímavé je, že násep ne navržen přes dva prameny, které musely být odvodněny sběrači do potoka v násypovém tělese. Někdy udělám podrobný průzkum. Viděl bych to po podélné redukci geometrie koleje 1:2 na dva metrové obloukové moduly...

Ahoj,

neměl bys ty obrázky ve větší kvalitě? Zajímavý objekt, ale takhle tam není nic vidět :(
radekkrupka

Příspěvekod depo201 » pon 20 čer, 2011 1:11 pm

cíle musí zůstat pořád stejně skromné, je nás pořád málo a možnosti jsou omezené, u každého něčím jiným. v zásadě prostorem doma, finance, čas, nebo nemožnost převozu.

každej další člen, byť s jedním modulem bude vítán chlebem a solí :D, ale i ti osatatní bez modulů (a že jich bylo dost) přispěli víc než se čekalo. první setkání předčilo očekávání.
depo201

Příspěvekod airwar » pon 20 čer, 2011 1:17 pm

MirekTT píše:
Hlavně se prosím neměň, těm co nesedíš by to stejně neocenili, a ostatní by mysleli že jsi nemocný

Tak tohle podepisuju 8) :wink:

No, co dál. Já myslím, že Martin se ptal nikoliv na další moduly, které postavíme, alespoň ty slíbené, ale možná na směr, kterým se budeme v budoucnu ubírat. Možností je několik:
- Chrlit moduly bez určitého cíle
- Nechrlit moduly, ale udělat pár pěkných finscale modulů - což s těmi mými půjde dost blbě :mrgreen:
- Dát formu budoucímu layoutu. Tedy nechaotické moduliště, ale smysluplná trať nejlépe znázorňující skutečnost. To už nyní půjde taky dost blbě. Avšak nejblíže tomu bude Lubomír a když si odmyslím svou nešikovnost, tak druhý nejblíže budu já se svými 5ti traťovými moduly a stanicí Velké Pavlovice, no a v těsném závěsu zamnou je Michal se svými Bořeticemi. Možná by bylo dobré se domluvit a do vzdálenější budoucnosti také naplánovat třeba odbočné stanice, aby se dalo zajet do Hevlína a do Lednice a nejezdilo se přes ně jakožto přes hlavní trať.
- Pak je zde možnost modelovat provoz, respektive bude možnost modelovat provoz
- Ještě mně napadá workšopničení, třeba stavba budov.

Já chápu co Martin myslel, ale reálně při dosavadním počtu členů, počtu modulů, a době modulení si nemůžeme dávat zatím žádné extrémní cíle. V našem současném počtu nic moc extrémního nepostavíme, krom toho nechtěli jsme se nijak moc sešněrovávat ...

Vytvořit smysluplnou trať v současné situaci si neumím představit, i když z trochou fantazie...

Ty chceš stavět Velké Pavlovice a Michal staví Bořetice, to je kousek od sebe, mezi sebe můžete přihodit tvé moduly, za Michalovi Bořetice, respective jeho vjezdový modul by se dal dát můj modul (čelo sedí a když ho unormálním :mrgreen: ) a pak dosavadní moduly od Tomáše a Martina + případné Tomášovi zatáčky a Martinův tunel se smyčkou.

Lubomírovi bych do toho moc nekecal, toho bych připojil na kalhotový modul za tvé Velké Pavlovice. No a na druhou větev pak ty moje Lednice (což jsou 4 moduly), pak mám doma ještě jeden krajinný modul a ten udělám jako v rámci Lednice i s příslušnou krajinou.

Aby to mělo hlavu a patu chtělo by to mít mezi jednotlivýma stanicema vždy alespoň 5 metrů trati, což vyžaduje především krajinné moduly...

Já bych pořád rád postavil nějakou koncovou staničku (zatím Lednice), ale klidně postavím i nějakou rozumnou průjezdnou se 3-4 kolejema, pokud mě vymyslíte jakou a bude li se hodit da layoutu, stejně tak další krajinné moduly budu koncipovat tak aby seděli do layoutu. Ale asi by měl někdo klepnout do stolu a říct kterým směrem tedy půjdem, a tím nasměrovat nás i další příchozí.

Myslím, že na to jsi ty nejlepší autorita, takže pokud máš Mirku nějaký námět který ti příjde rozumnější než je Lednice, klepni do stolu, já se přizpůsobím.

Jinak bych navrhoval toto, sepíšu všechny naše dosavadní moduly a udělám ke každému základní nákres modulu s provedením krajiny. Plus zakreslím i všechny uvažované moduly. a z toho se můžeme pokusit vytvořit layout a pousoudíme co bude dál potřeba aby se nám to povedlo nějak ukočírovat.

PS: Já za sebe říkám že mě společný projekt zatím dost nadchnul, takže se nebráním tomu postavit moduly nad můj uvažovaný rámec, a stavět je tak aby vyhovovali společné vizi.

PS: Lubomíre další možnost je, že se vzdám Lednice a postavím nějakou další stanici z tratě kterou uvádíš (mám ji také rád) + krajinné moduly podle skutečné krajiny (v rámci možností normo modulů), ale jak říkám, chce to konkrétní návrh, já jsem ochoten se maximálně přizpůsobit

To depo201: přesně jak píšeš, zatím je nás relativně málo, ale o víkendu zdá se přibyl další člen, a i Martin se rozhodl dále angažovat, což považuji za úspěch, a pokud bychom zlákali mladého muže co chce doma stavět kolejiště na ploše 0,9x0,7 metru spíše ke stavbě dvou či tří modulů - třeba nějaké krajinky, byl by to na první půlrok docela dobrý úspěch.
airwar

Příspěvekod airwar » pon 20 čer, 2011 1:19 pm

Lubomír píše:...Doufám, že se někdo časem přidá. (O airwarovi vím.)

No zdá se že se jeden další našel, jeden kolega N-kař si chce zkusit dva krajinné moduly a pak by zkusil na délku poněkuk redukovanou verzi ivančického viaduktu. A to je myslím na tvé oblíbené tratí...

PS: tedy Hrušovany nad Jevišovkou nestavím ... :mrgreen: , ale jestli mě vybereš nějakou stanici mezi hrušovanama a Moravskejma Bránicema o rozsahu 3-4 koleje a rozumné délce tak se hlásím ...
airwar

PředchozíDalší

Zpět na Moduly