carodej píše:....takže se moc nediv že to tak dopadlo.
No já se právě dost divím, že to tak dopadlo. Vycházel jsem totiž z reportáže na Zababově, kde se o speciální horní frézce neříká nic a o speciální fréze také ne. Jelikož mám frézku Festool a frézu jsem použil CMT, domníval jsem se, že jde o dostatečné kvality, abych dosáhl alespoň na výsledek zveřejněný na Zababově.
Znovu opakuju, že frézování pražců je kokotina, když to jde mnohem levněji a lépe kotoučem. Dobře, kotouč je sice dražší, než fréza, ale zase je levnější pila, než frézka (zpravidla) a o životnosti kotouče v domácích podmínkách snad ani hovořit nelze, pokud s ním nebudem řezat kámen. Ten můj na fotkách přefikl už nejeden hřebík, těch fošen od malty a betonu, óesbéček a dřevotřísek ani nepočítám a dělá pořád čistý řez. Kdežto na frézu se nesmím ani škaredě podívat, aby se nestupila.
Za další mám dost problém připájet kolejnice k dělaným přažcům na přesno. Vyzkouším to origo podloží dobře zalité balakrylem a pokud to bude jen trochu fungovat, kašlu na kuprextit i vruty. Tyhle moduly co mám, jsou pájené všechny a budou sloužit jako cestovní. Pak chci cestovní tu stanici, ke které na setkání při sestavování a rozebírání nikoho nepustím a mám problém s pražci vyřešenej.