Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
MirekTT píše:Michale co blázníš, vždyť k žádným názorovým třenicím nedochází. Diskutujeme úplně stejně, jako vždycky. No, abych tedy debatu posunul dál, mám další problémík a bude se týkat nás všech.
Stanice a vjezdová návěstidla:
Jde o výtažnou délku ke vjezdovému návěstidlu, polohu výtažného kolíku a tím rozměr předstaničního návěstního modulu. A až bude víc traťových, zavedl bych i předvěsti. Mnitka polohy návěstidel a kolíků už předznamenal v hospodě a shruba z toho bysme měli vycházet.
Jsou myslím následující varianty:
a)Jako výtažný modul použít před stanici libovolný standardní traťový modul délky asi 80cm a za něj použít návěstní modul, vlastně ani ne modul, ale vložku s návěstidlem. Výhoda je univerzálnost používání jakýchkoliv modulů pro výtažné délky ke kolíku. Nevýhoda je, že je to natolik revoluční řešení, že je málokdo stráví a výtažný kolík by se musel zapíchnout nouzově někam do chomáčku trávy traťového modulu. Elektronika návěstidla by byla vyvedena přes konektor mimo vložný modulek.
b)Jako výtažný modul použít před stanici standardní traťový délky asi 80cm a za něj použít návěstní modul, který už by byl malý standardní návěstní modul malé délky (řekněme do 15-ticm, ale větší ne, to by postrádalo smysl) i s návěstidlem a kolíkem, přestavníkem a elektronikou.
c)Nebo do vybraných klubových modulů našich členů předchystat šachty a v případě jejich použití na výtažné je osadit návěstidlem na setkání. Nevýhoda je absence v případě neúčasti majitele předchystaného návěstního modulu na setkání.
d)Udělat ryze předstaniční vjezdové moduly řekněme do 50ticm i snějakým dalším něčím, např přejezdem apod. (upřímně tohle se mi líbí ze všeho nejmíň, pro neuniverzálnost použití takových modulků)
MirekTT píše: Pokusím se do příští hospody vyrobit návěstní vložku, jak bych si ji představoval... Stejně by šly řešit i předvěsti. Kabel by se vyvedl dospod pod návěstní vložku a elektronika a připojení by se řešila závěsně...
MirekTT píše: Líbí se mi zapichovací systém různých označníků. Pro každý layout se jejich poloha bude asi měnit. Možná by bylo dobré, abysme měli na modulech zapichovací místa vedle kolejí pro jejich umisťování. Třeba pár chomáčků trávy, kam by to šlo bez následků píchat.
freekey píše:airwar: Tvoje kolejiště se mi móóóc líbí. Asi to s drobnými úpravami obšlehnu (jiné uspořádání kolejí ve stanici na nemodulové části, úprava skryté stanice tak, aby byla možná jízda vlaků na obě tratě současně).
D píše:MirekTT
Já bych obecnou variantu navrhoval nějak takto:
1. Předvěstní modul - obsahuje značky a předvěst (délka modulu kolem 60 cm)
2. Návěstní modul - obsahuje vjezdové návěstidlo a označník (délka modulu kolem 20 cm)
Oba moduly by mohly mít celkovou délku běžného modulu (po spojení by šla udělat krabice s jiným modulem). Mezi nimi a nádražím by byly běžné moduly. Nevýhodou bude nutnost sjednocení několika následujících rozhraní.
lachttan.bastr píše:D píše:MirekTT
Já bych obecnou variantu navrhoval nějak takto:
1. Předvěstní modul - obsahuje značky a předvěst (délka modulu kolem 60 cm)
2. Návěstní modul - obsahuje vjezdové návěstidlo a označník (délka modulu kolem 20 cm)
Oba moduly by mohly mít celkovou délku běžného modulu (po spojení by šla udělat krabice s jiným modulem). Mezi nimi a nádražím by byly běžné moduly. Nevýhodou bude nutnost sjednocení několika následujících rozhraní.
Za prvé se omlouvám za mlácení slámy. Šlo mi jen o kompatibilitu ze Zababovem. Netvrdím, že má patent na rozum.
Atypům bych snažil co nejvíce vyhnout. Co takhle návěstní šachty 25 x 25 x dle potřeby mm. (míry hážu z hlavy) na vložení návěstidla včetně ovládání. Sjednotit to na světla i mech. Šachta by se mohla i překrýt trávou, kdyby pro návěstidlo nebyl důvod. Tohle vše na žolíku s normočely, aby šel dát kamkoli, ale klidně i na traťových modulech. Ovládání táhnout samostatným kabelem ze stanice...
+ možno kamkoliv dle situace
- nutno vymyslet šachtu a uchycení návěstidla v ní.
Lubomír píše:airwar: S těma vozidlama mi mluvíš z duše kluku zlatá... Jen ty M290.0 bychom mohly zkoordinovat. Já třeba první a Ty druhou, ať se při křižování v Bořeticích nepotkají dvě stejný čísla...
Ale teď vážně. Jak na tu Strelu? Vždyť na to nikno nic nedělá.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků