Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod depo201 » čtv 21 dub, 2011 6:57 am

Přátelé,
kolik počítáte místa pro krajinu modulu na výšku? Korpus rovného (staničního) modulu má cca 12cm, vzlnění terénu jen mírné. Předpokládám, že 18cm pro krajinu, budovy a stromy by mělo vystačit v TT. Jde mi o to, jestli jsem schopný nacpat do auta přepravní box o rozměru 1020x400x900 (D, Š, V) Já myslím, že ne....
depo201

Příspěvekod MirekTT » čtv 21 dub, 2011 7:16 am

Můj názor je, že výšku čehokoliv na modulu si každý určí sám. Samozřejmě že musí počítat s přepravou. Že se dávají vždy dva moduly terénem k sobě do páru, aby vytvořili jakousi přepravní bednu, víme snad všichni. Výšku bedny určují přepravní možnosti každého z nás.
Bylo by možná lepší se domluvit na maximech a nechat vyrábět stejná přepravní čela, ale někomu to nemusí vyhovovat. Navíc je to ujednání využitelné pouze v případě společné přepravy na větší vzdálenosti. Pokud bude někdo mít jeden modul a posadí ho na zadní sedadla, ať na něm má třeba Ještěd.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » čtv 21 dub, 2011 7:32 am

2 moduly jsou mi jasný, ale pokouším se o tři nad sebou, pak to vychází na těch devadesát čísel. Což asi nedám do auta a navíc se s tím už blbě manipuluje. Asi to vyřeším dvěma boxy po dvou modulech. To pak ale bude znamenat jeden rovný modul navíc.... což Vám asi vyhovuje :lol:
depo201

Příspěvekod airwar » čtv 21 dub, 2011 8:33 am

depo201 píše:Přátelé,
kolik počítáte místa pro krajinu modulu na výšku? Korpus rovného (staničního) modulu má cca 12cm, vzlnění terénu jen mírné. Předpokládám, že 18cm pro krajinu, budovy a stromy by mělo vystačit v TT. Jde mi o to, jestli jsem schopný nacpat do auta přepravní box o rozměru 1020x400x900 (D, Š, V) Já myslím, že ne....

Taky už jsem nad tím dumal, u modulů stanice počítám jen s výškou budov a nižších stromů, tam se cca. do 18 cm na krajinu vlezu, ale plánuji i modul s tunelem, či se zarostlou lesní strání a tam bych se při normální velikostí stromů asi do 18 cm nevlezl, smr dorůstá 30-45 metrů dle druhu, buky či habry jsou an tom podobně, pak je potřeba počítat na krajinu i s 25-30 cm pokud má les trochu vypadat.

PS: máte s Mirkem SZ.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod airwar » čtv 21 dub, 2011 8:35 am

depo201 píše:2 moduly jsou mi jasný, ale pokouším se o tři nad sebou, pak to vychází na těch devadesát čísel. Což asi nedám do auta a navíc se s tím už blbě manipuluje. Asi to vyřeším dvěma boxy po dvou modulech. To pak ale bude znamenat jeden rovný modul navíc.... což Vám asi vyhovuje :lol:

Pokud dokážeš nafouknout auto .... můžeš mít klidně i 3x dva moduly ... fakt tě nechceme omezovat. :mrgreen:
airwar

Příspěvekod Tomáš » čtv 21 dub, 2011 8:49 pm

airwar píše:
depo201 píše:2 moduly jsou mi jasný, ale pokouším se o tři nad sebou, pak to vychází na těch devadesát čísel. Což asi nedám do auta a navíc se s tím už blbě manipuluje. Asi to vyřeším dvěma boxy po dvou modulech. To pak ale bude znamenat jeden rovný modul navíc.... což Vám asi vyhovuje :lol:

Pokud dokážeš nafouknout auto .... můžeš mít klidně i 3x dva moduly ... fakt tě nechceme omezovat. :mrgreen:

klid soudruzi půjčím starou "Avku" tak můžete stěchovat klidně cokoli ...pokud by ani to nestačilo,pak je tu možnost liazky s vlekem :mrgreen: :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod mnitka » pát 22 dub, 2011 7:17 am

štěrk (3200 g) a ostatní materiály jsou doma.
mnitka

Příspěvekod MirekTT » pát 22 dub, 2011 7:28 am

Ja safra, že by se Polák chytil za nos? Každopádně je to dobrá zpráva!
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomas_C. » sob 23 dub, 2011 10:58 am

Pánové tak připravuji a míchám šterk...je toho po důkladném převážení 3010 g.
No a jelikož se v tom trochu strácím tak jsem registroval od airwar objednávku na 800g...ve slunečnici bude k dispozici...
...no a kdo dál a kolik toho chtěl? ...to mě budete muset pomoct...já si beru oněch zbytkových 710g takže kdo má zájem ať se vysloví a těch 1500g nějak udáme...no a pokud ne zůstanou u mě v depozitáři...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod mnitka » sob 23 dub, 2011 11:06 am

MarekHO 100g
MirekTT 500g
airwar 800g
mnitka 100g
ty ?
mnitka

Příspěvekod airwar » sob 23 dub, 2011 12:14 pm

Tomas_C. píše:Pánové tak připravuji a míchám šterk...je toho po důkladném převážení 3010 g.
No a jelikož se v tom trochu strácím tak jsem registroval od airwar objednávku na 800g...ve slunečnici bude k dispozici...
...no a kdo dál a kolik toho chtěl? ...to mě budete muset pomoct...já si beru oněch zbytkových 710g takže kdo má zájem ať se vysloví a těch 1500g nějak udáme...no a pokud ne zůstanou u mě v depozitáři...

Když zůstane, vezmu klidně i víc než 800 gramů aby ti to doma neleželo, ono se to časem nepochybně spotřebuje. Při nejhorším tím v zimě budu sypat chodník. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
airwar

Příspěvekod Tomáš » sob 23 dub, 2011 2:07 pm

Tak já bych taky něco vzal...na ten můj modulek 40cm,toho moc nepadne...mimo jiné já mám 6000g křemičitého štěrku co si sypou šaliny aby neklouzaly...zatím o 3000g projevil zájem Tomáš (von Lelekovice) takže 3000g ještě zbude,řekl bych vhodné ke skalám jako drolící se kameny,různorodá zrnitost
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tomas_C. » sob 23 dub, 2011 5:22 pm

Tomáš píše:Tak já bych taky něco vzal...na ten můj modulek 40cm,toho moc nepadne...mimo jiné já mám 6000g křemičitého štěrku co si sypou šaliny aby neklouzaly...zatím o 3000g projevil zájem Tomáš (von Lelekovice) takže 3000g ještě zbude,řekl bych vhodné ke skalám jako drolící se kameny,různorodá zrnitost

Tome dones do slunečnice tak půl kila...vezmu ti 100g koncernového šterku...když tak dorovnáme oběživem...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod depo201 » ned 24 dub, 2011 5:00 pm

dnes jsem téměř položil druhou polovinu Bořetic :), kdyby nedošlo podloží :mrgreen:
Zužitkoval jsem veškeré zbytky a navlékal to i po kouscích kde byly třeba jen 3 pražce

http://img861.imageshack.us/f/dscn4574.jpg/ chybí už jen kousíček, zítra budeme drátovat ...

..aneb 2 dny volna k dobru, v pozadí bágl na hokej, bágl do posilovny a prací prášek, ideální zátiší :mrgreen:
depo201

Příspěvekod depo201 » pon 25 dub, 2011 6:06 pm

http://depo210.webnode.cz/moduly/boretice/ malá aktualizace, díky airwarovi za půjčení kolejového podloží :D
depo201

PředchozíDalší

Zpět na Moduly