Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
MirekTT píše:Nevím jestli smím ale risknu to, protože autor vynálezu neměl odvahu na zveřejnění, ale já si myslím, že jde o super nápad, nebo alespoň o super podklad k dalšímu vývoji. Díky Markovi možná stojíme na prahu nového objevu, který zásadně změní výhybkovou politiku ve skrytých nádražích. (vy totiž o mně nevíte, že jsem celkem velký odpůrce výhybek ve skryťácích)
Markovi za tuhle fintu patří palec nahoru: http://marekho.rajce.idnes.cz/MODEL_MODULU_TOCNY-NAVRH/
Schválně koho napadne, jak by to šlo využít na menším průměru točny.
Genialita řešení totiž spočívá pouze v jednom pohyblivém prvku na mnoho odstavných kolejí. K tomu snad už není třeba co dodávat.
Zde Markův popis:
AHOJ,
nemůžu nereagovat na to koncové nádraží...(dosti složité) a velké..
Co takle točna...? ?(konečně)...
Konstrukčně stejně složité- možná jednodušší.., odpadají výhybky! , jeden člověk tam stejně musí sedět..
Byly by to čtyři části (do auta)- dvě na pant- +další dvě- takže dva sklopné díly.
DCC-modul smyčky...?( tak jako tak...)
Posílám to jen Tobě- co Ty na to? Není to blbost? ( Aby mě neukamenovali!!!! )
P.S.:
Nevím délku souprav v TT, ani kolik by se jich dalo nahustit na točnu o průměru 2m.
Ale na druhou stranu- každý vlak nemá 240 cm...
Marku promiň, dobré nápady by se neměli tajit
milan ferdián píše:Jiné řešení bez výhybek,zdroj sekce N-scale...
Lubomír píše:Jaký je vlastně důvod zaměnitelnosti?
Lubomír píše:Airwar: Pod pojmem koncová stanice si většinou představím stanici lokálkového typu. Podklady ke zdejším lokálkám Ti mohu poskytnout, ale tam asi nenajděš to pravé ořechové. Jinak to co jsi navrhl za kolejiště, je pěkné. Líbí se mi, že kombinuješ domácí kolejiště s modulovkou. Dle mého názoru ideální řešení mít doma sestavu a část z toho vozit v autě na setkání. Tak nějak bych to viděl i já.
Pokud jde o Tvé kolejiště: http://www.tomashora.cz/soubory/kolejiste.jpg
Více se mi koncová stanice líbí ta, co má obloukové zakončení. Jinak na koncové trváš asi zejména kvůli výtopně? To by se ti hodila třeba Zastávka u Brna, ale ta není moc pěkná. Kdybys tam postavil nějakou stanici z 244, to by nešlo?
Kterou část plánuješ jako úsek Střelice - Radostice? A kterou jako Krumlov - Bránice. Nějak si to nedokáži dát dohromady. Plány ber do Slunečnice, ať to můžem lépe probrat.
MirekTT píše:Co se týče sklonových poměrů na trati (myslím do kopce a z kopce) přece ani na normální trati nejde o nic dramatického a provoz na modulovce by to oživilo, ne jen sterilní jetí vlakem po rovině stejnou rychlostí. Zde souhlasím s Lubomírem.
airwar píše:dostat v rámci několika modulů o pár cm výš a pak zase spátky.
MirekTT píše:airwar píše:dostat v rámci několika modulů o pár cm výš a pak zase spátky.
Týká se to pouze maketových výsečí tratí ála Lubomír.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků