Já mám kolejiště pořád rozpracované, takže mi to zas až tak nevadí:-)
Brejle od Roca máte včas a jste naštvaní, že je jaký je. Prostě nemůžeme mít vše

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
ef605 píše:mě osobně prodlužování termínu vadí. Když někdo ohlásí novinku v roce 2010 a dodá ji až v roce 2011 po více jak roce, tak jsem z toho otráven.
MOL píše:Ds model: Doufám že to nebudou 1216 a traxxy, to by mě trefilo...
DS Model píše:... Jestliže se velká část z nás k výrobcům otočí zády a řekne si to samé, co předchozí přispěvatel, dojde k tomu, že své modely dostanou pouze ti, kteří si předobjednali + cca 10-15% váhajících. A zbytek máte smůlu. Počkáte si na další výrobní sérii, která se bude vyrábět až podle došlých objednávek.. Bude z toho mít radost výrobce? Nebude. Ale vy taky ne. A paradoxně, potrestáte sami sebe.
Tom120 píše:DS Model píše:... Jestliže se velká část z nás k výrobcům otočí zády a řekne si to samé, co předchozí přispěvatel, dojde k tomu, že své modely dostanou pouze ti, kteří si předobjednali + cca 10-15% váhajících. A zbytek máte smůlu. Počkáte si na další výrobní sérii, která se bude vyrábět až podle došlých objednávek.. Bude z toho mít radost výrobce? Nebude. Ale vy taky ne. A paradoxně, potrestáte sami sebe.
Tak to samozřejmě není pravda ... Jestli má někdo smůlu, je to výrobce, jehož obchodním záměrem je výroba a prodej modelů, nikoli zákazník! Chtít předobjednávky a pak odkládat termíny je prostě od výrobců prasárna! Kolik čeho mají vyrobit je věc marketingového oddělení, průzkumu trhu a reakce na objednávky I. série a průběžného doplňování skladu. To, že se k tomu přistupuje tak, že se vyrobí, co si někdo závazně objedná a pak má zákazník smůlu je pouze pěkné vydírání, pramenící z nekonkurenčního prostředí. Neznám další podobné výrobky, které by se museli nejprve závazně objednat a pak až s několikerým odkladem se výrobce uráčil něco dodat. Takle to fungovalo před 20ti a více lety. A vtip je v tom, že to není ani u modelářství. Např. firma PIKO dodává Herkulesy, Taurusy a vozy normálně. Mám od ní (v TT) mnoho výrobků a nikdy jsem nedělal žádnou předobjednávku! Je to pouze o neschopnosti Kuehna. A koncového zákazníka opravdu nezajímají problémy s jeho subdodavateli. To si má patřičně ošetřit. Když si objednám Škodu Octavii, tak je také stanoven nějaký termín výroby a u mnoha firem se jeho nedodržení rovná odstoupení od smlouvy. A můžou se 10x ohánět nedodanejma komponentama. Toť k fungování tržní ekonomiky.
PS: Co se mne týče, objednávku jsem nezrušil (ani jí rušit nehodlám), ale nebudu dále přistupovat na nějaké předobjedávky. HOWGH!
Donatelli píše:... Když to obrátím ke Škodovce, pročpak asi přestali dělat Fabii v provedení sedan? Protože je nikdo nechtěl. Je mi líto, že to tak je, ale musím se s tím smířit. ...
DS Model píše:... Ano, když budu mluvit za sebe, můžu si pořídit marketingové oddělení a spoustu manažerů na všechny možné tabulky. Ale garantuju Vám, že stejně nevyrobím včas a nebo za ty samé peníze.
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků