Kuehn-modell 372 ČD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Kuehn-modell 372 ČD

Příspěvekod milan ferdián » pon 21 úno, 2011 11:42 am

Joj Michale,už to slyším kde máš trolejové vedení ... :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Trainmaniak » pon 21 úno, 2011 11:47 am

Nejsem majitel, ani jsem to nefotil. Ale popravdě, napadlo mě to samé. :lol: Snad lidem dojde, že se jedná jen o dokumentační fotky. :)
Trainmaniak

Příspěvekod radekkrupka » pon 21 úno, 2011 12:41 pm

A to já jsem zase ten typ, který má priority

1) Cena
2) Jízdní vlastnosti
3) Vzhled
.
.
.
.
99) Zpoždění oproti termínu :)

Že bude model o 3/4 roku později mě opravdu netrápí...
radekkrupka

Příspěvekod volda » čtv 17 bře, 2011 11:39 am

Tak nám to tady nějak utichlo :)

Německý bastard už je na trhu,a určo už jej někteří mají,ale nikdo nic nepíše :P

Žádné chválení ani kritika :P

Já se přiznám,že jsem štastný majitel německé verze,a jediné co mě zarazilo je ten volant na stanovišti........
Trošku se mi model kymácí,ale to bude nejspíš bandážemi
Jinak model perfektní, klobouk dolů a doufám že to není (spolu s brejlovcem) poslední česká lokomotiva od této firmy :)
volda

Příspěvekod vorech » čtv 17 bře, 2011 10:33 pm

já čekám 2 kousky ČD někdy v dubnu (snad:-)) Takže rcenze čekám až déle:-)
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod mben » pát 08 dub, 2011 7:23 am

Ahoj,
když už jsme u Kuehna - dají se na jeho stroje sehnat něco jako náhradní díly? Jestli nevyjde levnji koupit díly na stavbu dejeme tomu ČD 150 než kupovat celou BR180?
Michal
mben

Příspěvekod Tomas_C. » pát 08 dub, 2011 8:09 am

mben píše:Ahoj,
Jestli nevyjde levnji koupit díly na stavbu dejeme tomu ČD 150 než kupovat celou BR180?
Michal

Zatím ji zde: http://www.kuehn-modell.de/ersatzteile.html nemají k dispozici ale ceny jsou vesměs stejný.
Rám 25, Motor komplet 25, oba podvozky 28 a plošná destička 18....vše v eurech a dohromady to dělá 96 éček...což je nějakých 2350 plus 10 E doprava...takže bez kastle je to drobínek levnější...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod mben » pát 08 dub, 2011 8:37 am

Zatím ji zde: http://www.kuehn-modell.de/ersatzteile.html nemají k dispozici ale ceny jsou vesměs stejný.
Rám 25, Motor komplet 25, oba podvozky 28 a plošná destička 18....vše v eurech a dohromady to dělá 96 éček...což je nějakých 2350 plus 10 E doprava...takže bez kastle je to drobínek levnější...[/quote]

Díky,
ano, v tomto případě je bezpředměntné. Celá mašina a možná z toho využiješ i víc.
Díky
Michal
mben

Příspěvekod Matijak » úte 26 dub, 2011 8:13 pm

Myslím, že problémy s dodacími lhůtami Kuehn nemá, protože jsem model objednával někdy na konci loňského roku a přišel už v únoru, to celkem ujde. A hodnocení, na které se někteří ptali? Zde:
Plusy:
Velká věrnost detailů, realističnost, slušný výkon a tah, jízdní vlastnosti, příznivá cena(já ho měl za 105 EUR)
Mínusy:
Já jsem na svém českém bastardovi žádné nenašel, snad jen některými z Vás kritizované dodací lhůty.
Matijak

Příspěvekod Eda1975 » stř 27 dub, 2011 6:33 am

Matijak píše:Myslím, že problémy s dodacími lhůtami Kuehn nemá, protože jsem model objednával někdy na konci loňského roku a přišel už v únoru, to celkem ujde.

Myslím, že problémy s dodacími lhůtami Kuehn má (jako každý v této branži), protože jsem model (bavím se o tři sedm dvojce) objednával 8.března 2010 a ještě nepřišel. Btw, původní lífrtermín byl 08/2010, posléze 01/2011, nyní se šušká o 06/2011.
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod DS Model » stř 27 dub, 2011 6:47 am

Eda1975 píše:
Matijak píše:Myslím, že problémy s dodacími lhůtami Kuehn nemá, protože jsem model objednával někdy na konci loňského roku a přišel už v únoru, to celkem ujde.

Myslím, že problémy s dodacími lhůtami Kuehn má (jako každý v této branži), protože jsem model (bavím se o tři sedm dvojce) objednával 8.března 2010 a ještě nepřišel. Btw, původní lífrtermín byl 08/2010, posléze 01/2011, nyní se šušká o 06/2011.

Pan Kuehn tento problém trochu nastínil v lednovém ŽM. Problém je v tom, že vyrábí u firmy, která vyrábí i pro další mašinkářské firmy z oboru a Kuehn zde není dominantním odběratelem. Stalo se mu tedy několikrát, že pokud do "jeho" fabriky přišel někdo z větších odběratelů, jeho výroba byla odsunuta. To je celé.
Bohužel, za "špatného" je v tomto případě Kuehn. :oops:
DS Model

Příspěvekod Eda1975 » stř 27 dub, 2011 8:42 am

Jj, ten článek jsem četl. Překvapilo mě, že podle dle snímků je p. Ing. Kuehn takový "mladý ucho" :lol:

Osobně proti němu nic nemám, naopak jsem rád, že je tu firma, která vytáhla na světlo boží nejen 372 / 180, ale i ryze česko - slovensko - (italskou?) mašinu a chápu, že jsou věci, které neovlivní. Nicméně, jak zde již bylo řečeno, my modeláři jsme velice trpělivý druh, nic jinýho nám koneckonců nezbývá :?
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod vorech » stř 27 dub, 2011 2:32 pm

Matijak píše:Myslím, že problémy s dodacími lhůtami Kuehn nemá, protože jsem model objednával někdy na konci loňského roku a přišel už v únoru, to celkem ujde. A hodnocení, na které se někteří ptali? Zde:
Plusy:
Velká věrnost detailů, realističnost, slušný výkon a tah, jízdní vlastnosti, příznivá cena(já ho měl za 105 EUR)
Mínusy:
Já jsem na svém českém bastardovi žádné nenašel, snad jen některými z Vás kritizované dodací lhůty.

Ty už máš doma 372?? :shock: :o :idea: :!:
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod olik » stř 27 dub, 2011 6:20 pm

Pan to asi popletl,kde by ji vzal :oops: :oops:
Je hezke ze stale omlouvame neco co neni nikomu pochopitelne ale to nevadi,Keuhn ma problemy s kazdym modelem ktery dela mu trva nejmene rok navic nez ho doda :| :| pan |Strup nam take mohl rict jak je to cele daleko.........a jeste si myslim ze tech 3500 za zvukovou je nejaky nesmysl,psalo se ze na zvuk to bude jen pripravene,nebo se neco zmenilo :?: :?:
olik

Příspěvekod DS Model » stř 27 dub, 2011 6:54 pm

olik píše:Pan to asi popletl,kde by ji vzal :oops: :oops:
Je hezke ze stale omlouvame neco co neni nikomu pochopitelne ale to nevadi,Keuhn ma problemy s kazdym modelem ktery dela mu trva nejmene rok navic nez ho doda :| :| pan |Strup nam take mohl rict jak je to cele daleko.........a jeste si myslim ze tech 3500 za zvukovou je nejaky nesmysl,psalo se ze na zvuk to bude jen pripravene,nebo se neco zmenilo :?: :?:

Ahoj oliku,
já neomlouvám, pouze vysvětluju. Je pravda, že termíny se Kuehnovi nedaří. Ale rozhodně to není proto, že by nechtěl termíny držet. Naopak. Pokud vím, je mu to velmi nepříjemné, přichází o peníze a je nucen si z pusy dělat trhací kalendář...ale jsou prostě věci, které neovlivní...Když použiju příměr, je rozdíl okopávat svou zahrádku a nebo orat velké pole...To platí i na jiné výrobce.
Mrkni třeba na termíny Tilliga, nové "Y" měly být k vánocům, nové Rosničky před dvěma lety, "moji" Hektoři před půl rokem. Mám pokračovat?
A důvody zpoždění? Pokud vím, v případě Hektorů to byly chybějící motory. Jak je to možné? Nevím. Jestli Tillig měl prostě nějakou kvotu, kterou vyčerpal, nebo někdo z plánování neudělal co měl...Fakt nevím. Ale shoduje se to s tím, co mi říkal Torsten Kuehn. Motory (modelářské) jsou v současné době celosvětový problém. Když mi to řeknou dva ze tří a tomu třetímu motory nefungují...co si o tom myslet..
Termíny dodržuje Roco. Proč? No protože on je ten "velký". A nebo prostě líp plánuje.
No a co s tím, teď...můžeme být naštvaní, můžeme si bouchnout pěstí do stolu,..... ale to je asi tak všechno... :-(

Poznámku o zvuku za 3500 jsem nepochopil. Sorry..

Ohledně termínů čehokoliv, co se mně týká, si napiš přímo. To sem nepatří..

David Strupp

p.s. píšu se se dvěma P a klidně mi tykej :-)

Mašinkáři všech zemí, spojte se!! :-D
DS Model

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)